Bodkin: neznám, ale pokud to má milion dílů, tak to asi nebude pro mě... Navíc nedokážu brát vážně "hrdiny" v kostýmech, to prostě nejde. Batmana jsem kvůli tomu zezačátku skoro nepřekousnul.

Mně se trojka líbí - parádní triky a ten děj byl asi nejlepší ze všech dílů.
Řeknu to takhle - při hraní na gamepadu se můžu pohodlně válet v křesle :)

Mně spíš vrtá hlavou, že v demu jsem na to přišel a teď ne...
Zrovna u toho sedim a nic lepšího než myš a klávesnici si neumim představit. Ale asi je to věc preferencí.
To je možný, ale když mám to možnost, chci si to zahrát s gamepadem... ale to mám očividně smůlu.
Opravdu, porty z xoboxu rulez...
Dík. Zkoušim vše možný, ale asi jsem odsouzený hrát to s myší...
Logitech má ke gamepadu software Logitech profiler. Tam by to mělo jít nastavit bez ohledu na hru. Aspoň kdysi jsem s tím něco takového dělal.
Opět jeden z těch momentů, kdy si říkám, proč si ty hry nestahuju, ale kupuju.

Je to teda známý problém, ale nalezené řešení (přepis v nastavení) nic nevyřešil. Jde o to, že mám gamepad logitech a tlačítka v Batmanovi jsou přehozená (páčku posunu dopředu, batman jde dozadu, potvrzení=zrušení apod.) ... přitom si pamatuju, že v demu to taky tak bylo a nějak jsem to opravil, ale nepamatuju se jak. Neví někdo jak na to?
chark: Aha, tak proto jsem měl s jednou hádankou problémy a furt mě to házelo nějaké upozornění, že se špatně dívám nebo tak něco :-)
Chark: Jj, otazníky stály za to. Člověk vždycky viděl jednu část a tu tečku ne a ne najít :-)
Rozdělený otazník, je hádanka, kdy byl např. na zdi namalovaný otazník a tečka k otazníku byla na jiné věci a celý otazník byl vidět jen z jednoho specifického místa. Samozřejmě to šlo vidět pouze v detektivním režimu. Docela těžko se to popisuje. Většinou jsem se zadrhl na tom, že jsem nemohl najít tečku od otazníku...
No já ty trofeje plnil především kvůli otevírání bonusových soubojů a informací o postavách. Teď si ale nejsem úplně jistý, co přesně myslíš tím rozděleným otazníkem?
Tak najít mapu byl základ, pak už to šlo mnohem líp. Nejhůř se hledaly hádanky s rozděleným otazníkem.
No já měl problém i s mapou ty trofeje hledat. Vidím tam otazník a půl hodiny kroužím kolem, než si něčeho všimnu :-)
Díky. Dal jsem i všechny ty náhrobky s chrobákem. Kde ten poslední už je mimo Riddler's Trophy, ale tam mi už musel pomoct návod.
Chark: Riddlerovky byly naprosto perfektní, někdo si s tím dal docela práci. Všechny jsem je teda nevyřešil, to seš dobrej.
Chark: Všechny Ridlerovy trofeje? Tak to smekám. A arény zkoušíš? Mě to docela bavilo a v soubojích mám už několik ohodnocení třemi netopýry.
Cobot: Včera jsem to dohrál a postupně dostaneš další serepetičky, které ti pomůžou tyto zábrany překonat. Těsně před koncem hry ale i po jejím konci se dá dostat na všechna dosud nedostupná místa. Končil jsem to s tím, že mám vyřešeno všech 240 Riddler's Trophy.
Včera jsem rozjel Batmana. Zatím dobrý, ale co mi připadá divný, že za sebou nechávám spusty silovejch polí, zatím nerozbitnejch zdí a mříží kam se nemůžu dostat. Pravda jde asi jen o bonusové úkoly, ale jsem zvyklý hry obvykle kompletně prošmejdit. Mám se snažit dostat nebo se tam později budu moc vrátit? Je pravda že jsem teď našel výbušnej gel, kterej jsem na ošetřovně potřeboval, ale zpátky se zatím dostat nemůžu. Když jsem se ještě vrátit mohl tak mi ta cesta zpět přišla celkem dlouhá a i trochu otravná, protože pokud se tam budu vracet až buví kdy tak zapomenu kde jsme co viděl. Divný.
Podobnost s filmy je minimální. Nicméně mám pocit, že to má pořád blíž k takovému Batman & Robin, než-li k těm od Nolana a Burtona.
Je to více podobné těm novým shitózním batmanům nebo těm starým dobrým?
Nebude to dlouho trvat a dočkáš se. Já jsem v tomhle směru strašný "smolař" a níže popsané pravidlo se už nejednou potvrdilo. I proto už kupuji hry prakticky jen pokud mají slevu 75% nebo víc, aby to pak tak nebolelo...
Jj, na ten moment čekám já. Nevyplatí se mi hry kupovat dráž než 5e (indie jsou výjimka).
A tak jste mě teda přemluvili a já to koupil. Takže můžete čekat, že za 14 dní sníží běžnou cenu na polovinu a ještě jako bonus dají 80% slevu...
A Arkham City má být prý ve všem ještě komplexnější a lepší. Jen mám obavy, že se to trochu zprzní a nakonec to bude jenom složité na ovládání, ale snad jsou to jen mé obavy a všechno nakonec dobře dopadne.

