Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Myslím, že hry budou mít podobný oblouk jako komixy. Kupa sraček a pak se povede něco s přesahem.

Zatím čekají na své X-Men 2/Dark Knight. Tzn.filmy, které nejsou jen čistě komixové, ale něco víc. Pak je filmový svět začne brát vážně a jednou nám bude smutno, že nic jiného než herní filmy neni:).
@Say (19.03.2015 02:07): Čo je zlé na tom, že odkazujú na klasické postavičky herného priemyslu, ktoré pozná každý? Neriešim kvalitu filmu, predsa od Sandlera nemožno čakať zázraky.
V roce 1992, poté, co padla poslední klapka 1492: Dobytí ráje, se Ridley Scott zařekl, že už nikdy nenatočí dobrý film. A jak řekl, tak i udělal.
(c) d-corso u filmu Dobrý ročník
To samé třeba Gladiátor... I v příbězích se od dob Balde Runnera či Aliena zasekl a jde to s ním dolů=( A přitom to má všechno po stránce režie tak zmáklé.
Blade Runner je nádherně vypadající film o nejneschopnějším člověku ever.
@Aaron_Hill (18.03.2015 09:51): Od Dicka by som odporučil spomínaný A Scanner Darkly ak chceš niečo normálnejšie, ak chceš niečo dosť napínavé až s jemne hororovým nádychom, tak určite Ubik a potom ešte Do Androids Dream About Electric Sheep? je tiež pomerne zaujímavá klasika, ktorá má o dosť ambivalentnejšiu a hlbšiu pointu než filmový Blade Runner, ktorý je podľa toho natočený (niektoré veci sú tam úplne inak).
@AlieN (16.03.2015 20:41): Nemohu zatím soudit, většina filmů mi unikla a knihy jsou stále neprozkoumaným územím :). Na druhou stranu mě ale i přes tu první ne-extra-pozitivní zkušenost něčím drží a chci toho prozkoumat určitě víc. Na radu mazara jsem rozečetl sbírku To je Wub kapitáne, která je opravdu nenáročná (snad až moc), ale občas i hodně zábavná.
@AlieN (16.03.2015 20:41): "Druhá půlka je ovšem geniální (většinou ty které předlohu berou jen jako odrazový můstek pro skok někam dost jinam)" - tak tu tiez plati vynimka potvrdzujuca pravidlo... konkretne Paycheck (rezia John Woo), kde Woo otocil zakladny ciel deja o 180 stupnov a vznikol z toho priemerny akcnak, ktory dejovo nesiaha kniznej predlohe ani po cilso prvej strany.

Scanner Darkly sa mi ako film velmi pacil, po Johnnym Mnemonicovi druhy najlepsi Kinu Rivs film (ano viem ze hral aj v Matrixe). Baphometazial som to necital (nedostalo sa mi to nikdy do ruky)
@Aaron_Hill (13.03.2015 16:57): Philip K. Dick je geniální a za přečtení od něj stojí snad všechno, ale kupodivu za nejlepší považuji jeho "nejnormálnější" knihu - Temný obraz.

S filmy podle Dicka je to horší - je ze sf autorů snad nejzfilmovávanější, ale tak půlka z nich je docela mizerná (většinou ty které se drží předlohy). Druhá půlka je ovšem geniální (většinou ty které předlohu berou jen jako odrazový můstek pro skok někam dost jinam) - a vyjímkou je právě také ten Temný obraz, který se předlohy drží a přitom je dobrý... ale zase vypadá jako komiks.
@Crash (15.03.2015 17:37): My právě nemáme auto tak veškeré výlety podnikáme veřejnou dopravou :) takže ta představa plahočit se tak daleko a ještě to nestihnout projít celé je dost frustrující...ale tak třeba tam někdy zavítám kdo ví :)
@Laurona (15.03.2015 15:57): Autem se to dá úplně v pohodě zvládnout na otočku. Akorát samozřejmě to samotný muzeum je tak na týden, takže je dobrý tam skutečně jet víckrát, a počítat s tím, že to prostě za pár hodin neprojdu. Jo a do Cocncorda bývají slušný fronty, já jsem se tam nedostal, tak jsem vlez do Tu-144, tam to nebylo tak hrozný, ale on ten interiér je dost vybrakovaný, skoro to ani nestálo za to.

EDIT: Jo a dík za tip na výstavu, takových tipů by tu klidně mohlo být více. ;-)