Nie, ja mam z anglicka objednanu. Nehadam sa, ceska to mozno nema. Tusim aj ceska Mass Effect verzia to nemala.
Máš CZ verzi? Krabicovou?
fak: ja neviem aky iny dokaz uz chces. Tu je stranka SecuRom kde sa da stiahnut specialny launcher pre fallout 3, ktory som musel stiahnut aby mi to islo.
Tu je oficialny support od zamestnanca bethesdy
..."First, rename your original launcher.
Next, Visit SecuROM's site and download an updated Fallout 3 Launcher:
"...
Tu je oficialny support od zamestnanca bethesdy
..."First, rename your original launcher.
Next, Visit SecuROM's site and download an updated Fallout 3 Launcher:
"...
Mám vám přeposlat okopírované Eula z Fallout3, aby bylo už konečně jasné, že SecuRom tam prostě NENÍ!?!?!?! Je tam disc-check, toť vše!! Žádné šmejdění v kompu aniž by o tom user věděl, žádné odesílání na tajnačku do Securomu, žádné blokování mechanik, či Daemonu, Nera a pod., prostě nic, akorát musíš mít disk v mechanice, nechce to ani serial number, prostě NIC.
7c: Toto by som tiez rad pochopil, preco vzdy po mojom komentary pride horda last jedi-ov a zacne rozoberat moj komentar vacsinou s par osobnymi atakmi.
Tak moje recenze je na svete, muzete zacit kritizovat :D
Eh, proč se vlastně Ebbovy hodnocení tam strašně rozebírají? Sice bych podobné hodnocení hře, kterou jsem ještě ani nehrál asi nedal, ale koneckonců jeho rozhodnutí celkem chápu. A alespoň zdůvodní, co ho k tomu vedlo :-)
Proč to říkám - pokud se tu dá zvětřit nějaká "disturbance in the Force", tak to bude spíš útok armády klonů jako je Olin a spol. .-)
Jab: Tohle není reakce na tvůj poslední příspěvek, ale spíš obecné povzdechnutí (aby nedošlo k nedorozumění :)
Ebb: Zvláštní. Nicméně přesně to Hamster myslel. Koupil sis hru na základě vyjádření "šmeliče" v předprodeji. Čili se zase dostáváme ke smysluplnosti Tvých výpovědí.
Ebb: Taky to je sakra disc check, jenom od SecuRomu. A i tak, mě je to uplně jedno, hru si stejně koupím, pokud mě to v hraní neomezuje, tak je to v pohodě.
Ebb: ale princíp filmu a singleplayer hry je úplne rovnaký, len čo sa týka stráveného času je tu rozdiel...
poucil*
Hamster: Den kedy to pochopis, bude dnom kedy budes citat cele prispevky. Bathesda pred vydanim tvrdila ze Fallout nebude obsahovat SecuRom ale len bezny disc check. Staci ak si das do google Fallout Securom a zistis ako velmi klamala. EA som sa uz pouzil a ti odo mna neuvidia ani cent, ale od Bathesdy som to necakal najma ked robili klamlivu propagandu.
LJ: Boha to je dobre porovnavat. Z filmu asi neodidem a dlzka filmu a hry sa neda moc rovnat. Mna ked hra zacne nudit tak ju v tom momente vypnem. Hry su o zabave. Ked film zacne nudit po 90 minutach tak uz ho vacsinou dopozeram (ak nezacne nudit priliz skoro) Ty ma vsak zacinas nudit uz teraz a tak ta bohuzial musim vypnut.
Ebb: Já už tu tvojí místní revoltu fakt nechápu. Tvrdíš, že na verbální kritice nezáleží, protože jediné, na čem sejde, je prodejnost, ale přitom stále kupuješ zajíce v pytli tím, že si ty hry předobjednáváš dříve, než vyjdou, čili jsi absolutně ideálním zákazníkem pro každého vydavatelského šmeliče.
Hodnotit hry podle doby hraní (které bavilo) je stejnak rozporuplné. Takové World of Goo se dá dohrát za pár okamžiků a podle téhle fylozofie by tedy bylo v hodnocení níž než většina i podprůměrných her...
