Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

Ešte je skoro na to posúdiť, do akej miery je to resident, alebo nie. Atmosférou opusteného domu, adventúrnymi prvkami a aj prítomnosťou zbraní, pričom munícia do nich bude zrejme obmedzená, to má veľmi blízko k prvému dielu. Príbehom demo skutočne pripomína viac p.t./outlast, ale nepochybujem, že sa dočkáme klasickejších resident prvkov, či monštier, pričom by neuškodilo aj nejaké napojenie na ságu. Ale i tak to vyzerá slušne.
@Garret (21.12.2016 11:16): a strileni zombiku do hlavy je prvek pro vyspelejsi nez jsou teenageri? Tim ze tam bude asi jen ta rodina holt ubude akce. Ale ma to byt v prvni rade adventura. Pocit nebezpeci bude o to vetsi, kdyz slo uz v tak malem demu tolik veci posrat.
@SilentWolf (21.12.2016 11:09): mluv za sebe, ne za všechny. mně 1st person nevadí, naopak. Wesker mi taky nevadí, naopak. co mi vadí, že to je silenthilloutlast, rádoby teenage horor ve stylu jdeme do baráku a tam se budeme strašit. ty budeš točit, tamten bude umírat a já budu jakože řvát a pak budeme spolu utíkat.
Demo RE7 dohrané a už to mám i předobjednané... zapůsobilo to na mě docela dost a pokud bude přibližně taková celá hra, může se jednat o nejlepší Resident evil.
Btw, nechce sem hru někdo přidat? Jako, asi bych to udělal sám, ale nechci lézt soutěžícím o vánoční nadílku do zelí :)
Herná výzva splnená na 9/10. Ostáva všeobecne milovaná položka "hra z nejneoblíbenějšího zánru".

Stále neviem čo mám hrať.
Mal by to byť žáner "športové" ale zároveň to chcem dohrať celé a nie odbyť to 10 hodinami a nedohraním.
Taktiež by to malo byť niečo relatívne krátke (stihnúť do konca roku).
A ďalej, žiadna drahá hra - ideálne max do 10E, ale kľudne aj nejaká Abandonware/DOSovka.

Šach mám rád, takže jednou partiou šachu to nemôžem ocheatovať.
@7c (19.12.2016 19:28): tohle jsem četl. Je to naprosto logický. VR je zatím drahé a extrémně špatně marketovatelné - bez osobního vyzkoušení prostě člověk nemůže vědět co je to zač. Takže se zatím prodává málo, je málo zákazníků a tudíž malé prodeje her, a ty hry se prakticky nemaj šanci zaplatit. Proto jsem rád že Oculus dost her financuje i za cenu ztráty, aby ten průmysl "nakopli". Je otázka jestli se to povede.

@pipboy (19.12.2016 19:19): takhle to vidím taky, ale jak jsem psal, osobně bych do Riftu klidně šel až vyjdou ty AAA hry od 4A atd, pokud budu mít osobní zkušenost kvalitní. Mám dojem že i když pak vyjde Rift 2 někdy za pár let, tak ta první by snad mohla jít prodat dobře.
@Walome (19.12.2016 18:56): Co jsem tak pobral:

Rift+Touch+3.kamera v podstatě vyrovná až lehce překoná možnosti Vive za v zásadě stejnou cenu a je pohodlnější, takže bych šel do něj mít prachy a Vive teď pro mě ztrácí smysl.

PSVR nestojí ani půlku a je s přehledem nejpohodlnější, ale trackování je tak generaci pozadu + člověk je omezený na to, co dovolí Sony. (A rozlišení je nejhorší, ale zas prej není tolik vidět mřížka, tak ani nevim jestli by mi zrovna tohle vlastně vadilo.)

No v zásadě asi čekám až Rift 2 okopčí to uchycení od Sony... a na výhru ve Sportce :D
@Kwoky (19.12.2016 18:28): panebože proč bych zase hned trollil?

