Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Drolin (29.05.2018 20:33): Na Family Guy je zajímavé, že má boží nejlepší scény na youtube, ale samotný seriál mi vždycky přišel jako nic moc :D

A fakt díky, zase abych šel sledovat na youtube K-POP :/ :(
@90210 (28.05.2018 19:29): To je podle mě vůbec nejhorší série SP :).

Jak se objevil korektní ředitel, začalo to být slabší a slabší. Na a 20. série... uf. Tu už si na rozdíl od skvělých minulých nepustím, aneb zcela slabé dvě hlavní linky (to s trollením a "láskou" Erika + Trump/Garisson).
No pre vás milovníkov latrínového humoru by som odporúčal film Freddy Got Fingered. Nedávno som to pozeral z morbídnej zvedavosti keď o tom hovorili v Red Letter Media. Je to údajne jeden z tých filmov, ktorý je taký zlý, že sa stal kultovým, ale nešlo o nič zábavné typu Troll 2. Celý film je len séria extrémne absurdných a nechutných gagov pri ktorých som sa ani raz nezasmial a jeden sa pritom naozaj čuduje, ako mohol Tom Green v hlavnej úlohe toto napísať a režírovať. Je to vraj inšpirované jeho show na MTV, ktorá mala podobný obsah, ale tú som nevidel. Stále ale lepšie ako zvratky typu Epic, Disaster a Date Movie.
@Gordon (28.05.2018 18:54): Zrovna "More Crap" je povedená epizoda, a toaletní humor je zde pouze expresivní prostředek (což je vlastně poznávací prvek většinu dílů) ke komentáři určitých událostí.

A znovu si vypůjčím povedený komentář z CSFD,

Yarwen *****
Povinný díl pro všechny ctižádostivé, co se nebojí své budoucnosti postavit čelem, zdolat velké cíle, aby se na stará kolena mohli podívat zpět a hrdě prohlásit: "V životě jsem hovno dokázal!"


Ne že bych tě chtěl lákat na sledování, ale interpretace SP jako zdroje laciného a fekálníhu humoru je lichá.
@Gordon (27.05.2018 15:47): Fekalni humor je mi blizky a SP je klasika, ktera si dodnes drzi vysokou latku kvality.

@MCZ (28.05.2018 16:50): Nedavno jsem videl novou radu a byl jsem prekvapenej jak neuveritelne uderny to porad je. Podotykam, ze nejsem z tech, co by serialum neco odpousteli, treba Simpsni jsou asi od 15. rady naprosto priserne nudni a nekoukatelni. SP je uplne jina liga.
@Gordon (27.05.2018 15:47): Náhodou, pokud se nepletu, tenhle díl pochází ze zlaté éry toho seriálu (šestá až dvanáctá série), kde to opravdu má i co říct. Po té cca dvanácté sérii už mě to přestalo bavit. Několikrát jsem ještě zkoušel novější díly a nic. Ale když se občas zpětně kouknu na něco staršího, je to pořád super.

A moc teda nevím, proč by to mělo být "veledílo hodno filozofů". Nikdo to přece netvrdil.

Taky nechápu tu potřebu urputně obhajovat jeden seriál před druhým, když kvalita se silně proměňuje.

Smířil jsem se s tím, že většina seriálů, které jsem měl před lety rád a stále ještě pokračují, už funguje pouze na automatiku a podle toho to vypadá. Simpsonovi jsou asi nejznámějším příkladem (ti jsou mrtví už aspoň nějakých patnáct let), Family Guy je taky pasé. Z nejnovějších je to třeba za mě Archer, jehož poslední dvě snové série šly naprosto mimo mě.

Rick and Morty je momentálně hodně silný (a má nejen spoustu výborných nápadů, ale i akční scény, což u animáku vždycky potěší), nicméně těch slíbených 70 dalších epizod mi úplně radost nedělá. Taky má asi nejhorší fanbase. (Ne, že by to něco měnilo na kvalitě seriálu, ale je to prostě smutný fakt.)
Tak sa musím pochváliť mojim kultúrnym víkendom. Bol som na akcii kamaráta v Brne v Bunkru, ktorú spolu s jeho nastávajúcou organizovali miesto rozlúčky so slobodou. Mohlo tam byť tak do sto ľudí. Vedel som, že tam bude hrať živá hudba, čo ma však prekvapilo bolo, že prvá skladba bola legendárna Belleville od Djanga Reinhardta, ktorú tu všetci poznajú z Mafie a nasledovala hneď po nej jeho ďalšia skladba, ktorá bola tiež v Mafii. Spomenul som to kamarátovi, že sranda, že hrajú tieto veci a on mi povedal, že jeden z ľudí, ktorí hrajú pracoval v Illusion Softworks ako programátor a dvaja ďalší ľudia v kapele nahrávali soundtrack k prvej Mafii (samozrejme, nie swingové veci, ale Šimúnkove) a potom mi ešte vraví, že jeho snúbenica robila motion capture pre tanec v Mafii 3. Kapela hrala hlavne swing a blues, keďže išlo tanečnú akciu v tomto štýle a neskôr som si s nimi zahral aj ja. Najprv som kamarátovi venoval skladbu Tristram z Diabla, keďže sme Diablo spolu v detstve hrávali a následne som ešte s kapelou zahral a zaspieval blues. Bolo to super. Len tej pálenky som možno mohol vypiť menej. :)
No shlédnout pár sérií s tím že třeba v tom uvidíš něco víc...lepší strávit čas jinak:)
Jinak mám South Park taky spíš za zábavnou koninu.
@Drolin (27.05.2018 15:51): I v kontextu, v celém dílu jde jen o to že vysral obří hovno a chce vysrat větší, do toho se zapojí dalších x věcí jakože veliká pointa na společnost a hotovo. Fakt veledílo hodno filozofů...
@Coldplaz (27.05.2018 13:59): God, the cringe...where do I even start?

