Zkoušel jste někdo hrát fallouta dvojku jako mmorpg?
Je to fanouškovský projekt a celkem zdařilý.
Hodně Pvp a bez party se tam člověk prostě neobejde :)
Gildovní boje o města, krádeže, vraždění, páchené hráčskou komunitou
jen krásně pozvihuje apokalyptickou atmosféru.
Jestli jste o tomto nikdo neslyšel berte to jako typ
Najde se tam i dost čechů.
Mno jak se to veme rpg systém a perky byly v tactisovi zachovány, jen místo cestování děláte rovnou mise. Mě se to líbilo a do falloutovského mi to dobře zapadlo.

Bodkin: zatím si stojím fallout 2 je jen datáč :D pro mě osobně z něj vyprchala ta pravá atmosféra boje o holý život po apokalypse, je to věc subjektivního názoru můj nezměníš a já nehodlám měnit zrovna kvůli tobě svůj :D
Tactics treba hodnotiť ako taktickú bojovku, nie RPG. Je to celkom slušná multiplayerová režba, pri ktorej sa dá dobre zabaviť, ale s pravým Falloutom sa to samozrejme porovnávať nedá.
Fallout 1 bol samozrejme prvý ale Fallout 2 je vychytanejší a komplexnejší. Mne je to v zásade jedno, indivíduá ako on sa nájdu všade ale trošku ma štve, že pri tak malom počte hodnotení na celej databáze, vďaka nemu tie DLC k New Vegas vyznievajú ako shity a nemyslím si pritom, že ich hral.
keby si aspoň všetky Fallouty s podtitulom New Vegas hral a svojim zaujatým pohľadom im nezmyselne nekazil hodnotenia.
New vegas nemá s falloutem fakt nic společného a ten kdo tvrdí opak at si strčí zátky do prdele a předemnou to prosím nikdy neříkejte nahlas, mohl bych vám je tam narvat já osobně :D

New vegas je "pěkná" < c e n s o r e d> arkádová střílečka, která si na fallouta hořko těžce hraje...to mi připomíná, že new vegas musím dát hodnocení 0 %
Tak to hraji asi nějakou jinou verzi hry - koupil jsem si tu kolekci Fallout 1+2+Tactics. ( nestahoval jsem si žádné dodatečné updaty, nějaký patch hodlám použít až budu hrát podruhé Fallout 2 )

Fallout je tam ve verzi 1.2 a neobsahuje dětské postavy a obsahuje několik bugů(chyb) - hlavně co se dialogů týče.
Hraju to na mém nejpomalejším PC s W XP.

Aj mne, prečítal som si to normálne počas hry, tak ako ostatné plávajúce texty.
Lokace Hub - obchod se zbraněmi:
asi taky většina z vás vůbec nestihla přečíst ten text co vám Sid šeptá a pak mu Beth říká: že to slyšela a že má padáka, a Sid: Zase ?!
- ten text se tam zobrazuje asi jen 1/10 vteřiny - podařilo se mi to video editoru zpomalit asi na 4 s aby se to dalo v klidu přečíst:
Sid: šeptá mi abych ji neříkal nic(něco) - o čem nechci aby vědělo celé město.

Bodkin: Já pořád tvrdím, že Cenega to s prachama umí *odkašlává si* =)
Aby v tom Bodkin nebol sám, aj podľa mňa je New Vegas najlepší Fallout. Zároveň by som podotkol že všetky diely som hral v správnom poradí, tj od prvého a k prvým dvom dielom ma viaže nostalgia.
Bodkin: Jen proto, žes mu věnoval nejvíc času neznamená, že je nejlepší ;)
Fallout New Vegas sa môže smelo pozrieť do očí pôvodným Falloutom a výjde z toho so cťou a nie ako herný odpad.
V porovnání s F1 v čem?

Já se tedy nebojím říci, že F1 s FNV jsou dosti vyrovnané.
Bodkin: V porovnání s F1... O stejné kvalitativní hodnotě mezi F3 a NV se nikde nezmiňuje. Opět slovíčkaření.

UrbanScytheCZ: Předpokládám že Gog verze?
Já se v F3 poprvé dostal z vaultu a znechucenej a znudenej sem to odinstaloval .
Podruhý už sem toho docela dost prozkoumal ale furt to na mě pusobilo nemastně neslaně a nudil sem se.
U F1 se momentálně královsky bavim a vubec nelituju koupě.
RXQ79rudax: ,,mimochodem Fallout 3 jsem hrál jako první - nebýt jeho tak bych se asi k prvním Falloutům vůbec nedostal "
To rád slyším! První fakt, kdy nelze říct, že je FallOut 3 totally useless=)
Po dlouhé době jsem si znovu Fallout rozehrál ( podruhé ).
Hru si samozřejmě patřičně vychutnávám ( stejně jako v Tormentu nasávám tu herní atmosféru - tozn: vypnuto aut. běhání - běhat jen občas, a snažím se minout co nejméně textů - svoje hraní si nahrávám a následně hned zkoukávám - takže si někdy nahraji i nějaké texty které se překrývají ). Momentálně mám odehráno přes 15 hodin čistého času - jsem na 7 levelu, zatím prozkoumané lokace: Vault 13,15, Shady S., Raiders, JunkTown, Hub.
Celkový čistý herní čas odhaduji alespoň na 35 hodin - pak si plánuji taky znovu rozehrát Fallout 2 ( 2* delší herní doba ).