Tá že tá kratšia hra bola celá dobrá a tá dlhá nie. To aj filmy hodnotíš tak, že keď je jeden a pol hodinový film good, ale z trojhodinového sa ti páčia dve hodiny, tak je ten trojhodinový lepši??
LJ: Eh.. ano? Ak ma hra bavi 15 hodin tak je to snad lepsie ako ked ma bavi len 10 nie? 15 > 10. Ktora cast z toho je postavena na hlavu?
Ebb: čo je na tom nepochopiteľné čo som napísal? podľa toho ako si to napísal dáš vyššie hodnotenie hre čo ťa baví 15 hodín a dostaneš sa do polovice ako hra ktorú prejdeš za 10 hodín a baví ťa celá...
lj: skus si este raz precitat co som napisal nez zase napises nejaku ovinu o tom co je na hlavu a co nie je. Kolko hodin ma dokaze zabavit znamena.. kolko hodin ma zabava.. a nie nudi. Jednoduche nie?
pipboy: To je pochopitelný pokuds hrál jedničku až po dvojce. Já osobně hodnotím relativně, ne absolutně. Tzn. pokud vyšla dobrá hra, které bych dal hodnocení řekněme 9/10 a pak vyšlo lepší pokračování, tak přece neshodím předchozí díl třeba na 7/10, jenom proto, že pokračování je lepší, ne? To by obrovská část starých her neměla žándou šanci. Ale, samozřejmě, to je tvoje věc, že :).
No pre mňa je 80% veľmi dobré hodnotenie, v podstate hrá ktorá ma občas svoje slabé miesto, či nevyniká originalitou, ale inak je výborná, ale predsa mi tam čosi chýba. Tak by som to bral ja.
btw:bohatstvo odkiaľ je slovo recenzant?! také neexistuje preboha, to znie ako rezance omg. Anyway hodnotiť koľko ma hra vydržala baviť, je trošku na hlavu imho, čo je lepšie , zahrať si adventuru ktorá mi zaberie 10 hodín a od začiatku do konca je super, alebo rpg na 30 hodín, ktoré je prvých 15 hodín fajn a potom nuda?
kdyz mluvime o falloutu, je 80 "jen" :) A FO1 mi proti dvojce prislo jako slabota a zklamani, ale uznavam ze je to kvalitni rpg tak to prece nebudu strhavat :) (jinak technicky vzato osmickove hry uz pro me byvaji "jen", tim spis kdyz jsou hypovane :)) prece nebudu hru schazovat jen proto ze me stoupaji naroky :)
Ebb: Pokud se mi nijak securom neprojevil a neaktivoval(neodesílal), jako by tam nebyl. Ptal jsem se ještě na Xzone před koupí pana Schovance, jestli obsahuje F3 nějáké tyto "potvory" jako DRM, Securom a pod a bylo mi řečeno, že pouze cd check, jinak nic. Proto jsem to taky koupil, narozdíl od zmetků s DRM. Spíše DRM je zmetek, ne tak hra samotná. V Eula ujednání jsem tam nic o Securom nečetl. Schválně jsem se do toho díval přesně kvůli tomuhle. Že by CZ verze byla jiná?? Tomu se mi nechce věřit.
Určitě tě nikdo nenutí hrát jen abys mohl hodnotit. Hrajeme proto, abychom se bavili, následně hodnotíme prožitou zábavu. Já sem nepíšu hodnocení jen proto, že jsem hru dohrál, ale protože se chci podělit o zážitek ze hry, srovnat můj názor a pohled na hru s ostatními. Pokud má něco DRM, tak nehodnotím, jelikož to hrát nebudu. Nemám co hodnotit. U FC2 jsem napsal do diskuse to, co jsem s FC2 zatím zažil (warez verze), ale nemíním bodově hodnotit něco, co jsem hrál 3 hodiny a hlavně mě to naprosto nebaví a nemíním v tom pokračovat. Hlavně taky díky názorům na hru samotnou. Zde se opět dostáváme k jádru pudla. Beru hodnocení člověka, který dohrál a má ke hře co říct, ne hodnocení tvoje, které vypadá pouze stylem- má to DRM, takže je to pí*ovina.....Osobně jsem velmi rád, že jsem FC2 nekoupil a Fallout3 koupil. Ten totiž vypadá za stejnou dobu hraní asi tak o 200% lépe a zajímavěji. Nápaditostí jen hýří.
