Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Software

...když se pokusím nainstalovat (z oficiálních stránek) nVidia PhysX, objeví se místo instalátoru nápis 'text'. Opravdu. Nedělám si legraci. Je to jakási verze PhysX, s níž se má spouštět Mafia 2, a která z nějakého důvodu nejde nainstalovat klasicky přes Steam.
Už jsem sa ptal, ale asi to zapadlo. Dá sa na steamu nejak snadno zjistit které hry podporujů ukládání savů na cloud?
Dokážete popsat (po lopatě) jak na tablet nainstalovat hry přes ScummVM?
- nějak jsem se zasekl... a nevím jak dál...
Díky
Se vrať k Foxovi a máš klíd, já v něm mám "Download Flash & Video" a funguje bezvadně, kdysi jsem měl ještě DownloadHelper, byl taky dobrej.
@Crash (09.07.2014 21:15): A mňa vytáčajů tvoje agresivní reakce! Já stejně jako Chuck nebo ty nvm Co přesně sa stalo... Proto bych počkal než okolo sebe začnu plivat. To je to co jsem chtěl napsat (dokonca bych řekl, že sa to aj povedlo). Je dost možné, že to nekdo Chuckovi úmyslně zabral. Taky je dost možné, že nekdo jenom kliknul na link a od té doby nebyl u PC. Možná má Chuck možnost zkusit zjistit přez podporu kdo/kdy si to aktivoval a pak bude taková rekce na místě.

@Chuck (09.07.2014 21:24): Pokud si to někdo přivlastnil a mne si ruce, jak s tebou vyjebal, tak to horké je, ale mně to nepřijde tak jisté.

Oba zapomínáte, že mohlo jít o už vybraný link viz @Garion (09.07.2014 15:18)
@Matthew.J (09.07.2014 21:03): Ale neboj, přečetl jsem si to celý, ale nejenom že s tím vůbec nesouhlasím, naopak právě v tom je to od toho dotyčného jednoznačně sviňárna a Chuck ho nazval ještě slušně. Mě hlavně vytáčí ta tvoje potřeba dotyčného hajzla tady nějakým způsobem ještě obhajovat.
Rekl bych, ze je to jako u jineho giftu - zobrazi se obrazovka s "Accept" a "Decline" a po stisknuti "Accept" je jeste volba ohledbe library/inventory. Pokud to teda nebyla nejaka magie jako ma Humble Bundle, ale to si nemyslim, ti to pridavaji rovnou pres Steam API a clovek jim nejdriv musi dat povoleni, to by ten odkaz asi vypadal jinak.
@Matthew.J (09.07.2014 20:34): Jseš li línej tu debatu projít celou, tak by bylo lepší mlčet. Samozřejmě že Chuck udělal chybu, když ten odkaz zveřejnil, v domění že dává jen link na přihlašovací stránku. A je i dost možné, že dotyčný expert vůbec netušil, že si tím odkazem aktivuje hru na Steamu, stejně jako jsem to netušil já, když jsem na to klikal. Ale ve chvíli kdy to zjistil, tak měl Chuckovi napsat co se stalo a mohli to spolu nějak řešit a ne dělat mrtvýho brouka. V tu chvíli se prostě stal zlodějem.
@Chuck (09.07.2014 20:50): No právě, někdo na něj mohl kliknout v domnění, že vyzkouší přihlašovací stránku a pokud byl už do Steamu přihlášen, mohl si hru rovnou neúmyslně aktivovat. Teda pokud se to aktivuje rovnou, taky sám nevím. Je možné, že to vyžaduje ještě prokliknout nějaké potvrzení.
@Chuck (09.07.2014 20:26): Pokud tomu dobře rozumím, tak ten dotyčný zloděj kliknul na tvůj link, který sem postnuls a u kterého počítals s tím, že na to budů lidi klikat. Když sa do tej url podívu tak tam vidím nejký redeemer. Je dost možné, že už to nežádá nejaké potvrzení a prostě to hru přidá na účet (nikdy jsem až doteď takový link neviděl). Že sa k tomu nehlásí už je jiná, ale s tím zlodějem bych řekl, že to nebude tak horké.
@Crash (09.07.2014 20:09): Tímhle způsobem jsem se tam dostal úplně bez problémů, jiným ne. Každopádně Tobě díky za ochotu a dotyčnému zloději....no, nechme tu diskuzi ve slušné formě.
@Chuck (09.07.2014 19:56): Takže ses tam dostal? No špatná zpráva je ta, že tu hru si s největší pravděpodobností někdo aktivoval poté co si tady omylem zveřejnil ten odkaz. Dobrá zpráva je ta, že tímto způsobem máš vyřešenej problém jak si případný další takový odkaz aktivovat, pokud ti přes normální prohlížeč nefunguje přihlášení na Steam web.
@Crash (09.07.2014 18:25): Zřejmě je to stejná hláška, kterou jsi včera zhruba popisoval Ty - "Jejda, promiňte! Při zpracování Vašeho požadavku došlo k chybě: Dárek byl již aktivován." A teď si o tom mám myslet co?
@Chuck (09.07.2014 16:42): V zápalu debaty to možná zapadlo, a vzhledem k tomu, že si na to neragoval tak to zopakuju. Zkus to ještě přes ten integrovaný webový prohlížeč Steamu. Pro jistotu napíšu postup pro "blbý" ať se nemusíme dohadovat.

