Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

... tak zase se hrabu v něčem, čemu -málo- rozumím---

Kdysi, na gymplu, jsem od spolužačky dostal několik kazet s kapelou Znouzectnost, klasické pokoutně nahrávané s ručně psanými názvy skladeb. Mezi nimi byla i kazeta kompilace Znouzectnost uvádí své hosty na vlnách rádia Bla bla plus, ovšem (z důvodu nedostatečné délky kazety) nekompletní. Bez čtyř posledních skladeb a v tomto případě i bez popisu interpretů.

Taky díky tomu mi nikdo nedošlo, že ženský vokál na některých nahrávkách není jedna zpěvačka, ale dvě.

Na té kompilaci se nacházejí jediné dvě oficiálně vydané písně kapely Mocela Umbra, Nech žít klikatej pás a Fuck off church. Tak jsem se chtěl včera konečně dozvědět něco víc. Nakonec jsem vygooglil jen to, že jejich zpěvačka měla autonehodu a kvůli tomu už dále nevystupovali. Nicméně na youtube jsem objevil jejich dalších devět skladeb, sice je to naprosto mizerná nahrávka, ale jejich hudba, texty a její zpěv se mi hodně líbí. Kromě jména zpěvačky jsem se taky nikde nedočetl o zbytku kapely, což mě malinko překvapilo.

(na druhou stranu, kámoš zpěvák začínal u jedné místní kapely - která má webovou prezenci, pak přešel do další kapeli - ti vydali aspoň jedno cédéčko a našel jsem recenzi, která jeho jméno zmiňuje- načež zakotvil u kapely Eagelheart, nicméně ani jedna předchozích kapel jej ve svých popiscích nezmiňuje).

Ani jsem ještě nesehnal tu skladbu Vyšla Týna, dokopala skina na melodii Kaťuši, o které jsem se tu zmiňoval v roce 2017). Samorost si tehdy pochvaloval Marxovu tchyni... http://dbher.cz/dp201839
@hanak_v_exilu (17.11.2023 09:07): vidím to stejně. Nejdřív jsem věřil Fincherovi, že to chce udělat, ale zklamal mě. V té době se radši vrhnul na kvalitní leč absolutně zbytečný remake Mužů kteří nenávidí ženy, a tohle se zazdilo.

Villeneuve je pro mě ještě o stupeň chladnější režisér než Nolan, nedokážu se na jeho filmy emocionálně napojit, ale na tohle by byl ideální a kdyby měl pod sebou Clarkovu látku, tak mu to asi konečně sežeru. Vidím ty obrazy úplně před očima, tak snad :-)
nerozumieme sa ale ok )) my dvaja ten výsledok aj tak neovplyvníme , necháme sa prekvapiť čo vznikne )
@sandokan (17.11.2023 08:59): Jenže na Rámovi nic extra hlubokého nebo filosofického není, aby tam byl potřeba režisér jako Lynch. Ráma je fakt jenom o tom opojení vizuálem a velkolepostí. Clarke je génius protože mu to funguje i v knížce, a pokud se to převede na plátno, tak to bude bomba. Stačí tam naroubovat jednoduchý příběh, podobně jako v těch Příchozích a film je hotový.
Pustil som si nového Frasiera v českom dabingu a zistil som,že ho takto nedokážem počúvať a aj keď si spomeniem na Priateľov alebo 2 a pol chlapa vychádza mi slovenský dabing lepší. Na druhej strane vo filmoch je podľa mňa skoro vždy lepší český dabing.
@Charllize (16.11.2023 21:54)
YouTube trailer 

Jinak jsem tu prodlouženou verzi před lety už viděl (nemluvě o kinoverzi, co šla i v tv), takových 10-15 let už to bude a pomalu je čas na novou projekci;)

@Richmond (16.11.2023 21:58): asi jen první. Už se o tom mluví 20 let, podílí se na tom Morgan Freeman. Dlouho se o režii zajímal David Fincher, momentálně snad Villeneuve, což mi drobátko vadí, protože Arrival byl ještě ok, ale Blade Runner i Duna mě zoufale nudily.
@Richmond (16.11.2023 19:38): popravdě bych si radši zašel na Propast, akorát ji asi budou hrát jen v USA a budu si muset vystačit s UHD Blu-Ray (mimochodem vyjde těsně před Vánocemi Titanic UHD, jestli mi to nikdo nenadělí, tak po svátcích kupuji.

U Napoleona si asi počkám na stream, ale pořád mě to láká víc, než poslední Scorsese
Jinak mám, na rozdíl od začátku roku 2023, problém vůbec najít nějaký dosud nevydaný film, na který bych se těšil. Maximálně tak na Rámu, jestli se to po těch X letech konečně začne točit.
Za týden v kinech Napoleon...I když tam skoro určitě budou historické kiksy, tak se stejně těším. Připravený jsem, dočetl jsem už další knihu o něm, zakoupil válečnou deskovou hru (Jena, Auerstadt...), objednal další wargame a celkově prostě se naladil :)
Už jste byli na Tonda, Slávka a kouzelné světlo?

Dějově ne moc originální, ale vizuálně krásný zážitek a taková lehká útěcha, že se z mých daní nefinancují jen naprosté sračky neustále... Rozhodně doporučuju, není to nutně jen pro nejmenší jak se může zdát.
The Killer i Stvořitel fajn.

U toho Killera mi přišlo dobrý že i když děj v ničem moc nevyniká je to celou dobu dost napínavé a vlastně tam není žádný hluchý místo který bych prozíval.

U Stvořitele bych uvěřil ze to natočili Korejci.Vybuchujici robo popelnice byli boží :)
Naposledy jsem byl na filmu Akira - nedávno v kině (bylo totiž 35.výročí toho filmu) - to byla teda síla - ke konci pořádná fantasmagorie, a masová destrukce; film se mi hodně líbil - tak objednáno na BR-DVD, a nyní plně chápu čím se tam v South Parku v jedné epizodě inspirovaly (kromě dalších: Vesmírná Odysea, Terminátor,...).
není divný, že na novýho Finchera nepůjdu do kina, ale koukám, že budu muset oprášit heslo na Netflix po bejvalce? :DJá bych na to do kina šel, i když je to modrý
The Killer od Finchera mírný zklamání. Řemeslně kvalita jako obvykle, ale scénář hrozná tuctovka. Proč nikdo nedokáže natočit kvalitní Hitman film? Dodnes je nejlepší Leon a tomu už je 29 let.
@Strady (15.11.2023 13:07): doporučuju zabruslit do 50. let a své tvrzení možná přehodnotíš :-)

ale Stvořitele jsem neviděl, ale je úplně jasný, co to bude, už jenom ten Hans Zimmer a plakát říká vše :-)
Pluto po čtvrtém díle dobré. Ačkoliv někdy zbytečně utahané. Ale tak jsou to Japonci. Musí mi prostě detailně popsat každou svou emoci. Zatím 8/10. CSFD imho trochu zkresluje. Má to ten boost od fandů anime.
@Karasman (09.11.2023 09:02): Jsem si myslel, že když je v nadpise Culture Shock & 1991, že je to z roku 91. Pak slyším Duft Punk  Doing it right remix, vždyť tohle není rok 91.
Pak jsem to pochopil :DDDD Ale připomnělo mi to cca dvacet let dozadu a Punto Azyl nebo Shadow Azyl, furt měnili názvy. Joooo to byl tenkrát dlouhej kouř, Kámo