MCZ: Povedlo se, ale stejně jsem opět nasekal nějaké chyby, takže jsem bohužel "hopeless" já. :-) peace.
fak: konecne forma, na ktoru sa da aj slusne odpovedat.
Uz som raz predtym pisal svoj nazor o forach na EA/Ubi ohladom DRM/SecuRom. Jedine co tieto firmy zaujima je predajnost. Im je jedno ci 100 ludi na to nadava, alebo 1000, ale 50000. Jediny dovod preco by prestali davat DRM je znizena predajnost u takych titulov. Fallout 3 ma SecuRom v sebe. Staci ak das do google Fallout 3 Securom a najde ti to stovky odkazov na kompetentne zdroje.
Co sa tyka mojich hodnoteni, ja hodnotim hru podla toho, kolko hodin ma dokazala zabavit. Kedze sa nehram na recenzanta, nikto ma za to neplati a predpokladam, ze tato stranka je o nazoroch hracov (tak ako napriklad user reviews na ign.com povedzme) tak nevidim dovod preco by som sa mal nutit dohrat nejaku hru ak ma nebavi len preto aby som ju tu mohol "objektivne" ohodnotit.
fak: jen jsem tě chtěl drze upozornit :-)
AiMLEzZz: nehledě na to, že těch 80% dal pb prvnímu Falloutu a 85% pak FT... tady jsou všichni fakticky pošahaní :-))
pipboy: I hra s 80% je silně nadprůměrná hra, nevim jestli se mi to zdálo, ale na mě to zapůsobilo, jak kdybys zklamaně říkal "jenom osmdesát" :).
MCZ: Máš pravdu, každý má svůj subjektivní názor, každý i někdy udělá pravopisnou chybu, že. Minule jste mě upozornili na to, že nedělám mezery mezi tečkami a čárkami a já si na to, pokud dobře vidíš, dávám od té doby dobrý pozor.
Ebb: Určitě máme každý jiný žebříček hodnot a podle něj hodnotíme vše okolo nás. Tvá hodnocení-co se her týče-jsou úplně mimo. Hru ani nedohraješ. A ne jednu, M.Effect jsi ani nezačal hrát a hned hodnotíš. Já bych si nedovolil hodnotit hru, kterou jsem nedohrál. Proč? Nevím celkový obraz hry, nevím jak dopadne, nevím jaký je konec (kolik konců), průběh, zvraty (jestli vůbec jsou nebo nejsou), jak svět ve hře vlastně vypadá, mohl bych pokračovat ještě dlouho. Já si to dovolil jen u Clive Barker´s Jericho. Ale nedalo mi to a začal jsem to po více než roce hrát znova. To co jsem nedohrál nemůžu tak kriticky jako ty prostě hodnotit. Vesměs vůbec nemohu hodnotit, svědomí mi to jaksi nedovoluje, abych bodově hodnotil něco, co jednoduše neznám.
Ještě jsem si nevšiml, že by u Fallout3 byla nějaká DRM či securom. Nainstaloval jsem a hraju, žádný cdkey, internet aktivace, omezené aktivace, nic, pouze cd check=disk v mechanice, což mi nevadí, hraji se sluchátky, takže hučení mechaniky neslyším. Jestli se pletu, opravte mě, já si ničeho nevšiml, přes internet ode mě určitě nic neodešlo nějakému Securomu apod.
A ještě tedy opět dotaz na tebe Ebbe, proč jsi se neoběvil na diskusi EA proti DRM? Kde to samozžejmě mohlo mít nějakou váhu. Nebo na fóru Ubisoftu ohledně DRM u FC2? Pokud si mi na to někdy odpovídal, tak se omlouvám, ale nepamatuju se.
