@
Charllize (07.01.2024 12:25): Pfff, 12 bodů dohromady nedám, 10 maximum.
1) setting/rámec/atmosféra, nebo jak to nazvat, prostě co to vlastně je (sem spadá i lore), když mě něčím nezaujme nebo vyloženě nasere setting, nedotknu se té hry ani pětimetrovou tyčí na dráždění opic
2) možnosti explorace onoho settingu, čím více a rozmanitější, tím lépe
3) vizuál; nemusí to být AAA nextgen, ale musí mě oslovit styl
4) způsob předkládání settingu hráči; hra je audiovizuální dílo, takže je milé, když to dělá i jinak než tunou textů, třeba desing prostředí je takový hezký prostředek
5) kamera; dávám v posledních letech dost přednost 3rd/1st person před izometrickým
6) herní náplň, ocením vyváženou kombinaci bojových (pokud možno real-time, tahy jsou otrava), sexuálních (to se moc nestává, no) a dialogových encounterů, naopak až na výjimky velmi neoceňuju puzzly, crafting a budování
7) postavy a dialogy; ať jsou aspoň něčím zajímavé a nejsou pokud možno trapné, když jsou postavy navíc sexy a dají se povalit na krovky, samozřejmě body navíc
8) ovládání, nebudu se s ničím rvát a odezva má být okamžitá
9) hudba, zvuky a voice acting, mám paměť na hlasy, takže by ideálně jeden hlas neměl mluvit 30 postav (zdravíme Skyrim, i když to přeháním, tam to bylo tak 15)
10) main story a ostatní linky, ať se to dá aspoň zajímavě interpretovat, když už nic jiného (když nad tím tak uvažuju, na tohle vlastně nemám moc vysoké nároky, to budou ty roky strávené hraním MMO)