Tedy tím posledním updatem s achievementy a "novým" enginem se vyrojilo tolik bugů, že se mi to ani nechce počítat, navíc jeden konkrétní bug znemožňuje dohrát hru (zaseknutí postav po teleportování se z Nova Prospektu).
HL2 v těchto dnech vychází také na Mac.
Jo, podle množství informací, které kolem toho jsou, se mi až zdá, že z toho chtějí udělat překvapení :)
Taky už by aspoň mohli šoupnout do éteru aspoň screen nebo říct kdy to zhruba bude hotoví.. prostě něco, aby se vědělo, že se to vůbec dělá :D
Doufám že je to předzvěst Episode Three :)
Hmm, tak po matuře vím, co opráším :)
Valve vydalo aktualizaci která konečně přidává achievmenty a HDR, i do EP 1.
Hra by to nebyla špatná, kdyby nebyla naplněná vatou až na půdu.
Ale vždyť v instalátoru nebo někde na bonuswebu (cestiny.cz) je přesnej postup, jak tu češtinu rozjet. Musí se jen vytvořit nový zástupce a přidat mu parametr při spouštění..
SavageCZ: chci take znat to nastaveni cestiny, steam ucet derhaa
Já vzhledem k tomu, že jsem hru dohrál nejméně 20x za ty léta (mody nepočítaje) ji stále považuji za nej FPS záležitost která se na světě objevila. A k té čestině, chodí úplně v pohodě na non steamu i Steamu. Pokud chceš Caelos, můžeme se domluvit na Steamu přesně co a jak.
Pivo: Po precteni toho komentu... uznavam, ze spoilerovani u "prvnich kapitol" nemusi byt... sem to upresnil...
Hodnoceni je prave za to prvni hrani. Az budu psat koment, nejspis to jeste zvednu na 90, protoze mezi FPS poslednich rekneme sedmi let nema konkurenci (naopak s hodnocenim Bioshocku, ktery ma u me momentalne 90 pujdu dolu to je bez debaty, ale az spolu s komentarem). To, ze me to podruhe tolik nebavilo nemusi byt nutne zpusobeno hrou.
No, u některých pasáží to platí, že napoprvé více zapůsobí na smysly a působí originálně. Ale jako celek na mě Half life 2 působí dobře a zahraju si to někdy podruhé, protože ta hratelnost se mi zdála hlavně díky dobře zpracovaných přestřelek dobrá.
EDIT: Já mám asi přísné hodnocení, když dávám hře 80% a ty 85, když se mi zdá, že na mě hra možná bavila i o trochu více. Ale těžko posoudit. Třeba to tak není, musel bych si to zkusit znovu.
Jo ja kdyz to hral poprve, tak jsem si v Ravenholmu rekl 'Ty vole, tak to je neco!' a kdyz jsem to rozehral po roce podruhe, tak jsem si rekl 'Ty vole, tak to je hrozna nuda'. Ostatne to jsem si pri druhem hrani rikal docela casto. Nj, nektere hry je lepsi hrat pouze jednou a ponechat si ten slastny pocit z prvniho dohrani.
derhaa: Dobrý komentář, ale s tím tagováním "spoilerů" to trochu hrotíš. Dozvědět se ve spoileru, že seznamování začíná V PRVNÍCH KAPITOLÁCH, to mě vážně dostalo :-D
Jinak i ten zbytek jsi mohl vypsat a nemusel jsi tagovat. Sice tu jsou nějací těžcí úchyláci (např. fG :-D), který za spoiler považuje téměř vše, ale stejně bych to netagoval. Určité lidi to pak mate a neví, zda to bude spoiler nebo ne. Třeba já automaticky klikám na odkrývání spoilerů u určitých lidí, protože vím, že tam spoiler nebude, ale jeden z deseti ten spoiler je a já se dozvím vpodst. celý příběh dopředu. Naštěstí mě nevadí ani ty nejtěžší spoilery a hry hraju více proto, protože mě baví to hraní a umím si hru užít, pokud mě bavila, stejně dobře třeba i napotřetí jako napoprvé.
Caleos - ... no tak sem bohuzel tu cestinu take nerozchodil.