Díky.
Díky.
MCZ: Pravdepodobne pre faka je kazdy nazor objektivny s ktorym sa stotoznuje a subjektivny s ktorym nesuhlasi.
fak: fajn, som rad ze si na to tiez prisiel :p
fak: každý názor je subjektivní nebo jak ty píšeš, suběktivní.
2: Ebb- You are hopeless!! Mínusko ode mě máš za naprosto neoběktivní a debilní názory a komentáře ke hrám. Pokud tě tak sere DRM, proč jsi se neoběvil v diskusi na EA ty hrdino? Tam to k něčemu totiž mohlo být, ale tady těžko. Akorát vysíráš a rozdáváš rozumy jak na běžícím pásu. Zajímavé je pročíst diskusi a zjistit, že ty se nikdy nemílíš, vždy máš pradu. Dej si nick "Bůh" ty magore.
Já testoval tenhle, je naprosto vynikající.
Pipboy - co sa tyka velkosti pismen, skus nejaky UI mod, mozno pomoze. Ehm, teda ak hras na PC :)
Tak! Toz jsem to konecne rozjel. A tady jsou prvni dojmy po projiti uvodu V-101 a Megatonu.
Zacnu tim negativnim protoze "Fallout 3 od Bethesdy" je samo o sobe zaminkou kritizovat :)
Inventar je otresne neprehledny. Je fajn, ze ma nejake ty kategorie, ale hledat v nem nejakou konkretni vec je desne, ikonokovy by byl mnohem lepsi. Taky mi chybi popisky, mam u sebe spoustu kramu a nemam nejmensi tuseni jestli jsou k necemu dobre.
Jinak se mi pipboy libi. Mapa je sice slaba, ale na navigaci mi staci. Interface by potreboval mensi pismenka a vic vysvetovani ktery cisilka a pismenka co znamenaj. A taky je to vsecko priserne zelene a nejde mi jen o tu barvu :)
Postavy. Jejich mimika je otresna, tady by mela bethesda vazne neco investovat. Rozhovory zatim spokojenost.
Grafika je v intereiech ...uspokojiva, ale co se exterieru - pustiny tyce, musim rict ze vyhled do pustiny od dveri vaultu me nijak zvlast nenadchnul. Dohled sice znacny, ale pustina mi tu prijde proste az moc... pusta (ehm). Proste ten pohled do pustiny primo krici nedostatkem detailu. Vedle Stalkera vypada FO3 graficky celkem trapne, o Clear Sky nemluve.
Tvorba postavy... no zatim mam jen lvl 2, ale prijde mi ze natoz ze perky se fasuji kazdy level je jich hodne a jsou celkem hodne vyhodne. Ale mozna jen dojem. Trochu me zaskocilo ze dostavam spatnou karmu za kradeze, hackovani atp., ale hlavu a patu to jaks taks ma, takze budiz :)
Co me jinak prijemne prekvapilo jsou souboje - prakticky ve vsech ohledech vyjma realisticnosti (aka panak by nemel prezit 4 kulky do hlavy z metru, ale s tim se da zit...), steatlh killy, zuzovni VATS je.. zuzovni.
Ceho se bojim je system oprav, resp ze nebudu mit kousky na nahradni dily. Dialog pro obchodovani je pri nejmensim neprehledny.
Atmosfera sveta je jinak skvela, jen ta mimika pusobi dost nelidsky desive a asi nic na te hre tolik nepirpomina Oblivion, jako pocit z rozhovoru, kdy se vetisnu casu hybe jen spodni cast xichtu a oci na vas jen podivne ziraji.
No, nevim co bych ted dodal. V101 vypadal dost dobre - moznosti, akce, humor, grafika - snad i na 90%, ale hru jako celek bych zatim videl na lepsich 80%. Uvidime co bude dal.
uf :)
uf :)
Stanovisko Microsoft Tech Supportera z techsupport fora:
"Important Additional Information
Several systems are said to use a root kit based DRM that makes it possible for viruses or other malicious programs ("malware") to use the root kit to hide content on a user's PC. In this way, a virus or other malware may remain undetected, even if updated anti-virus software is installed. Please note that SecuROM™ does not use any root kit technology in its implementation."
