Tak já myslim, že první věta naznačila, že to vážně neberu:P.
Já jsem tomu porozuměl, nesmíš to brát zas tak vážně.
V prvé řadě děkuji za bleskovou reakci:). Každopádně mi přijde, že jsem to popsal poměrně přesně v původním postu - "je ostřejší, noc konečně vypadá jako noc, plížení ve stínu už není takovej joke".
Tzn.právě v téhle misi už tma není šero, ale fakt tma, jaká by v noci měla být, když je noc a zvýšený kontrast pak zdůražní přechody mezi světlem a tmou (jsou ostřejší, čili ano, hutnější, ale taky realističtější tma).
HydrOgen: Takže jsi tam pak měl ještě hutnější tmu, než v téhle misi je? ;-)
Mimochodem, v kolumbijský misi mě chytře napadlo pohrát si s jasem a kontrastem a hra vypadá hned MNOHEM líp - je ostřejší, noc konečně vypadá jako noc, plížení ve stínu už není takovej joke a dokonce začalo to připomínat splinter cell. Ve výsledku stačilo jas malinko snížit a kontrast naopak jen malinko zvýšit.
Garret: To jo a pak si člověk najtvyžn vypnul a najednou čučel, jak ta hra je vlastně na své stáří nádherná...
Ve Splinter Cell bylo taky potřeba mít na palici neustále najtvyžn...
No jo, schovávání za denního světla tu nepůsobí zrovna věrohodně, přestože tam jsou stíny, ale aspoň tam není tma jak v pytli jako u Splinter Cell. :-)
Farma byla ok, to souhlasim. Ale u mě ty pozitiva byly proložený ještě letištěm a nádražím - oba levely mě pěkně prudily (čím přesně napíšu v komentu až to dohraju). Každopádně "plížení" ve stínu např.sloupu el.vedení za denního světla, kde zůstávám zcela neviděn, je vtipné:).
Bejrút taky celkem v pohodě (i když některý skripty byly celkem komický) a dneska večer dám Argentinu:).
Mě se ta hra líbila od začátku do konce. Žádná hluchá místa jsem neviděl, bavil jsem se u všech misí stejně skvěle, možná jen u poslední mise byl zážitek ještě o malinko lepší. Každopádně za mě čistá 90%, ta hra je zapomenutej českej poklad.
na zacatku to prave vypadalo skvele a nadejne...no a pak prisla farma! :D
"Asi bych to nebyl já, kdybych nereagoval. ;-)" jo Chuckino! :D
"Asi bych to nebyl já, kdybych nereagoval. ;-)" jo Chuckino! :D
Mě se taky moc nelíbil první level, ale už od tý farmy to dostalo úplně jinou úroveň :)
HydrOgen: Asi bych to nebyl já, kdybych nereagoval. ;-) Měl jsem ze hry na začátku také dost divné pocity, ale brzy vzaly za své, akorát že už na farmě v Irsku. Ještě si pocestuješ hodně a věř, že ty oblasti budou rozmanité, což by se Ti mohlo zamlouvat.
Koukám že tady žila diskuse i na přelomu dekády, což je co říct, vzhledem ke stáří (ne)rozšířenosti hry:).
Začal jsem to hrát tenhle týden. První dojmy byly smíšený, řek bych neutrální až negativní, obtížnost rozhodně ne malá (což je dobře)... Každopádně pak přišel Baltimore a mě padla čelist na zem. Nejdřív z grafiky (rok 2003:-O) a pak i z hratelnosti - několikapatrová budova, členitý prostředí, min.zamčenejch dveří, různý cesty levelem - bomba! Na to vězení v kolumbii včetně útěku - už jsem byl chycenej, atmosféra napětí jak vyšitá. Vtipný je, že ta hra mi občas připomíná mýho oblíbenýho NOLFa:)... Je tam pár nedostatků nicméně doufám, že si to udrží takový tempo až dokonce.
