Já chci kvalitní DB. K čemu bude velká DB, když to bude smetiště.
Jsou komentáře které mají hodně mínusů i hodně plusů. Když se mínusy odeberou, rázem bude ten komentář vypadat kvalitnější než komentáře, které dostávaly jen plusy.
Pokud někdo píše komentáře, za které dostává mínusy, je to znamení, že něco dělá špatně nebo že s ním ostatní nesouhlasí. Pokud něco dělá špatně, nebudeme ho v tom podporovat.
Pokud píše něco, s čím ostatní nesouhlasí, nebudu nesouhlas ignorovat a hledat jen ty, kteří s tím souhlasí.
Dávám mínus, pokud s komentářem nesouhlasím. I když je skvěle napsaný. Pokud svůj názor obhájí tak, že to přijmu, ok. Ale pokud mne jeho obhajoba nepřesvědčí, bude mínus.
Proč si někteří myslí, že mají lidé potřebu jen z vlastní ješitnosti mínuskovat někoho, kdo zkřiví vlas na hlavě jejich milované hry? Je o prostě proto, že s ním nesouhlasí.
Databáze tu má i tu funkci, že řadí komentáře podle toho, kolik lidí s ním souhlasí/nesouhlasí. Ty nesouhlasné se nemažou, jen jsou dole.
Lidé musí umět přijímat kritiku a když před ní utíkají, je to jejich chyba. A pokud nebudeme dávat mínusy a oni budou pořád psát blbosti, tak budou dál dostávat mínusy. Protože jejich blbosti nechceme mít nahoře. Mohou zůstat. Buď se zlepší nebo ne. Když utečou - nikomu chybět nebudou.
Nikde jinde se také netolerují špatné výsledky jen proto, aby je mohl podávat i příště.
Když souhlasíš, Gohane s Marmeládou, nejprve si jeho komentář přečti. Pokud i nadále budeš souhlasit, zamysli se, jestli přece jen nemohou ostatní lidé přemýšlet způsobem "Ten komentář je špatný, proto jsem dal mínus, ne proto, že tam je něco špatného o Falloutu." A dokonce - o Falloutu tam ani nic vyloženě špatného není, že by někdo dával mínus jen proto.
Pokud někdo o Mafii napíše, že je to hrozná hra, dám mu mínus, protože nesouhlasím a protože tím nic neřekl. (Proto jsem v minulosti navrhoval, aby bylo možné psát neveřejné komentáře pouze pro osobní potřebu.) Pokud tam napíše důvody, proč je Mafie špatná, tak to mínus dám teprve, pokud nesouhlasím s tím odůvodněním.
A jazz1 má pravdu. Pokud někdo napsal komentář a víckrát se už nepřihlásil, pak zřejmě ani nezjistil, že dostal nějaké mísus.
Přidávání komentářů by klidně mohlo být zpožděno. Uživatel by si je mohl napsat, ale jen by se uložily. Aby se zveřejnily, musel by se přihlásit druhý den po páté hodině ranní a ručně je zveřejnit. Tím se eliminují lidé, kteří se pouze registruj a víckrát nepřijdou. A ten jeden den zpoždění ještě není takový hrozný zásah. Ale víc bych to neprotahoval, protože to také odradí, když výsledek práce není hned. Už i ten jeden den je nepříjemný. Na druhou stranu - proč někoho tlačit k tomu, aby se stal součástí komunity. Ať si napíše své názory a víckrát sem nepáchne. To přece není nic špatného. No - je to jen zamyšlení.