Link: http://www.techsupportforum.com/security ... securom-rootkit.html
"Important Additional Information
Link: http://www.techsupportforum.com/security ... securom-rootkit.html
Aimlezz: DRM je len termin pre Digital Rights Management. SecuRom, ktory je vo F3 obsahuje rootkit, ktory sleduje aktivitu CD/DVD. Sam o sebe je len tazko skodlivy, okrem toho ze user nad nim nema ziadnu kontrolu a je nemozne ho vystopovat antivirmi, ale problem je v tom ze mnozstvo virusov, trojanov, adawarov uz sa stihlo adaptovat a vyuziva takyto nechraneny rootkit SecuRom aby inflitrovalo pocitac a zamaskovalo svoju aktivitu prave pod to.
"Fallout 3
In an interview, Bethesda assured the public that they would not be utilising any remote-activation DRM for Fallout 3 but merely the basic disc checking version. However, shortly after the release customers discovered that this was not true, and instead the game contains a version of SecuROM v7.36 which checks for the disc as previously stated but also has an invasive kernel-mode driver which checks for commonly used CD/DVD writing software on the system; if detected, the installation is aborted. The version sold on Steam does not have this restriction
"
"Fallout 3
"
Honza: Tie minuska len znamenaju ci ides s davom, alebo proti davu :p
Neboj, nemstím se, jen prostě nesouhlasím s tím co jsi napsal.
Hoonza: To jsem na mysli neměl, spíš mi přijde zbytečné upozorňovat výhradně na to, že dvojka je mnohem větší než první díl. Navíc je tato úchvatná informace zahrnuta snad ve všech ostatních komentech. Ale co, mě to nějak nepálí. :-)
Sloh mi moc nejde, to přiznávám.
Hoonza: No, on ten tvůj komentář k Falloutu 2 je docela prázdný štěk, tak co bys čekal.
Nemyslím si, že by můj názor byl velkolepý... To, že někdo naklikal mínusové body pod můj negativní komentář k F3 chápu, ale to, že ještě dál ti samí lidé naklikali mínusové body ke kladnému komentáři u F2 (přestože dotyční hru hodnotili stejně) mi už jako primitivní příjde... Nejde mi o nějaké pitomé body, ale o princip ;)
Ebb: O The Age of Decadence víš?
Hoonza: Skutečně si myslíš, že je ten tebou prezentovaný názor natolik velkolepý, aby si ti, kterým se nepozdává, bez dalšího vysloužili označení "primitivové"? :-)
Hoonza: Ještě než se rozjede šílená diskuze, mínusové body se mohou dávat za prostý nesouhlas s textem, neber to jako znamení nenávisti či zlosti...:)
No teda, vidím, že pár primitivů můj komentář rozhněval natolik, že si musí aspoň vylít zlost tím, že mi budou klikat mínusové body, kde jen to jde :) To je teda úroveň...
Ebb: Já jsem žádnou DRM u F3 nezaznamenal...
No co ti budem hovorit,.. dufal som ze F3 nebude strielacka. Pravda je, ze som o tom nezistoval dopredu presne kazde info a nevidel kazdy trailer a video. Moje nadeje este uplne v tej dobe neboli vyhasnute ;p
Teraz neviem ci to je verejne info co sa udialo v Elveone ale v kazdom pripade ten vyvoj bol presunuty do Anglicka a zacal sa nanovo prekopavat. Ale vsadil by som, ze je to vaporware a nikdy to nevyde najma kvoli financnym tazkostiam 10tacle.
to mi fakt chces nakecat ze sis myslel ze v FO3 se nebude strilet z prvniho pohledu? :)
tenhle argument ti vyvracet snad ani nebudu :) (takova pekna hra se to zdalo byt jeto vubec ve vyvoji jeste?)