ViRus: Akorát vím, že kolega z CIA byl Mike. A to zas tak podstatný není. :-/
Chuck: No právě, já když jsem začal psát ten komentář, tak jsem přemýšlel jak najatý, ale fakticky černo a hlavně jsem myslel na ty telefonáty.
ViRus: Nezdálo se Ti to, po celou dobu hry jméno hlavního hrdiny nepadlo, dokonce se ani nepředstavoval při telefonování. :-)
UrbanScytheCZ: Odtud ho mám já. A za tu cenu? No nekup to za ty prachy. ;-) Jinak z tohoto e-shopu nakupuju minimálně 3 roky.
UrbanScytheCZ: já to splašil na aukru za 60 i s poštou. Chameleon
Já se divim, že ta hra není v žádným eshopu kterej znám na prodej a stahovat hru si nechci takže pokud někdo znáte eshoop kde by se dala koupit tak sem s nim :)
Tak to dejte oba znovu ať máte čerstvé zážitky jako já;-)
Dá se to rozjet i na integrované grafice, mám to odzkoušené. ;-)
Jojo, ale dal bych si to znova. Doufal jsem, že to na té GF 6600 pojede hratelně a ono prd. Spíš se budu bát, abych to vůbec rozjel :)
EDIT: Jůůů, našel jsem funkční medicínku :)
EDIT: Jůůů, našel jsem funkční medicínku :)
Jejda, já nějak pozapomněl, že už jsi ho hrál. A to jsme se o tom tváří v tvář bavili. :-/
Ne, mám ještě tu původní verzi.
Nechápu ale jednu věc - to opravdu nejsou tvůrci téhle pošahané ochrany vydat nějakej jednoduchej fix na své "obdařené" hry? Asi ne, jak tak koukám :(
JohnCZ: Vypadá to, že nemáš Kolekci klasiky, že? Ta totiž žádnou ochranu nemá, ani nemusíš mít DVD v mechanice, ovšem originální Chameleon (mám obě verze), tj. ten Tvůj, Starforce bohužel má. :-/
Schválně - jestli ho dohraješ dřív než ViRus. ;-) Ale kdepak, žádný spěch, pěkně pozvolna.
No toto! Instaluju Chameleona, vidím při instalaci "protect.dll", což znamená Starforce. No nic, najdu crack a hodím ho tam, zapínám hru a mám nějaké podivné písmo, jakoby špatný font. Nějaká šance, že to bez Starforce pod sedmičkami rozchodím korektně ?
Btw mám originálku...
Btw mám originálku...
u Chejmleona? Nikdy! :)
Fg: No Tys tady chyběl. :-)
dojemny pribeh, ja bych se rozbrecel az bych procitnul z toho soku :D
Malarkey: Máš moji velkou pochvalu! ;-)
To jsem byl možná já, ale už jsem ho koupil od jiného kolegy z DH, takže teď mám dva. ;-)
Neshanel ho tady nekdo? Mam tu novou puvodni verzi (papirovej prebal pres DVD krabicku) za 99,-. Pokud by mel nekdo zajem.
Pivo: Vyzkoušej Thiefa 3, ten je z roku 2004 a vypadá stále docela dobře.
Pavel: Moc ne no. Ještě jsem se k tomu zkoušel dostat později, ale taky to nevyšlo. Tohle by byl jediný případ série, kde bych se rovnou vrhl na třetí díl a první dva přeskočil.
Chuck: No, z tvého popisu zní Chameleon o něco lépe, ale jak se to bude hrát, to už je věc druhá :-)
Snad se někdy dostanu k oběma hrám, bo je mám furt ještě trochu na seznamu.
Snad se někdy dostanu k oběma hrám, bo je mám furt ještě trochu na seznamu.
V tomto pripade musim souhlasit. Thief ma priserne nizkou kvalitu modelu postav (Quake 1, jedna z prvnich her s 3d modely postav, je ma vyrazne kvalitnejsi a to vysel v roce '96). Dark Engine je to nejhorsi co na poli technologii kdy vzniklo. Bohuzel zrovna na nem bylo vydano par klenotu, ktere by bylo potreba modnout uz v dobe vydani.
