Problém je, že teď si se poněkud přepsal. "Ale nic to nemění, že byl Fallout 3 stále RPG. Ale o jednoduchost tu ani tak nejde, jako spíše o to, že byly zpracovány aspoň poměrně efektně." = to, co tu říkám. Tady o efekty naprosto nejde. To si jen nevím proč špatně vykládáš. "Prostě za mnou furt běží, kulky nekulky ani sebemenší náznak zpomalení.
"Vampire na tom nemusel být jako Fallout 3, ale stačilo by, kdyby to nebylo o tom, že po někom střílím a s ním to nic nedělá. Prostě za mnou furt běží, kulky nekulky ani sebemenší náznak zpomalení. Nebo střílení přes kus betonu, což bylo docela časté? Ono, statistiky ovlivňující souboje byly fajn, ale samotné souboje byly úplně mizerné. To i v Gothicu se vlk aspoň trochu málo cuknul, když jsem ho trefil šípem." Ale ono to tak v RPG chodí, že tě to nebaví, to je věc druhá. Navíc jako příklad vytahuješ Gothic, který má od ostatních RP gamesek tak diametrálně odlišný systém boje a všeho, co se okolo RPG točí.
Takže tvoje kritika na místě není. Nemám nic proti tvému názoru, vždyť je to sakra tvůj názor. Jen si prostě mohl přiznat, že je to jen tvým vkusem, ničím jiným. To bych zas za chvíli mohl RPG hráč vytýkat Batmanovi, že tam chybí rozhovory, výraznější RPG prvky a možnost vlastního postupu.