tady playlist k Fallout 1:

první Fallout je podle mě nejlepší z celé série - a Fallout 3 a NV je v porovnáním s ním jen herní odpad. ( mimochodem Fallout 3 jsem hrál jako první - nebýt jeho tak bych se asi k prvním Falloutům vůbec nedostal )
UrbanScytheCZ: Tuhle hru klidně dohraješ i pouze s těmi lehkými zbraněmi, aniž by jsi sáhl na nějaký gatling, či plazmovku, a rozhodně nejde o nějaký čelenž, takže bez obav hraj s čím chceš.
..choď do chladných, neboj sa! Bacha, tučný spoiler:
Na úrovni 6 je prístupný perk Bonus HtH Attacks (AG 6), ten zníži spotrebu AP v boji nablízko o jeden bod. V Hube kúpiš kladivo Supersledge a partičku supermutantov v Necropolise si vychutnáš na dve kolá. S perkom Better Criticals (PE 6, AG 4, LK 6) začnú padať pri mierených úderoch insta-death zásahy. Ak si chceš aj zastrieľať, na úrovni 12 vezmi perk Tag! a pridaj si talent na energetické zbrane.
Než se vůbec k energetickým zbraním propracuješ, tak to docela dlouho potrvá. Pročež to určitě smysl má a standardně budeš hrát většinu hry s malými zbraněmi. Pro ty na druhou stranu existují ve hře manuály na zlepšení příslušného skillu, čili to s těmi body do nich zase úplně nepřeháněj. Nebo klidně přeháněj, mám trochu pocit, že ve Falloutu je skillpointů dostatek...
Počet skill pointů, které vrážím do small guns, většinou určuji dle toho, zda bezproblémově mohu zacházet se sniperkou. Pokud ano, tak už víc není většinou potřeba.
Btw osobně jsem většinou v závěrečných fázích hry doplňoval turbo plasma rifly běžným a obyčejným gatlingem, kterýžto nedělá u nepřátel bez brněním slušnou paseku. Naopak laserový gatling je trochu loterie. Občas s ním někoho zabiješ ohromným damage (nebo s ním někdo rozkrájí na jeden zásah tebe), ale obyčejně dával jen relativně nízké poškození, což snižuje jeho použitelnost.
U malých zbraní (které jak říkám budeš používat velkou část hry) se těš na pistoli ".223" (a la Blade Runner) a Sniperku. Nicméně zároveň počítej s tím, že možnost střelby dávkou je u těhle zbraní omezená. V první polovině hry ale 10mm SMG či Combat Shotgun určitě bude stačit. V době, kdy se dostaneš k Assault rifle už bys ale měl mít přístup i ke gatlingu, který je prostě lepší (silnější).
Má cenu strkat body do jinejch než energetickejch zbraní?
Já sem uchil spíš na chladný či obyčejný pušky jenže mám strach že si s nima pak neškrtnu :D
Jedničku tam pustíš též, ovšem i tam (stejně jako v případě Xpček) to má cenu teprve až s Sfall (a nastavením jiného módu zobrazení), anžto to není ani tak důvodem operačního systému, nýbrž novějším hardwarem resp./ příp. je to problém driverů... co tak vím.

Dan9k,
dvojku spustíš pod Win7 bez problému, no oplatí sa k nej pridať mod sfall, ktorý je voľne dostupný na stránkach sourceforge.net, nájdeš tam i podrobný popis. Ďalšou alternatívou je neoficiálny patch od killapa, ktorý je rozšírením posledného oficiálneho patchu 1.02d; v killapovom patchi už je mod sfall zahrnutý. Program je potom stabilný a beží parádne, spadlo mi to jedinýkrát počas celej hry.
No, teď jsem zrovna přešel na Sedmičky, tak to někdy zkusím, třeba to na nich půjde lépe (anebo taky vůbec :-) )
Ono je to možno aj tým novším systémom, možno je to len smola, neviem. Na win98 mi jednotka skoro nepadala. Na WIN XP som ju prešiel raz a tiež v pohode. Dvojka na v1.0 padávala riadne, ešte aj potom neskôr, až na XP mi to paradoxne padalo menej.
Red: hrál jsem to už v češtině

Tulareanus: byla to lokace Nekropolis. Mrzelo mě to hodně, protože už jsem měl pocit, že jsem něco odehrál. Bohužel jsem se tak nedostal ani k Falloutovi dvojce, protože to chci hrát hezky popořadě.
Ale nevím, jestli se ještě někdy donutim to hrát znovu s vidinou toho, že to třeba zase nevyjde.
Taky mi to nejvíc padalo v Hubu. Naštěstí znovuspuštění a loading trval asi 20 sekund, takže se to dalo unést.
Teda mne jednotka až tak moc nepadala, to skôr dvojka bola v tomto notorická. Obe som hral ešte vo verzii 1.0. Dan9k: A aká bola tá konkrétna lokácia? Raiders? Tam tuším to trochu padalo.
Nejvíc mi to padalo, když jsem měl na pozadí zapnutý internetový prohlížeč (chrome). Když jsem to vypnul, padalo to mnohem méně. Měl jsem nainstalovaný nejnovější patch...
Existuje pár patchů, doporučuju nainstalovat minimálně ten patch který už má v sobě čeština. Taky se můžeš vyřádit s kompatibilitou. Nic to ale nemění na tom že hra je padavá a to často bez zjevné příčiny.
K Falloutu jsem se dostal až před několika lety, byla jako takový hodně velký rest. Docela mě chytla, ale celou hru mi zkazila padavost. Bohužel v jedné lokaci natolik, že to nešlo dohrát, neboť to padalo pořád v průměru po nějakých deseti sekundách od spuštění. Musel jsem holt téhle legendy nechat. Ve své době s tím nebyl takový problém? Je to vina nových počítačů? Windows?
<br><br>Pro: nestárnoucí grafika, vývoj postavy, questy, atmosféra, universum<br><br>Proti: dvojka je to samé, ale lepší