Thief 3 je skvely, jen se mi ho bohuzel stale nedari rozjet na win 7.
Thief 3 je skvely, jen se mi ho bohuzel stale nedari rozjet na win 7.
Pivo: Každá z těch her má něco do sebe. Technicky vede SC, ale mě, se přiznám, dokáže sem tam nudit, což jsem u Chameleona nepoznal. Sam Fisher je agent každým coulem oblečený do speciální kombinézy se spoustou věciček, hlavní hrdina Chameleona je obyčejný chlápek ze CIA, takže mi to přijde o něco reálnější a leckdy i filmové.
Pivo: Tebe Thief nebavil ani před osmi lety? To já tou dobou hrál Thiefa 2 a dost si ho užíval.
Na oboje se chystám už asi rok a furt se mi do toho vždycky vloudí titul, který tyhle dva odhodí stranou. Tak přemýšlím, co zkusit jako první, až se najde volná chvíle a období sucha.
Rád bych si vyzkoušel i celou tu sérii, ale to hlavně proto, abych byl v obraze (ne že by to byla, bůh ví, jaká nutnost), když budu hrát nejnovější díl, který mě dost láká.
To máš těžký, mě SC nebavil a Chameleon nadchnul, ale nebudu popírat kvality SC. Ideální by bylo vyzkoušet obojí, co ti víc sedne.
Kdybych tu poslední pipboyovou větu bral doslova, tak to hned přirovnám :-)
Kdybych se chtěl rozhodovat mezi Splinter Cellem a Chameleonem, co byste mi vzhledem k tomu, jako hry hraju (akční, občas nějaký stealth mi nevadí), více doporučili?
Thiefa jsem zkoušel, ale nějak mě to přestalo bavit díky zastaralosti (a to dokonce i v roce 2002), ale trojka mě svým způsobem furt trochu láká.
Pipboy: Tak to by mělo jít o tu všeobecně oblíbenou vlakovou misi v Pandora Tomorrow. Tak pokud se Ti nezdála ta linearita, což PT trochu byla, pak bys měl spíš zkusit Chaos Theory a s klidným svědomím předcházející díly přeskočit.
toz nejdriv tam byla jakasi mise na vlaku ktera byla trapne linerni, a pak jsem najednou drzel v ruce samopal a pak na me nekdo odnekud strilel i kdyz jsem se plazil vysokou travou nebo co to bylo a proste "kurva to je nejake moc akcni a linearni, co na tom kdo vidi", pomyslel si pipboy, protoze amercky tajny agenti a agentury vyhledava asi jako eskymacky fekal porno, a jal se vzpominat na Thiefa, kde mu nikdo strileni ni machani mecem nestrka, ba naopak >_>
No ale nez se na SC vrhnu, dam jeste 2nd chance AP... respektive dal jsem. A svete div se uz jsem skoro na konci a ani jsem u toho moc nekurvoval. Jen to proboha uz nikdo neprirovnavejte k deus exu nebo mi jebne cevka.
Pipboy: Co Ti vlastně na SC nesedlo?
Já bych naopak nečekal, že pipboy to ohodnotí takhle vysokým číslem.
ale co by neslo, to porad nekdo dela :)
No kdybych se vylozene trapil, nedal bych tomu celych 70, ale zas vedet predem jake to je, asi bych se s tim nezdrzoval. Dulezite je, ze ted budu ke Splinter Cellu tolerantnejsi nez posledne :)
Zas neříkej, že jsi se u něho tak trápil. Beru, že SC je vymakanější, ale nelze všechno s něčím pořád srovnávat.
na druhou stranu vedle Thiefa i Splinter Cell vypada jako strilecka. Respektive je to dojem, ktery jsem z nej mel, kdyz jsem ho kdysi zkousel. Ted kdyz jsem prezil Chameleona si rikam, ze bych mel Splinter Cell zkusit znova :)
Isair: Jeden kousek o oblíbenosti tohoto stylu moc nenasvědčuje.
Chuck: Vždyť tam má Thief: The Dark Project.