Spusť normálně Steam klienta a přihlaš se do něj (s tím snad problém nemáš), přepni se do režimu Big Picture (ikona vpravo nahoře), až se to přepne, tak vlevo dole je ikona "WEB", z nabídky vyber třeba Google, přes Google se pak dostaň na web Steamu a jakmile tam budeš tak zkontroluj vpravo nahoře jestli jsi přihlášený. Pokud se totiž nepletu, tak tímto způsobem by to po tobě login vůbec chtít nemělo, alespoň po mě to login nechce a rovnou jsem na webu přihlášený. A pokud budeš přihlášený, tak stačí do adresního řádku vložit ten aktivační kód a budeš vědět na čem jsi, a pokud to bude fungovat, tak máš aspoň postup pro příště, jak ten problém obejít.
@Garion (09.07.2014 17:05): To víš, že dal, když jinde to bylo za pětikilo. Byla to taková blesková akce jednoho odpoledne vzniklá soucitem, že Pajas nemá co hrát. :-) Tím pádem jsem netušil, že nějaká akce na Steamu proběhla a včera viděl, že to mají za dvacku. Teď už to mám v seznamu přání, který občas funguje. :-)

@Jack_Dark (09.07.2014 17:07): Já tam zatím jen občas nahlížím, ale nic jsem od nich ještě nebral a myslím, že u toho i zůstane.
@Garion (09.07.2014 16:47): Mě tahle zkušenost docela štve, jelikož tím, že nemám možnost vědět, kdy mi pošlou CD klíč a kdy link, je dost na prd. Jinak je nakupování u nich bleskovou záležitostí, takže nemám důvod si jinak stěžovat. Otázkou je, jak je to třeba u konkurenční Key4you.
@Jack_Dark (09.07.2014 16:36): To jako beru, jen jsem chtěl připomenout, že tenhle problém, co jsem tu řešil, není s největší pravděpodobností na straně Gamesale. Ta za moje přihlášení ke Steamu přes web nemůže. Pokud mi doteď od nich fungovaly veškeré CD klíče, pochyboval bych, že bych nezaktivoval hru i tím druhým způsobem. Ale to v tuhle chvíli bohužel neposoudím, dokud se konečně nelognu.
@Garion (09.07.2014 15:18): A jak víš, že nefungoval? Problém je, jak už stihl Crash vygooglit (viz níže), v přihlášení ke Steamu přes jakýkoliv link(!), tj. i tenhle, přes který se také nechytám. Někomu to sice funguje, ale někomu taky dne a já jsem holt v té druhé skupině. To bys klidně mohl říct, že ty klíče, které mi doteď posílali, jsou taky nějaká faleš a přitom jsem už pár her odehrál. A jestli konkrétně klíče pocházejí z Ruska nebo Antarktidy mi může být srdečně jedno, pokud je ta aktivace úspěšná a můžu hrát.

