Po delší době bez PC jsem koukl kam se to posunulo, a líbí se mi miniPC s Ryzen 7 6800HS mobilním CPU s integrovanou grafikou Radeon 680M Beelink SER 6 Pro. Je zajímavé co za výkon do integr.grafárny umí dnes vtěsnat. Procák 8jádro 3.2GHz s boostem asi na 4.7, grafárna zvládá 1080p v nových hrách na low detaily, v trochu starších na střední. Dá se jí vyčlenit v BIOSu třeba 6GB ram, defaultně má nastaveni 3GB. 32GB ddr5, 500gb-2TB harddisk, thunderbolt 3-4, odběr celeho kompu cca 30-70w podle zátěže, napájení i z USB-C takže ho můžete napájet třeba z powerbanky :). Jo, doba pokročila. Tuhle verzi procáku (jen s nižším taktem asi 2.7GHz - procák má označení 6800U ) cpou do těch mobilních handheldů, ale tam bývá jen 16gb ram. Handheld nechci protože sebou nechci všude tahat počítač ale malé pc asi skousnu. Vím, doba kdy se hry streamují klepe na dveře, a někdo naopak hraje na vyšším rozlišení a ram to nemusí stačit, ale já mám fullhd telku a k té to bude tak akorát ;) na offline hry. Ten počítač nabootuje za 6 sekund, mazec. Intel má rychlejší mobilní řešení, ale stojí o nějakých 50 procent více, ro amd je mi sympatičtější i na doma. Taková krabice od sušenek, ready to go. V létě nebo na podzim budou do miniPCček montovat novou generaci s Radeonem 780M a to má mít stejný výpočetní CPU výkon jako tato generace, ale o 35 procent rychlejší grafický výkon. Možná by se vyplatilo počkat, ale přijde mi že už 6800HS je dostatečná raketa. Nenápadná krabička do obejváku bez toho že by člověk dělal z počítače dominantu pokoje. A tak to má být