Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

@SilentWolf (11.05.2023 10:34): Kdysi jako děcko jsem to miloval, ale když jsem to po letech dohrál, tak z toho byla směs nostalgie a mírného zklamání. Ono je to spíš jiné než opravdu dobré, takže jsem si z toho dost pamatoval. Plus pochopitelně vzpomínky na překonání těch trýznivých věcí jsou furt mnohem lepší, než nutnost ty trýznivé věci absolvovat znovu - třeba projít to pitomou zapasťovanou chodbou.

Deskovku pro jednoho jsem snad ještě neviděl. Díky za tip.
Já měl nejraději asi v Bažinách škorpionů. To mi přišlo fajn mé. Aj mapku jsem si udělal.
@hanak_v_exilu (11.05.2023 10:24):  Ve službách krále Reginalda mám a nemám k tomu kdovíjak citovou vazbu. Přišlo mi to tehdy jako takový plonkový gamebook v taťkově knihovně. Tak že bych tomu dal druhou šanci?

Vím, že z těch "mimo Livingstone + Jackson + Lone Wolf" se mi moc líbila Ohnivá Poušť, díky tomu, že děj ovlivňovaly itemy. Ale ta byla myslím dost jednoduchá.

Každopádně pro fanoušky gamebooků - je stále víc a víc deskových her na podobný princip. Ano, je to většinou investice jako blázen ale mnoho mnoho mnoho hodin zábavy a hlavně hratelné velmi dobře sólo - lze vypíchnout asi Tainted Grail a nově čekám na ISS Vanguard, případně pro hraní s dětmi ideální Plyšová Hlídka.
@Dan9K (10.05.2023 23:41): Pekelný dům je úplné Alone in the Dark. Včetně atmosféry a nekompromisní, ale férové obtížnosti. Strašlivý netvor je extrémně přestřelený. To byl šílený úlet. Všechny ostatní gamebooky jsou mnohem lehčí a vesměs klasičtější co do stavby příběhu.

@Red (11.05.2023 01:34): Vyšlo znovu O Norikovi, takže zázraky se očividně dějí. Ale Ve službách krále Reginalda se dá (dalo) docela jednoduše sehnat. Já jsem tu svoji koupil asi tři roky zpátky nečtenou za padesát korun. A to tam byla ještě jedna verze ve stejné kvalitě za stovku.
Kulturní zážitek úterního večera (s ambasadorem dobrého vkusu, Fritolem).

Japonští Mono zahráli výtečně, při Ashes in the Snow upadal klub do deliria, a hutný, dravý, zvuk rezonuje ještě nyní. Do WEG mají ale velmi daleko!
Tak jsem dal první díly Star Trek continues a paráda. Je to opravdu pocta původní sérii. Jenom ten Spock je nějakej slabej. Uvidíme jak to bude pokračovat, ale zatím to ve mě vzbudilo touhu si zase původní sérii zopakovat což je příjemný efekt.

Co se týče gamebooků, FF a LN nostalgie je fajn, ale určitě zkuste sérii Gabriel Knox od Mikulíka.
Já mám zatím první čtyři knihy a čekám až se tahle 8 dílná série zkompletuje abych nakoupil v zátahu zbytek.
Dle mého názoru je to opravdu vypiplané aniž by to bylo překombinované. Máte tam ten pocit růstu jako v LN a přitom tam nejsou exploity a situace nutící podvádět, vše je transparentní. Všechny tři základní cesty (bojovník, hraničář, zabiják) jsou velmi uspokojivé a jsou tu různé cesty. Je tam systém zásluh, podobný herním achievementům:)

Jinak bych přivítal nové vydání Ve službách krále Reginalda: Do hradu goblinů. Původní kniha se mi žel začíná rozpadat.
@Paul (10.05.2023 21:27): ježišmarjá, ten jsem hrál/četl.