@Jack_Dark (09.07.2014 16:03): Z Gamesale.
@Chuck (09.07.2014 14:54): Tak to je sedej dovoz. To byl urcite odkaz z Ruska nebo jineho levneho regionu. Uplne se nedivim, ze ten odkaz nefungoval. Kdo vi, jestli ti to tady odtud vubec nekdo vzal.
@Garion (09.07.2014 14:35): Tak běžně jsem od nich dostával CD key, ale prý u některých her dodávají jen link, což byl zrovna tenhle případ. Možná je to zvláštní způsob, nicméně pokud by se mi podařilo přihlásit tak, jak jsem celou dobu chtěl, hru bych v knihovně Steamu měl.
@Crash (09.07.2014 10:43): PC mi už kupodivu běží, i když se to bez následků neobešlo, ale to pak trochu rozeberu v jiné sekci. Teď už mi je jasné, o čem byla z Tvé strany řeč, akorát že já jsem měl klasického klienta Steam také spuštěného, což mi na rozdíl od Tebe nebylo ani tak nic platné. Jen mi teď není jasné to, jestli skutečně mohlo dojít k tomu, že mi postnutím toho mého odkazu mohl tu hru opravdu někdo ukradnout. Ale pokud ten můj odkaz skutečně někdo mohl použít jako aktivační (na první pohled jsem si to nijak neuvědomil), pak jsem naprosto nevědomky tu hru někomu z DH poskytl a můžu mu v tuto chvíli popřát, ať si ji dosyta užije. :-/
@Chuck (09.07.2014 08:15): No asi máš teď úplně jiný starosti, takže v první řadě přeji hodně štěstí v rozchození PC.

Ale tak pro úplnost a vysvětlení proč to tu je mezi náma debata ve stylu jeden o voze druhý o koze. Ty si právě v tomhle tvým prvním příspěvku neuvedl odkaz na standardní přihlašovací stránku Steamu, jejíž adresa je: https://store.steampowered.com/login/ ale do toho odkazu si dal následující adresu což si můžeš sám zkontrolovat:

https://store.steampowered.com/login/?gu ... 150D00%3Fredeemer%3D

Což podle mě je nějaký odkaz na aktivaci dárku, který samozřejmě nepřihlášeného uživatele hodí nejprve na přihlašovací stránku. Jenže já byl v době kdy jsem na to kliknul už do Steamu přihlášený, takže to šlo o krok dál a hodilo mě to na tu chybovou stránku s informací, že dárek už byl aktivován. proto tady celou dobu mluvím o dárku. ;-)
Šlo o posledního Batmana pro Pajase (žádný Humble Bundle). Ten odkaz, který jsem tu uveřejnil, nebylo nic jiného než o webovou stránku Steamu, přes kterou jsem se marně snažil přihlásit, takže s tou hrou ten odkaz nic společného neměl. Ten problém, že se mi nedaří přihlásit na Steam tímhle způsobem, je už staršího data, ale vzhledem k tomu, že tentokrát jsem to přihlášení opravdu potřeboval, začal jsem to řešit teprve včera.

A aby toho nebylo málo, včerejší zaburácení mi totálně umrtvilo PC, takže možná budu kupovat novou základní desku nebo zdroj. Fakt se daří! :-x
@Chuck (08.07.2014 15:09): Napadl mě ještě jeden způsob k vyzkoušení - teda pokud se mýlíme v tom, že ti tu hru už někdo jiný aktivoval.

Steam má totiž přece v sobě zabudovaný webový prohlížeč. Nevím jestli se k němu dá dostat přímo ze standardního zobrazení klienta, ale určitě se k němu dostaneš, když Steam přepneš do Big Picture režimu (popřípadě z nějaký hry přes SHIFT+TAB). A myslím si že přes ten integrovaný prohlížeč Steamu by tě to mělo brát už jako přihlášeného, takže by tenhle problematický krok s přihlášením odpadl. Já to teď alespoň zkoušel, se dostat přes ten prohlížeč na stránky Steamu a normálně jsem byl přihlášený.
@Chuck (08.07.2014 15:36): No jestli si ten odkaz zveřejnil tak jak si ho dostal pro tu aktivaci té hry, tak bych řekl že už máš po starostech, protože ho nejspíš už někdo aktivoval, vzhledem k tomu, že když jsem na něj odpoledne kliknul a zároveň byl přihlášený na Steam, tak mi to hodilo hlášku o tom, že je dárek už aktivovaný. Bohužel byl někdo rychlejší než já a sprostě se nepřiznal. Co to bylo za hru, smím li se zeptat?