Takže HTC vive je lamborghini mezu VR? Pak bych tomu rozuměl. Aspoň co se logiky týče. Neznám ceny těch VR. Ale pokud to má bejt tak že kdo má delší péro bude mít HTC a socky budou mít SONY VR, tak to jo, já myslel, že se to všechno snaží cílit na co největší hráčskou obec.
@Walome (19.12.2016 18:16): No jistě, všechno chce svoje. Ale tak když víš, že máš malej byt, tak je pro tebe Vive blbost. Stejně jako když vyděláváš 20 tisíc měsíčně, tak si taky nepořídíš Lamborghini, protože je to blbost. Ty mě jen trollíš, přiznej se :)
@Rapier (19.12.2016 17:33): vždyť nic nesoudím. Proto jsem se tě ptal. Negativistických řečí od lidí co to nikdy nevyzkoušeli jsem četl dost, stejně jako pozitivních od těch co ano. Když to neklarifikuješ, tak se blbě hádá. Tak díky za trochu rozepsání, škoda že to tvému kamarádovi nevyhovuje. Osobně si závěr udělám po osobním vyzkoušení.
@Kwoky (19.12.2016 17:44): tam jde o to jestli požadavky na prostor jsou adekvátní ku zábavě. Viz kinect. Mácháš rukama a nohama jako blázen, takže se doporučuje nemít nic v okolí, a co z toho? Navíc u HTC vive je toho prostoru fakt třeba, kdo z nerdů má tak velkej kutloch? :)

Ale dost by mě zajímalo jaké to je ještě ke všem těm vjemům taky chodit. (krčit se atd.).
@Paul (19.12.2016 16:23): nahrál jsi mi na smeč. :)
Před soudem bych být Tebou raději počkal, až dotazovaný odpoví.

Popořadě.

Přestože bydlím jen ve 3 největším městě v ČR, tak již 2x jsem měl na hlavě Oculus Rift na vánočním večírku (letos tam byla poslední generace). Dojmy jsem už více méně popsal.

Nicméně dovolím si teď citovat z rozhovoru s jedním PC master race, mým dobrým známým, který je skutečně hardcore gamer, na databaze her nepřispívá, neboť by musel s hodně lidma nesouhlasit (mírně řečeno). Je to člověk co je ochoten utratit za herní PC 50 tis+ jen aby měl nejlepší zážitek, tzn. fps, vyhlazování, rozlišení.
Hrozně moc chtěl VR, kudy chodil o tom básnil. Dokonce jel kvůli tomu do Prahy a Brna jen aby si to vyzkoušel na vlastní oči.
Teď budu doslova citovat jeho popis VR během naší cesty tram, který překvapivě neskončil jak jsem očekával.

Oculus Rift: pod brýlemi jsem se potil, hry na to nic moc kvůli čemu bych o tom uvažoval, jako technologické demo dobrý ale zklamalo mě pořád nízké rozlišení, prostě já tam vidím stále jednotlivé body rasteru. Mě by nestačilo ani 4k na oko, to mi věř.

Vive: lepší než OC ale zase jen technologická dema, vyšší nároky na prostor.

Zkoušel jsem jízdu na kolotoči, nevím proč bych to měl hrát ve VR, když je mi špatně na reálném kolotoči.
Závěr: nekupuji, snad další generace bude to pravé.

V práci mám kolegu co jako ty má rád auta. On jezdí ligu v nějakém tom Rfactoru či jak se to jmenuje a ma OR devepment kit 2. Říká: zážitek s jízdy neskutečný, ale i on přiznává extrémně nízké rozlišení na oko. Na dotaz: co hlava nebolí, prý si zvykneš.

PS: no flame, jsou vánoce a my dva máme více společného než by se mohlo zdát. Oba máme rádi simulátory, osobně mám už dlouhou dobu Track IR kterým se dá velmi efektně rozhlížet ve hrách, včetně závodních, pěchotních a leteckých simulátorů. Někteří mojí kolegové piloti mají OR ale po vyzkoušení ho vesměs prodali ze stejných důvodů.
@montana (19.12.2016 16:20): Tak třeba na PS4 je ta výdrž jiná, nicméně na PC odhaduju kolem 6 hodin. Nikdy jsem to přesně nezkoušel, jednak každý program to měří jinak (např. v InputMapper jsem měl 80 %, v DS4Windows 100 %) a jednak jak to běží přes třetí program, tak to třeba vysává baterku rychleji.