Tak to je škoda, že jsem narazil zrovna na něj, mám pocit, že jsem to dokonce dohrál.
Takže se mi gamebooky zafixovaly trošku jako nehratelná záležitost. Musel jsem teda hodně cheatovat a zvyk jsem si taky psát si čísla jednotlivých akcí za sebou, abych se mohl vždycky vrátit. Krom toho jsem hrál celou Magii, která je snad prej taky těžká a krom toho jedno sci-fi a to byl taky úlet.

Vlastně mi to připomíná adventury z devadesátých let s jejich dead endy a sviňárnami.
@Paul (10.05.2023 21:27): Ten jsem kdysi dávno zkoušel. Tuším že jsem se nevymotal ani z toho počátečního bludiště. Teoreticky by mohl vyjít taky, ale než se k němu mytago dostane, tak dřív zešedivím. Místo aby vydali tyhle staré pecky které nikdo nemá, tak dělají osmnáctou reedici Citadely Chaosu. :-/
Před pár dny znovu vyšel gamebook Pekelný dům. Je tak těžký jak si ho pamatuju. Polovina odkazů vede ke smrti a barák se snad přestavuje za pochodu, takže navigace je dost peklo. Už jsem tam stačil čtyřikrát umřít. :-)
@Karasman (09.05.2023 07:22): Mě to docela sere že jsem to viděl. Prsten moci jsem ignoroval komplet, ale 7, 8 a 9 vyšla ještě dřív, než jsem se rozhodl že nějaké věci prostě vidět nemusím. Pořád si ale myslím, že 7 má naprosto fantastický trailer.
Jednička docela nuda, tohle ale vypadá skvěle. Hlavně když to dělá můj velice oblíbený žánrový režisér Ben Wheatley. Snad to dostane to Rko :(
Jako obří Star Wars fanda závidím těm, co devítku neviděli. Ten film má naprosto úžasný vizuál, ale ani za ten si to tu jednu hvězdičku nezaslouží, takovej odpad fakt vymyslel (a schválil) úplnej retard.
@Bursoft (08.05.2023 09:29): Nemá, je to jen pěkně nacvičené taneční, vůbec jsem z toho neměl dobrý pocit, jako z předešlých filmů. Hlavně to opakovalo klasické filmové tropy, jako zaklesnutí čepelí a přetahování se s nima, alespoň že ty nunčaky byla nouzovka. Mě třeba nevadí, že v guardiánech je to celé CGI, vypadalo to skvěle.
@Gordon (07.05.2023 22:22): Ale prd, JW4 má lepší akci. Aspoň to není takovej digibordel. Strážce jsem taky jinak viděl a souhlas, poslední film, co mě z MCU zajímal a byl jsem spokojenej. Leda by byl další Spiderman. Ta scéna v koridoru byla cool, ale chtěl bych zas naopak vidět, jak se toto natáčelo, myslím, že by byla hrozná prdel sledovat těch pár herců, jak na lanech padají do zelených žíněnek a vlastně se kolem nich nic neděje, páč je to celý CGI :D
Na SW diskuzi volně navážu s tím, že jsem byl v kině na třech filmech, nejlepší samože byl Strážci Galaxie a byl to nejspíš poslední Marvel film, kterej jsem rád viděl a je zajímavé sledovat, že nejsem jedinej, kdo to tak má taky. Je zajímavé, jakou degradaci tyhle velký značky poslední dobou zažívaj, to je fakt úpadek. Je fakt, že vedení projektů na tom má opravdu velkej dopad, když člověk vidí ty polodementní lidi v rozhovorech, kteří vůbec netuší, co lidé vlastně chtějí a dávají nám spíš to, co si myslí, že je pro nás nejlepší.

Pak sem byl na dračáku a pohodárna, nic světaborného ani chytrého, ale nijak to neurazí.