No jeste musim upozornit, ze tu instalaci cestiny sem provadel na piratske non-steam versi.
Nove instalovanou versi via Steam, jsem jiz nelokalizoval, ale mrknu na to - pravdou, ze nektere lokace se hodi mit prelozene, jak rikam mrknu na to.
Podívej. A nezapomeň že mám stejnou verzi:)
No, tohle jsem resil, ted si presne nevzpominam, kterou cestinu sem nakonec pouzil, ale dulezite bylo to, ze ta inkriminovana cestina nedela nic jineho nez nahradi soubory v adresarich resources a ted si uz nevzpomenu. Obecne jsem schvalne uvedl spatne cestu do HL adresare a ty soubory nahradil rucne. Hra je pak spustitelna klasickym zpusobem.
Nevyhoda je ze prijdes o EN, paklize si prepisovane soubory nezazalohujes.
Nicmene, az prijdu domu, tak se na to podivam :-)
Nevyhoda je ze prijdes o EN, paklize si prepisovane soubory nezazalohujes.
Nicmene, az prijdu domu, tak se na to podivam :-)
Může mi někdo poradit s češtinou? Nedávno jsem se hecnul, že si to tedy konečně zahraji a pokusil se tam vpravit češtinu z Bonuswebu. Hra je stále anglicky a pokud to spouštím tím czsouborem (tak jak se to má), tak to nereaguje a hra se prostě nespustí.
Pokud by se někdo nemohl dočkat tak tohle funguje http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1093025
Prý se chystají achievmenty zpětně pro HL2 a HL2E1. Po velkém steam updatu to šlo (možná ještě jde) naklikat.
Ahá...subtitles tam právě nejsou, to bych si všimnul...no, na youtube jsem si zkontroloval, že jsem G manovi nakonec rozuměl - jen prostě neřekl nic, co by stálo za řeč :-D (opět). Ale dík, Episody si zahraju s titlema, někdy jsem si nebyl jistej...
Nejspíš to je v Audiu, akorát se tomu neříká "Subtitles", ale "Captions" :-)
Nekde v nastaveni hry, mela by tam byt plozka titulky (subtitles), nebo tak neco, ted to nemohu zkontrolovat, protoze zrovna HL nemam nainstalovan a uz si to presne napamatuju, tusim ze je to prvni nebo druha zalozka v okne s nastavenim.
Nejde o ty hrátky, ty mě omrzely už v roce 04 :) Jde o celou tu atmosféru, jak člověk vidí, jak to tam funguje apod...prostě jako v Black mesa.
Isair: Doprčic a kde? Hledal jsem to tam jak blb, protože u některých dialogů jsem si nebyl jistej, co mi ten černoch říká :)
Pro me to byl vopruz predevsim pri druhym hrani, kdy me hratky s gravity gunem uz vubec nebavily.
Walome: JJ, dokonce titulky popisujou i zvuky okoli:).
marwel: to je spis vec nazoru, take jsem pri prvnim hrani z ni nebyl prilis odvazanej, ale byla to celkem zajimava lokace a svoji osobitou atmosferu mela.
Posledni lokaci tedy myslis tu s vylepsenym gravity gunem? Nejhorsi!
Inu, změnil...až na občasnou nudu mě to bavilo, zejména závěr byl kickass :) A ještě dneska jsem na něj myslel, to samo o něčem svědčí...myslím, že ta poslední lokace, ke které jsem se při posledním hraní nedostal, to zvedá o několik úrovní nahoru.
edit: při posledním myšleno při minulém :)
edit2: hele, u HL2 jdou spustit titulky?
edit: při posledním myšleno při minulém :)
edit2: hele, u HL2 jdou spustit titulky?
Walome: Co ze jsi tak zmenil nazor? Jinak tez souhlasim, ze HL 1 mel urcite lepsi atmosferu. (scény)
Editoval jsem komentář, jestli má někdo zájem.
A jo, tak to jsem zvoral já a zabrouzdal od COD2 k MW2. Pardon.
marwel: já to taky tak pochopil.
