Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@mazar1234 (11.09.2013 21:11): ja zase bezuspesne zkousim stesti na Portal 2, Musaic Box, Dear Esther - a ze srandy Medal of Honor, protoze jsem nehral ani jeden dil a kdyz Strougy rozdaval kody na Origin, tak mi bylo blbe chtit hned tri (po Dead Space a Mirror Edge).,

Na Steamu mam i wishlist, zhruba za mesic mam narozeniny a takovy ty kecy, znate to. Stejne nevyhraju nic a co si nekoupim, to nemam:-P
Představení karetního MMO HEX formou 1 a půl hodinového videa komentujícího informace uvedené na homepage hry. Hra je v prealpha fázi, od konce září by měla být dostupná alpha pro Kickstarter backery a Slacker backery ($50) , následovat bude veřejná opt-in beta a plná hra by měla vyjít snad letos nebo příští rok (?). Hra bude mít F2P příběhovou PvE složku s levelováním postavy, questy, dungeony (unikátní hráčem nehratelné karty zajistí zajímavé bosse), raidy (např. pro 3 hráče), sociální interakcí v guildách (feedback na vaše karty, domlouvání raidů), odemykáním karet, socketování lootu a gemů do karet. Vedle toho bude stát PvP složka (jiné karty, které ale půjdou použít i v PvE) a různé typy turnajů (pro 8 hráčů, cca 3 hodiny času) a eventů (denní, týdenní, měsíční), maratony, guildovní a meziguildovní turnaje apod. Těším se :)
@mazar1234 (11.09.2013 21:11): Jakmile se něco takového objeví, tak budeš první na koho budu myslet! Máš to ještě pořád u mě ;)

Btw Skyrim bych taky tuze rád. Stejně tak Metro LL. Ale ani jedno se mi nechce kupovat, páč si nejsem jistej, jestli by to moje sestavička vůbec spustila.
Zdar parmeni,hraje nekdo tu jeste stale hru The Movies:Stunts and effects ? :) Pripomenu,strategie,kde se tocili filmy :) )
Více méně s Drolinem souhlasím, zcela jistě by se dali najít příklady pro a proti, jeden pro mě napadá se podívejte co ty kurvy zasraný udělali z Fallouta!!!!!!
Tak toto nevyjde, tady u těch starých her je to na mě moc čtení, na to nemám čas ani chuť.
@MCZ (11.09.2013 15:11): Jasně, jasně, já to myslel hlavně tak, že Drolin to vidí sympaticky naivně, ale systém funguje jinak. Takovýty myšlenky "jak by to mělo být" jsou hezký a já s nimi vlastně souhlasím - ale věci fungují jinak. Spíš jsem chtěl s úsměvem poukázat na různá smýšlení uživatelů DH, nedělal bych z toho jinačí debatu.

edit: chtěl jsem Ti postnout obrázek k tématu, ale když Ty je nemáš rád... :)
@mazar1234 (10.09.2013 22:53): To, že je Wizardry VII na Steamu, má minimálně jedno pozitivum. Konečně bude jasno v tom, jak je to přesně s herní dobou.

Koukám ale, že je to bohužel ta verze Gold.

Mimochodem, vtipné jsou doporučené požadavky na výkon:
Processor: 1.5 GHz Procesor
Memory: 1 GB RAM
Graphics: 3D graphics card or or onboard graphics compatible with DirectX 9.0c
DirectX: Version 9.0c

:))
@Walome (11.09.2013 11:48): Ty to taky vidíš trochu zvláštně - troufám si tvrdit, že spousta uznávaných vývojářských osobností by se dala sotva označit za 'správné kapitalisty'. Takové lidi najdeš ve vedení současných EA, Activisionů, BioWarů atp. a já se zdráhám souhlasit s tím, že takhle by to mělo být; vždyť právě jejich způsob uvažování vedl k tomu, kdy náklady stoupají do výšin, že mají co dělat, aby se jim vývoj nakonec zaplatil, každá nová hra musí byt větší a přístupnější, kreativita je podmíněna marketingu atd. Nakonec pak sami pomalu klesají do propasti, kterou si léta hloubili.

Samozřejmě každý chce dostat za svou práci zaplaceno, ale to určitě není vynález kapitalismu.
@Arcee (11.09.2013 12:52): Planescape Torment, Age of empires 1 + 2 (možná i age of mythology), Heroes of Might and Magic 3 nebo 2, Might and Magic 6, 7, případně 8, The Longest Journey, Need For Speed 5, Tomb Raider 2 - 4. Stačí? :-)
Může mi někdo doporučit nějakou dobrou hru, která by mi jela na netbooku Acer Aspire One D260? Upozorňuji že Gothic 1 nebo Warcraft 3 na tom byl nehratelný
@Drolin (11.09.2013 11:14): Takze ta hra uz se teda nema nikdy prodavat, protoze puvodni autor uz za ni nedostava penize? To jako vazne?

Nehlede na to, ze to je vec samotnych smluv, jestli za to autori dal budou dostavat penize. U her to mozna jeste neni tak propracovane jako u filmu (kde se i scenarista muze dockat prvni odmeny z cistyho zisku filmu, az po dvaceti letech od premiery), ale to je snad jejich problem.

A zrovna Night Dive ma prece v planu svoji vlastni hru. A dle vseho penize take investuje do ziskani prav na dalsi hry, coz je neskutecne komplikovany proces. I presto, ze ted maji prava na SS2, tak je to pry porad pravne hrozne zamotany.
Nono, řešit etiku v byznysu je občas docela důležité a smysluplné.

Na druhou stranu nevidím nic neetického v tom, když někdo sežene práva na hru kterou všichni ignorují a vytáhne ji z právního limba do světla Božího a umožní, aby si ji lidé, kteří ji nemohli sehnat, konečně koupili.
@ViRus (11.09.2013 11:53): Kdoví, jestli to tak bylo - jak je známo, minulost všichni vidíme v lepším světle. Já Drolina chápu jak to myslí, ale tohle uvažování je prostě mimo mísu. Řešit etiku v byznysu je prostě zbytečný.

Mimochodem doufám, že aspoň Ty se na nás na srazu nevykašleš ;)
Úsměvná debata :) naiva plný ideálů (nic ve zlým) a kapitalisticky (naprosto správně) uvažující obec :) za sebe mohu říct jednu věc - podle mě ty hry dělali, že je to bavilo - a ty prachy jsou samozřejmě potřeba a samozřejmě je chtěj. Dneska je to podle mě větší byznys než dřív, ale neznamená to, že ti lidi nechtěj odvést dobrou práci.
A tímto zase vypluji z téhle debaty :)
@Drolin (11.09.2013 11:17): Ah tak zrovna toho by som sa nebal, aj keby sa v distribucii objavil tak zrovna desiatky hracov by ho aj tak nedohrali.... minimalne nie v prvom desatroci od uvedenia :-).

Co sa tyka greenlightu tam je to podla mna jasne, nejedna sa o "nezname vody" ale o hry, ktore maju desiatky roznych recenzii, reviewov, kultovne statusy atd. atd, takze distributor viac menej vie do coho ide. Kdezto greenlight hry su cisto nezmane novinky bez akehokolvek historickeho zaznamu viac menej (aj ked niektore su asi aj remaky, ale predsa len to to su 1:1 povodne hry prakticky)