Může mi někdo poradit s výběrem komponent? Budu přecházet během příštího roku z notebooku na stolní, takže mám doma úplný prd a k tomu starou malou televizi použitou jako monitor. Naklikal jsem si jen tak rychle to, co podle mě má smysl, abych pár let nemusel nic kupovat kromě upgradu GPU za pár let.
https://www.czc.cz/a6fid8n5p2ij6befat3cves0i2/seznam Jde mi spíše o to, kde ušetřit, protože je to docela pálka. :)
Potřebuji v takové sestavě na nenáročné hraní a práci (Node.js, www frontend, trošku Photoshop) SSD do M.2? Kámoš mi poradil M.2 na systém, náročný programy a hry, sata ssd zbytek her a programů a plotnu jenom na filmy, fotky, data. Teď mám v notebooku sata ssd a moc si neumím představit další posun.
Grafika: všude slyším, jak je adaptivní synchronizace super. Nvidia jsou hrozní židi s tím G Syncem. Vyplatí se teda vzít RX 590 a k tomu monitor s freesync, nebo připlatit třeba za GTX 1070 a levnější monitor bez adaptivního synchra?
Skříň: Levnejch skříní kolem litra až litr pětset jsem si užil za svůj život dost a chtěl bych konečně něco, co je kvalitní, nevypadá to kolotočářsky, ale elegantně, vydrží to tak dvacet let, nejlíp aby se to pak dědilo z generace na generaci :) a má z toho člověk luxusnější „á la Apple“ pocit. Rád bych měl okno, abych se na své utracené peníze mohl dívat, ale okno aby bylo ze skla a ne z plastu. Fractal Define R6 se mi hrozně líbí, ale kdyby bylo něco podobného třeba o litr levnější, byl bych rád.
No a pak jestli prostě něco není v té sestavě jako blbost.
Na co se možná vyplatí počkat: Ceny SSD už docela padly, ale prý se čeká ještě zlevnění. Ceny operačních pamětí prý spadnou také, kvůli navýšení výrobních kapacit. Nová generace grafik od AMD nejspíše v létě => že by konečně konkurence pro Nvidii a nastavení rozumných cen? Nová generace procesorů?
Nijak na to nespěchám, ale rád bych si po letech přilepšil, když jsem prošvihl skvělou dobu na upgrade těsně před bitcoin boomem a zdražením pamětí a doba se už zlepšuje. Navíc mě notebook (průměrný v roce 2014) a PS4 (koupené předloni spíše z nouze hraní nových her) začíná štvát. :)