Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Laurona (15.03.2015 14:49): To vypadá zajímavě; vzpomínám si na návštěvu technického muzea ve Speyeru (DE), kde jsou vystaveny originální exponáty, taky většina s tematikou vesmíru.
A kdo jezdí do Německa, nesmí minout toto. Zde jsem byl už asi 8x a pokaždé jsem objevil něco nového. Povinnost!
Tak práve som videl Nezapomenutelné prázdniny alebo aj The Way Way Back a som s tým veľmi spokojný. Sam Rockwell veľký sympaťák + krásna AnnaSophia Robb :)
@strougy (13.03.2015 23:58): Farewell to the Ark mám velmi rád, zcela unikátní film, a osobně ho mám i rád proto, že jsem ho viděl jako jeden z prvních japonských (méně známých) filmů.

A stále mě překvapuje, proč tak málo režisérů oproti Terajamovi nevyužívá barevné filtry.
@7c (13.03.2015 19:40): Forma ano, četlo se to samo, komornost ani přehršle myšlenek mi nevadily. Příběh a prostředky - dejme tomu, něco nevěrohodné, něco ano. Ale co se týká pointy... Z pěti rovnocenných dějových linií je jakž-takž uspokojivě ukončena jen jedna. U ostatních jsem čekal cokoliv, jen ne nic. Metafory a ideu jsem v tom viděl, ale s poslední stranou i tak přišel nepříjemný pocit, že mi něco důležitého uteklo. Neucelenost.
@Drolin (13.03.2015 20:52): Throw Away Your Books, Rally in the Streets samozřejmě znám, od Terajami jsem viděl většinu jeho filmů, tohle mi zatím spolu s Farewell to the Ark zatím uniká. Nutno co nejdříve doplnit. Ostatně až na pár výjimek jsem znal z toho seznamu vše, pouze jsem se k těm filmům zatím nepropracoval. Snad časem.
Tak jsem byl donucel videt Funny games. Buhvi proc ma pritelkyne ujizdi na Hanekem a Seidlovi, ale ja z tech dramatickych Rakusaku snesu tak maximalne Glawoggera.... jinak pro naprosto bizarni pohled na Cesko(slovensko) doporucuji Se ztratami se pocita a Slumming.
@strougy (13.03.2015 20:03): To by naopak mělo být (velmi) pozitivní zprávou. Teprve tě čekají tyto fantastické filmy :).

Zvláště zajímavé jsou Mandara a Eros (vizuální stránka, jedny z nejlepších kamerových záběrů jaké jsem u filmů viděl vedle filmů Kalatozova) a tobě určitě dobře známý Throw Away Your Books, Rally in the Streets (hudební stránka).
Čte někdo knihy Joe Hilla? Chlapec se potatil a jeho knihy jsou na začátku skvělé, ve středu nadprůměrné a na konci přichází nic moc finále. To vše navíc místy hodně natahované.

Komiksy mu jdou líp :)
@Laurona (13.03.2015 18:26): A to este nevies, ze do cca tak 1/3 je to este uplne v pohode citanie, to co pride potom to je teprve nieco poriadne ujebaneho (to sa inac nazvat neda, sorry).

@7c (13.03.2015 19:40): Praveze preto ho posielam na poviedky, to je uplne nieco ine. Pravdaze aj tam sa najdu nejake magorske hovadiny ale je to velmi vyrazna mensina, skoro az ojedinely pripad a naopak vacsina poviedok je velmi kvalitna a dobre citatelna. Kvalitne su sice vseobecne aj novely, ale casto krat nie su dobre citatelne/pochopitelne/uchopitelne.
@John Mirra (13.03.2015 17:30): Ano s tym suhlasim, Neteleportovany muz a este Svet, ktery stvoril Jones mi prisli ako najzrozumitelnejsie citanie z tych co som cital. Slunecni loterie bola vlastne tiez celkom v pohode.

Oproti nar. magorinam typu Valis (a spol), Ubik....... pripadne taky Marsovsky skluz v case ma priserne nudil a skoro sa mi ho ani nechcelo docitat.....

Ale konkretne Muza zo zamku som necital, rovnako ako viacero dalsich diel.


Aj tak je najvacsia sranda Azazel od Asimova :-).
@Aaron_Hill (13.03.2015 16:57): Mně osobně se filmy líbily mnohem víc než jeho knihy (Blade Runner, Scanner darkly atd.), jeho díla mi přijdou takový moc... WTF a přitom ne moc domyšlené (Hráči z Titanu!!).

Asi nejlíp se mi četl Neteleportovaný muž.
@Aaron_Hill (13.03.2015 16:57): Chod skor do zbierok poviedok, romany/novely su z vacsej casti za hranicou unosnosti, ale najdu sa aj lahsie kusky. Osobne za nalepsie "čtivo" odporucam zbierku To je Wub kapitane, napr. poviedka Kolonie je ultra luxusna vec.
Nějaký zdejší čtenář Philip K. Dicka by nebyl k dispozici? Dočetl jsem Muže z vysokého zámku a jsem mírně na rozpacích, jestli ne-pokračovat v četbě i jiných jeho děl.
Kdysi dávno jsem od něj hltal jednu knížku za druhou, tak moc že už bych ani nerozlišil co ve které se vlastně dělo... od Tolkiena tak výrazný fantasy autor nebyl. A všechna čest hlavně za to, že dokázal tvořit i v dost pokročilém stadiu tak vážné nemoci.
Pratchett zemrel mladej. A jeho portfolio je opravdu uctihodny, dvojdily Zemeploch v pevne vazbe s prebalem ted btw davam dohromady.

Velkou stopu zanechal i ve svete her, takovej Discworld Noir je opravdu super zalezitost, ktera bude bavit kohokoli, aniz by cetl cokoli ze sveta Zemeplochy.
Zemřel Terry Pratchett :( Škoda, prakticky mě naučil pravidelně číst. K Zeměploše se vždycky rád vrátím.
dík za názory na snipera. a co chappie už jste taky viděli ? na toho sem se těšil víc. nicméně sou názory rozdílné :(
@Walome (11.03.2015 21:19): jop, časová mezera mezi díly byla příliš dlouhá (a zbytečná). A nezlob se na mě, ale Nancy prostě měla (musela) jít s kozama na trh :-) Kde taky jinde? A nešla a to jí neodpustím :-) pošlapala čest předlohy, o nic jiného mi nešlo :D