@
Maximus (03.05.2014 10:32): Nejlepší byl UT'99 - protože byl první :D On špatný nebyl ani UT2003 (nejsem profi hráč, takže to, kvůli čemu se zatracoval, mi moc nevadilo), ale neměl vše slibované a oproti UT'99 to bylo něco trochu jiného, takže takový malý šok. UT2004 už byla vyladěná 2003 se vším slibovaným a už to nebyl takový šok, protože tu vlnu holt pohltila 2003.
UT3 byl (alespoň pro mě) poněkud propadák. Hrozně moc konzolové a zbytečně temné a světélkující, takže i při hře nepřehledné. A navíc díky zcela novému engine i dost těžce "jednoduše modifikovatelné" ve smyslu laických hrátek s parametry INI. UE3 už byl tak sofistikovaný a "souborově nepřehledný", až mi to bylo líto.
Ale jak se teď venku objevila
videa techdem, ve kterých byly ukázány mapy a jedna konkrétní, tak jsem si v tu chvíli říkal "Škoda, že nebude už UT, takhle by mohlo vypadat nádherně - nepřeplácané, světlé a přehledné, obrat o 180° oproti UT3". A ono nakonec že by fakt.. fakt?
Jen se bojím že je to jen marketingově vzpolanutá planá naděje, protože už nějakou dobu sám Epic mluví o tom, že budoucnost her vidí v online hraní (což by sice odpovídalo - takže žádná SP kampaň?), ale zároveň také mluvili ve smyslu, že budoucnost vidí v tom svém ála "Team Fortress":
Fortnite. I u té se čeká už nějakou dobu na oficiálnější představení, které by se právě očekávalo společně se vstupem UE4 na scénu. A že by se vyvíjely pro start UE4 dvě samostatné týmové on-line střílečky od stejného studia mi přijde... když ne nepravděpodoné, tak zvláštní - obzvlášť u studia, jež si už nějakou dobu zakládá hlavně na tvorbě a poskytování UE než na tvorbě her samotných. A na zkoušení si enginu v praxi jim stačí jedna hra - a Fortnite už mají a oficiálně na něm dělají.
Temná síla mi našeptává, abych to s HURÁ výkřiky nepřeháněl do chvíle, než to bude řečeno jasněji. Aby to od
Marka Reina nebyla pro UTčkáře podpásovka. Stačilo mi to kopnutí do koulí s "Gears-of-Warsím" UT3.
PS: Na druhou stranu je fakt, že Fortnite bylo původně ohlašováno jako PC-only titul a Epic by chtěl určitě ukázat krásy UE4 i na konzolích. A Gears of War značky se nedávno vzdal právě proto, že budoucnost vidí v on-line hraní...