Pak jsem byl na Johnu Wickovi a ten měl z této třetice nejhorší akci, akce v dračáku (bojovnice rules) i GoGu (tam byla fakt cool scéna v koridoru) dost solidní. Ovšem scéna s dračím dechem fakt dobrá. Doufám že někdo udělá brzy sestřich, jak Wick padá ze schodů komicky dlouhou dobu.
Já měl SW rád až fanaticky. Komouši to zakazovali a když jsem se někdy v roce 80 dostal k figurkám co mi poslala teta z US byl jsem z toho celej pryč. A to jsem ten film neviděl :) Celou trilogii jsem viděl až na začátku devadesatek na VHS od tenkrát Guild Home Video a koukal sem na to furt dokola. Pak různý hry, a podobne. Pořád maximální zájem. Pak Lucas natočil jar jar trilogii a začlo to hnít, pomalu ale jistě, a můj zájem začal opadat. A zhoršovalo se to s každým seriálem, hrou a filmem. Teď jsou mi SW vzásadě pro smích a považuji to za ultimatni příklad jak něco totálně zkurvit. Těžko říct jak bych to vnímal kdyby mi bylo třeba 12, je dost možný ze bych byl nadšenej jako když mi těch 12 reálne tenkrát bylo. Ok Andor je fajn ale je to jak když v totálně vybombardovaném městě někdo nově natře plot co náhodou zůstal stát :)
Mě stihly sedmička a osmička znechutit dostatečně na to abych na devítku kašlal :)
Já bych poslední trilogii klidně ignoroval, stejně jak poslední Terminátor navazoval na dvojku :D

Zrovna nedávno jsem znovu viděl Ep.9 a nechápu, jak toto mohlo projít u takové značky.
Kéž by Filoni+Favreau bouchli do stolu a přiměli Kennedy udělat tu novou trilogii do Legends/paralelního vesmíru/whatever :)
Ale to se bohužel nestane.
@Bursoft (07.05.2023 07:54): Tak oni se bojí s dějem pohnout více, anžto by to pak zasahovalo do skvělé "somehow Palpatine returned" trilogie. :/

Tady to prostě vše padá s poslední trilogií, která hodila vše do "Legend". Včetně toho dobrého jako byl Darth Caedus či Cade Skywalker.
@Paul (06.05.2023 21:14): Souhlas, sice je Mando většinu času jen přešlapováním na místě, moc se tam toho neděje, ale má to super atmosféru a vypadá to fakt draze (a ta hudba). S4 je v plánu.
Shlédnut Mando S3 a furt supr, závěr hezká corvo bianco vibe :)
Furt mě trochu fascinuje jak epicky vypadající věci se dneska dělaj pro televizní seriál.
Těším se na Ahsoku..
@John Mirra (03.05.2023 21:44): 40K je Starcraft, Warcraft je klasicky Warhammer. Jinak přístupná serie je Ragnar od Kinga,  Gaunt's Ghosts od Abnetta. Osobně mám rád i komando smrti od Thorpeho. A hodně lidí chváli Horus Heresy ale to je vlastně W 30K :D
@Jab (03.05.2023 18:52): Já mám už léta zásadu, u filmů, na které se těším, nekoukám na trailery. Takže ani tenhle neuvidím :)

Btw nikdy jsem z universa Warhammer 40000 nic nehrál/nečetl (vím jenom, že se tím dost inspirovali Blizzardi, když vymýšleli Warcraft). Tak jsem si říkal, že bych k tomu lehce čuchnul. Je nějaká vhodná hra nebo knížka (to spíš) pro úplného začátečníka, aby zjistil, vo co go?
Viděli jste trailer na český film Bod obnovy? A co si o tom mymslíte? Musím říct, že od doby Tmavomodrého světa jsem žádný český film neočekával s nějakým napětím nebo snad výraznějším těšením se. Tohle mě ale zaujalo. Minimálně ten příběh se prostě vymyká našemu malému a notně zatuchlému rybníčku, vizuál z traileru na naše podmínky také originální a ucházející. Možná to bude velké zklamání ale nemůžu si pomoct, já se docela těším.