Každopádně Arkham Asylum má dobrou atmosféru a dobře se to hraje, což je hlavní. Jen souboje s bossy mohly být lépe zpracované a ne furt dokola jeden a ten samý bos, akorát trochu jinak vypadající.
Rozhodně doporučuju. Zrovna to hraju a jsem před koncem. Něco tak dobrýho jsem dlouho nehrál. A za tu cenu je to ještě levnější než jsem to kupoval já (10,20 €).
Pooky - a aj ten dabing je dost dobry. Ostatne Mark Hammil uz Jokera daboval v niekolkych animakoch a vzdy excelentne (teda pokial si nejake videl a videl si ich v originalnom zeni, ze :) ).

Ale poviem ti to takto - bavilo ta to preto, lebo je Batman dobra hra. Neviem ake si mal stare kolaje, ale dobra hra imho dokaze vzdy cloveka vtiahnut. Hrat za kazdu cenu, to je ee. Neprinasa to nic. Je lepsie ked clovek hra, ked ma chut a len to, co naozaj chce.
no vidis Pooky! hlavne ze se porad pindalo o tvoji herni krizi :D
Na druhou stranu clovek muze na takovehle sleve za achievementy i vydelat. Treba kdyz se jeden z nich nahodou vyskytuje v lokaci s obrim billboardem na Coca-Colu.
Já zastávám ten názor, že achievmenty jsou jenom bonus pro hráče. Pokud ho hra baví, tak si může zkusit nějakou výzvu a pak třeba machrovat před ostatníma nebo z toho mít prostě jenom dobrý pocit, nic víc v tom nevidím.
Ona sleva na hru nejsou peníze, je to jen sleva a stejně je potřeba zaplatit nějakou sumu. Jako marketingový tah by to mohlo mít úspěch. Spousta lidí achievementy nehoní, ale tohle by byla extra motivace. No a pak si nakonec třeba koupí nějakou hru jen kvůli té slevě, tak jako se to na Steamu stalo asi každému z nás, nebo se pletu? ;-)

EDIT: Na Steamu vlastně docela nedávno byla taková akce, kde se plnily achievementy a člověk pak měl šanci vyhrát celý katalog her na Steamu nebo tak nějak tuším.
Dostatečnou odměnou je už to, že patřím mezi to 0,5 % hráčů kteří nějakého obtížného achievmentu dosáhli. Pro prachy lidi udělají ledacos a bylo by po exclusivitě :)
Vodny: Tak já to třeba beru tak, že je to jenom taková blbost pro hráče. Přece je na tobě jestli se s tím chceš dělat nebo ne. Přijde mi uhozený, abych za achievmenty dostával nějaký slevy :D
Jo Raptr používám taky, to je fajn aplikace. Přesto ty body za achievementy by se hodily. A Steam by to mohl třeba převést na nějaké slevy na hry nebo jiné bonusy, aspoň u her od Valve. Když už si někdo dá tu práci splnit všechny ach. u Portalu, mohl by za to dostat nějakou odměnu až už přímo do hry nebo něco jiného.
Vodny - raptr ti to sleduje a tvori vlastnu kartu (vid moj profil), takze to mas fuck :) Dokonca aj playfire myslim nieco take tvori.
Vodny - u většiny her na Steamu jsou achievementy napichu, ale je tam pár výjimek (Killing Floor, Portal apod) kde jsou alespoň natolik zajímavé, že je stojí za to získat jen pro ten vtip...
Achievementy jsou jedna z věcí, které u Steamu moc nechápu. Nemají žádný smysl, nejsou za ně žádné body atd. V tomhle ohledu by měl Steam přijít také s nějakou vlastní gamerscard, aby bylo jasně na první pohled vidět, kdo je jaký hráč.
Se Steamem to budou mít hodně těžké, přece jen je dlouho zaběhnutý a, alespoň v mém případě, funguje jednoduše a bez problémů. Když srovnám registraci do Steamu a registraci do GfW, tak vítěz je jasný. To i iTunes a jejich store je naprosto jednoduchou záležitostí oproti GfW. To jsou tedy mé první dojmy.

A ještě k Batmanovi, zatím to vypadá velice dobře...
Což o to, mě se GfW také líbí, zejména achievementy. Jenže až příliš mnoho věcí by šlo udělat mnohem lépe, respektive Steam je již teď zvládá bez problémů.