Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@Coldplaz (20.06.2018 14:49): Tak keď máš balkón na stranu, kde je tieň tak to nie je problém. + to teplo je sila zvyku, zažil som vonkajšie teploty o 15 stupňov vyššie. Na Slovensku máme ešte šťastie, že tu nie je obrovská humidita. Každopádne riešil som skladbu, nie počasie...
Společenskost. To je prokletí lidské rasy. Kristus měl říct "Jo, vpravdě, kdykoliv se shromáždí dva nebo tři z vás, dostane někdo další do huby." Co o lidské rase praví sociologie? Ukaž mi samotného muže nebo ženu a já ti ukážu svatého. Dej mi dva a oni se do sebe zamilují. Dej mi tři a oni vynaleznou tu úžasnou věc, které říkáme "společnost". Dej mi čtyři a oni postaví pyramidu. Dej mi pět a oni z jednoho udělají vyvržence. Dej mi šest a oni vynaleznou předsudky. A když mi jich dáš sedm, vynaleznou válku. Možná byl člověk stvořen k obrazu Božímu, ale lidská společnost byla stvořena k přesně opačnému obrazu a ten se... pořád snaží prosadit.

S.King "Svědectví"
Včera na koncertě Ringa se stala věc nevídaná. U vstupu neprobíhalo žádné šacování ani kontrola zavazadel, takže tam mohl pronést kdokoliv cokoliv. Před pódiem nebyl zátaras ani ochranka, to byla pozvánka pro šílence. Sám jsem měl celou dobu cukání zkusit, co by se stalo, kdybych tam hupsl a dal vystupujícímu umělci facku nebo čelo. Když na konci začali lidi houfně opouštět předepsané pozice, sbíhat se do orchestřiště a chudák vrátný se marně snažil splašený dav rozehnat, tak jsem si připadal jak někde v Rusku. Jako takhle tu vyspělou západní Evropu nikdy nedoženeme.
V pátek jdu na Avangers a už je jen s dabingem ach jo :(. Někdo poznatky s dabingem ? Cinestar sál 8.
Keď hovoríte o Shining, tak nedávno som pri ceste domov videl túto tetu, zaujímalo by ma, či vie čo nosí :D
@Bodkin (18.06.2018 13:51): Scanner Darkly je problém zohnať? Ja som to zháňal pred cca 8 rokmi a úplne v pohode, ale nie som si istý či to bolo 1080p. Niekde na exteráči to ešte určite mám byť to tuším bolo v CZ dabingu.
@Bodkin (18.06.2018 11:33): The American Astronaut (2001) poznáš? Výcuc:
Drsňák brázdi slnečnú sústavu v steampunkovej lokomotíve, navštevuje miesta kde žijú v naprostom celibáte zástupy dospelých panicov, obchoduje so vzácnymi komoditami ako je živý kocúr alebo aj preslávený mladík menom The Boy Who Actually Saw a Woman's Breast, a prenasleduje ho šialený profesor - sériový vrah! Bizárek ako od Jarmuscha, 10/10
@rikuhahl (17.06.2018 22:58): Konečně někdo, kdo se mnou s Osvícením souhlasí. Fakt nechápu, proč je film takový kult, mně to přišlo jako strašná kravina, kde jde děj až moc rychle dopředu a jsou vynechaný dost důležitý pasáže. Přijde mi, že někdo, kdo knihu nečetl, tak děj nemá šanci pochopit. Stejný pocit jsem měl u Prokletí Salemu.
Jinak vyšla kniha Krátké rozhovory s odpornými muži od Rubato (vydali nedávno G. Pereca). Zatím asi to nejzajímavější, co tento rok vyšlo. Později snad i Zabít komtura.
O víkendu jsem od Kinga dočetl Temnou Věž. Celkem 10 knih (dal jsem i Salem, Insomnii a Keyhole).
Jako celek hodnotím dobře, má to velmi distinktivní atmosféru. I ten meta aspekt se mi líbil. Závěr velmi ambivalentní. Líbil i nelíbil. Na jednu stranu chápu téma Rolandovy obsese/závislosti a ochotě obětovat cokoliv, aby věž dosáhl. Plus ten meta aspekt že kdykoliv někdo někde tu knihu čte, běží další cyklus Rolandova snažení. Ale stejně to působí trošičku jako...cop-out. Na druhou stranu, když člověk skončí po epilogu a nečtě Codu, tak to jako ukončení brát může.
No rozhodně je to zajímavá věc :)

Trochu líný mi přišlo vypořádání se s Crimson Kingem. Santa na balkóně hazející granáty? Smazán vygumováním z obrázku? Cože?


Celá sága 8/10. Najdou se slabší momenty, ale času nelituju a kvalitní netflix adaptace by mě taky zajímala.
Dle Kinga je především skvělý film Stand by Me. Výborná atmosféra u komornějšího filmu, který je ale efektnější než většina konkurence.
@mazar1234 (17.06.2018 22:49): Jj, Běžící muž je úplně jinej a takovej hloupej jako film. Co se mi však z filmů podle Kinga fakt nelíbilo je Osvícení, kniha je super, ale ten film Kubrick totálně zabil, i Kingovi to přišlo hrozný. Však je na to odkaz i v Ready Player One.
@FildasCZ (17.06.2018 11:20): Tak já viděl celkem sedm filmů, kterým jako předloha sloužila kniha od Kinga. Vezmu to podle roku vzniku filmu. Osvícení - na mě až moc zvláštní, Stůj při mně - tam si pamatuju snad jen mladýho Sutherlanda a Cusacka, Běžící muž - příjemná Arnoldovina, Vykoupení z věznice Shawshank - to je klasika, Zelená míle - Paráda, Pavučina snů - kravina, ale bavila, Pokoj 1408 - to jsem ani nevěděl, že je od něho, každopádně celkem dobrý.
Aj Pet Sematary je Kingovka.

Mne sa skôr ako filmy páčili tie poviedky, sakra ako sa to volalo minimálne 2 diely boli spravené a v jednom hral aj sám King toho týpka čo sa nakazil z meteoritu a obrástol vegetáciou.
@90210 (17.06.2018 11:43): Alebo Carrie, sledovanie bandy stredoškolských hajzlíkov vyvoláva väčší odpor a nechuť, než akýkoľvek exploitačný film.

Prihodím tip na Ravenous z roku 1999. Nie je síce podľa predlohy od Kinga, ale je to výborný koktejl komédie a hororu.
Nevím, proč ale filmy, co natočí podle Kinga mi přijdou utahané, zdlouhavé kord "horor" TO. TO byla velice povedená komedie a musím říct dobře udělaná. Defakto do kina jsem šel, abych se bál a ne smál. A neměl jsem to tak sám tyhle zážitky. Včera jsem viděl další horor 1922 od Kinga :) v půlce jsem to vymazal. Hezky natočené, ale to je asi tak vše.

CO koukám, ale těm hororům dochází štáva, a nebo se mi to zdá ? Třeba ten horor tiché místo, bylo super na napětí, ale jinak neoslnilo. Asi nejvíc, co mě bavilo tenkrát bylo Rec a první Sinister, když sem viděl sinistr tedka, tak jsem se smál.

Tak to jsem zvědav na Ghost Stories.

Jinak, kdo je milovník Jurského parku, kdyby mi někdo mohl říct, jak moc je to špatné ? Předešlý díl se mi líbil :). Četl jsem, že je to spíš ukecaný film.