First and foremost, if you think this is the only show that's ever shown any level of quiet intellectualism buried in a simpler comedic guise, you REALLY need to get out more. It's a common theme amongst writers in a LOT of shows.

Second, comedy is an art, and art is SUBJECTIVE. Not everyone is going to like the same jokes, regardless of intellect. To say that everyone that disagrees with your OPINION is stupid only shows how lacking you really are in your own intelligence.

Third, you really DON'T need to "have a very high lQ" to enjoy this show. Some education may help get references, but it's really not required to enjoy the show. Again, pretty common theme amongst a lot of writers.

Finally, if you think you can impress 'the ladies' with a tattoo of a cartoon and an over inflated ego based on our sad and clear misunderstanding of your lQ, you're really setting yourself up for failure. Which, again, only further illustrates a deep lack of the intellect you seem to believe you Lord over the world.

In short, there's nothing more dangerous than an idiot that believes he's smart. So please be less of a danger to those around you.

Ne, nebudu to překládat.
Úprimne, musíte mať veľmi vysoké IQ na to, aby ste pochopili seriál Rick and Morty. Humor je extrémne jemný a bez pevného pochopenia teoretickej fyziky väčšina vtipov typickému divákovi prejde cez hlavu. Potom tu je aj Rickov nihilistický pohľad na svet, ktorý je obratne votkaný do jeho charakteristiky - napríklad jeho osobná filozofia výrazne čerpá z literatúry Narodnaya Volya. Fanúšikovia rozumejú týmto veciam; majú intelektuálnu schopnosť skutočne oceniť hĺbku týchto vtipov, uvedomiť si, že nie sú len vtipné- ony hovoria niečo hlboké o ŽIVOTE. V dôsledku toho ľudia, ktorým sa nepáči Rick & Morty SÚ naozaj idioti - pochopiteľne by neocenili napríklad humor v Rickovej existenciálnej hláške "Wubba Lubba Dub Dub", ktorá je sama o sebe kryptickým odkazom na Ruský epos Otcovia a Synovia od Turgeneva. Pousmievam sa len keď si predstavujem týchto zmätených prostoduchých ľudí ako sa škrabú po hlave v zmätku ako sa geniálny vtip Dana Harmona rozvíja na televíznych obrazovkách. akí blázni, tak ich ľutujem...
Pro mě je Rick a Morty takový Beavis and Butthead pro mileniály, poplatné době (zase populární cynismus, vesmír a snaha o inteligenci), ale nijak nepřevyšující kontext doby. Naopak South Park je nadčasové dílo, které právě reflexí aktuálních problémů v čase je nádhernou kronikou posledních dvou desetiletí.
@Gordon (27.05.2018 12:26): Nepochopil když napíšeš, že se pyšní jen fekalnim humorem a sprosťarnami. Jasně, to všechno obsahuje a každému to sednout nemusí, ale aby ten seriál člověk opravdu docenil, tak musí mít trochu přehled o společenském dění ve světě, především v USA. Tady je pravá síla SP. Kdo ho bere jen jako zdroj fekálního humoru, tak ho viděl když mu bylo 10 let možna, což je pochopitelné a nebo ho nechápe.
@Zoltan (27.05.2018 11:54): V tom je ta jeho síla, vypůjčuje si v každém díle nějaké sci-fi klišé, které přenese do svého stylu a naprosto zešílí. Family guy jen většinu času trapná parodie na společnost stejně jako southpark který se pišní jen fekálností a sprostými slovy. Futurama je pak seriál který má potenciál který nebyl využit, postavy se v podstatě nevyvíjí ikdyž je k tomu strašně prostoru a jela si jen na neotřepaných fórcích a nepřílíš zajímavých příbězích.

V R&M se postavy vyvíjejí a ve většině dílů se příběh někam posouvá. Většina lidí z toho seroše má jen debilní prdel ale ten seriál rozebírá veliká sci-fi a vědecká témata. Seriál naplno využívá svého potenciálu a nebojí se. Plus má akci na kterou se výborně kouká.
@Drolin (27.05.2018 11:47): To H34D krásně popsal to, co se mi na R&M líbí a proč tyto tři seriály snad ještě převyšuje :) Rozjezd byl pomalejší, ale druhá série byla extáze. Ale třetí jsem ještě neviděl. Na druhou stranu to ale nějak megaoriginální není, spíš si to dokázalo vytáhnout právě to nejlepší.
@Gordon (27.05.2018 11:46): Tak si vypujčím slova H34D,

Upřímně, nevím, k čemu tolik povyku, první řada Ricka a Mortyho nepřináší nic vtipnějšího, než jsme již spatřili u seriálů jako Futurama (sci-fi prostředí), Family Guy (absurdita), South Park (popkulturní narážky a sem tam nějaké sprosté slovo).
Tak jsem viděl Sola a jsem spokojen.
Jde to i bez světelných mečů. Nevěděl jsem, co od toho čekat, protože znám Star Wars jen z filmů, ale film je parádní. Mrzí mě jen jedna věc. Na začátku nebyla loď ve vesmíru tak, jako tomu bylo ve všech ostatních Star Wars filmech, včetně Rogue One. Že tam nebude R2-D2 a C-3PO bylo v podstatě jasný, i když jsem čekal, že tam toho R2-D2 nějak nacpou. C-3PO sestrojil Anakin, takže se tam těžko mohl objevit. Pokud se nemýlím, tak už není žádná postava, která se objevila ve všech oficiálních filmech.