Ale ja skutecne myslel dvojku kdyz jsem to poprve zminoval. Dvojku si samozrejme pamatuji, povazuji ji za lepsi nez oba dily MW - jen co se tyce sigleplayer kampane -, ale HL2 je proste jina trida.:)
A ještě v diskuzi pod HL2 :) Zřejmě si už nikdo COD2 nepamatuje a každej to bere jako COD2=MW2 :o)
A ako sme sa od COD2 dostali zrazu k MW2? :D
No právě, tak proč i PC verze dostávala tak vysoká hodnocení? Kvůli 5 hodinovému singleplayeru?
Hracske hodnoceni pc verze MW2 na metacritics je v prumeru 2.3 coz odpovida jedne veci - PC hraci nejsou ochotni akceptovat IWNet a ja se jim nedivim.
Asi to je tak, že když kdysi dávno začali někteří jako průměr známkovat 7/10, tak nyní už nemají u jenom dobré hry kam klesnout. Bohužel. Ale najdou se i tací, kteří šli na kritickou sedmičku a hned třeba u nás takový Level. Metacritic v případě PC verze ukazuje jakžtakž odpovídajících 86%, konzole jsou bez výjimky na 94%. A nejvtipnější jsou hodnocení hráčů kolem 5,6/10. Recenzenti to mají "jednodušší" v tom, že hru dohrají a šmitec. Vrácí se k ní, nevrací? To je fuk, recenze vychází stejně jen z krátkodobého zážitku několika málo hodin. Hráči za své peníze tu hru vaří, vaří až jí převaří a určitě k ní mají co říct daleko víc, než někdo kdo s ní stráví jen jedno odpoledne. V tom vidím problém hodnocení třeba multiplayeru.
A tenhle kaz vidím i na sobě. Když jsem si málem ucíknul při psaní multiplayerových dojmů na Section 8, tak teď už vím, že to byl jen krátký wow efekt a ve výsledku se zase taková revoluce nekonala. Psát na to recenzi v ten stejný den, pak hodnocení pravděpodobně vylítne neúměrně vysoko.
"Jako by se jednalo o NEJ záležitost jejich dosavadní kariéry"
Vzhledem k tomu, že jejich kariéra je hádám takový malý lesík 9 a 10, tak nemají moc na výběr, ne? Když máš 2 bodovou hodnotící stupnici, těžko být v hodnocení originální XD
Problém MW2 vidím v tom, že to není v ničem výjimečné dílo, ale jakási "super-mega-akční" kompilace různých filmových scén a nápadů. Je to jedna velká jízda na horské dráze, kde se u prvních pár jízd orosíte blahem, ale nakonec zjistíte, že jezdíte pořád dokola. Nevím, možná pro herního konzumenta je to fakt odvaz, ale pro herního labužníka, který hledá víc než jen zábavu na jedno odpoledne, to je příliš obyčejné. A proto nechápu recenzenty, kteří spadají do té druhé kategorie, že přistoupili na ten WOW efekt a plýtvali 9 a 10, jako by se jednalo o NEJ záležitost jejich dosavadní kariéry.
Hlavne slabšie, jednotka ma dosť bavila, ale dvojka bola z 90% ako cez kopírák, ale v nejakom nudnejšom štýle, jediné čo ma tam fakt bavilo, bol ústup vo Francúzsku naspäť k moru a obrana lesnej pevnosti, ale aj to nebolo nijak "awesome".
LJ: Musím souhlasit, COD2 mi přišlo prakticky stejné jako první díl, ale snad ještě kratší a jednodušší.
Marwel: Na COD2 okrem multiplayeru nevidím jediný faktor, čo by za niečo stál, bola to strašne stereotypná FPS, ktorú som dohral len preto, že som ju chcel mať dohranú. :D
Hmm, vzdycky me udivuje jak nekdo rekne treba o HL2, ze je to obycejna strilecka, sepsuje ji a pak vychvali COD2. To by me ale skutecne zajimalo v cem je COD2 lepsi nez HL2.
Chata pod Kykulou, 1 km od českých hraníc prosím pekne. :)
Last jedi: Kde jsi byl? :-)
LJ si užíval panenskú prírodu, preč od zhubných internetových flamewars, ktorých sa tak rád zúčastňuje. :)