sten: Myslíš část OST z dema nebo už vyšlo kompletní? Ale tak či tak, u main theme v menu mrazí v zádech. ;-)
Say, sten: Však to jsem od začátku říkal. Že se pláště hejbou a kusy matrošu odpadávají i bez physxu, že se akorát nedají tak efektně rozcuckavávat ploty a nějaký další malichernosti. A že se plášť bez physxu hejbe tak, a s physxem o něco líp, to fakt považuju za minimální rozdíl, který tady taky celou dobu zmiňuju.
Pivo: Ani ne.
Pivo: Ani ne.
To video je klasický podvod, kdy se porovnává PhysX s hrou ne na plné detaily (není top poprvé).
j.calling: Oni se ty pláště hejbou i byz physX a nevypadá to špatně ale s physXem se vlněj mnohem líp, všechno se mnohem detailněji láme a všude je mnohem víc částic ať už zůstávajících na zemi nebo ne, neni možný aby si v tom neměl rozdíl, restartoval si hru po změně nastavení? Ještě k samotnámu popisu hry jsem zapoměl úplně říct, že už teď vim, že OST je dokonalost!
j.calling.2bad: Let ustřeleného kousku a pohyb pláště není synchronizovaný s palbou/větrem...? Prostě uletí tak, jak je to předem naprogramované (animace)? PhysX ti spočítá dráhu,směr a sílu kulky/větru a podle toho pošle objekt do vzduchu/pohne kabátem. Jen hádám...
j.calling: Že trošku kecáš? :-)
Tak po demu mam rozporuplný pocity, grafika je opravdu parádní , moje GTX480 zvládá jak grafiku tak physX na maximální úrovni a po týhle stránce nemam co vytknout ale... Ano, bohužel zas to ale. První co se mi moc nelíbí jsou fakty, že ulice jsou takové prázdné, jedním plotem se dá projíždět aniž by se rozbil (jasně finální verze nebo patch), lidi nereagují na bitku odehrávajícíse přímo před nimi (prodejce novin je absolutně duchem mimo),jednou se mi dokonce stalo, že lidi běželi do plotu a nic víc se nedělo (timhle hodně dávno trpělo např GTA) nepřišel jsem na to jak střílet za jízdy, nejde vyskočit z auta za jízdy...Na druhou stranu se mi líbí unikání před policií a změna buď značky auta nebo oblečení, jízdní vlastnosti aut jsou parádní a jízda je perfektní (pro HC hráče je připravena změna řidičského modelu z "Normal" na "simulaci" kdy udržet auto v silnici znamená dost práce), přestřelky s PhysXem jsou parádní a zábavné. Mimochodem zkuste unikat před policií a zvednout telefon, ukáže se možnost podplatit policii po telefonu (chválim). Doufejmě, že podobnejch malejch vychytávek tam bude dost ale konečný hodnocení ovlivní hlavně hlavní příběh, kterej vlastně byl, je a vždycky bude hlavním tahákem značky Mafia tak nás hoši nezklamte :-)
Mám asi nějaký pozitivně zavirovaný demo. Physx vyplý, a přesto se pláště hejbou a na zemi zůstavají kusy materiálu. Když Physx zapnu, nevidím nejmenší rozdíl, ovšem framerate výrazně klesne. Někdo nějaké racionální vysvětlení? :P
video
No, tady jdou rozdíly bez a s physxem pěkně vidět. To odpádávání kousků materiálu a jeho následné mizení v podlaze mě prostě vždycky iritovalo (např. v Strangleholdu, Bad Company). Takhle mi ty přestřelky přijdou skutečnější.
"Ohraničení celého města bude zcela přirozené a do žádných neviditelných stěn Vito narážet nebude." Jo, kromě těch okolo vody. :/
Bude po dohrání hry nějaká motivace hrát dál? Či extrémní jízda, opět?
Jinak jak posílal Dawid199, píšou tam, že by měla být možnost střílet naslepo z krytu a v demu kde nic, tu nic.
Každopádně si myslím, že na nejtěžší obtížnost bude auto-heal značně omezený a obnový max 10%, což si myslím, že by mohlo být dobré.
Jo, do kostela jsem také vběhnul se čtyřmi životy, ale vzal jsem si lékarničku až nakonec před zabitím posledních dvou nepřátel. Ona už jednička byla docela lehká :-)
Ale tam v základní verzi ani žádná volba obtížnosti nebyla, ne?
Každopádně, jestli je dvojka ještě lehčí, tak mi to nijak vadit nebude. Já se u her nerad nervuju.
Ale tam v základní verzi ani žádná volba obtížnosti nebyla, ne?
Mě trochu zklamalo, že některé zábrany (ploty, vrata) lze s autem rozrazit a jiné (i chatrnější) jsou nezničitelné.
Paul: Nebo úplné vypnutí autohealu :) přeci jen zrovna tahle demo mise jde v pohodě dohrát na jedny životy. Je to škoda ještě teď si pamatuju jak jsem u prvního dílu hrál tu misi v kostele a jak jsem přiběhnul do něj jen s několika HP a ta radost z lékárničky :) to mi tady bude chybět ... :(
j.calling.2bad: zkoušel sem rozstřílet ty dveře i jinde, než v misi a nejde to snad nikde ani se zaplym physx.
popkec: Podle všeho to vypadá, že ano. U konzolí jsou i achievy, za dokončení na střední/těžkou obtížnost.
edit: http://mafia.czech-games.net/mafia-ii/informace/> hratelnost
edit: http://mafia.czech-games.net/mafia-ii/informace/> hratelnost
Obtížnost tam samozřejmě bude. Mělo by to ovlivňovat např. i nakolik bude léčit autoheal.
S tím limitem už to tu nikdo nehraje. :D
Každopádně volbu obtížnosti bych asi uvítal. Přinejmenším z toho dema na mě ta hra zatím působí hodně lehce.
Bude mít plná verze volbu obtížnosti? (alespoň normální/těžká)
Pokud se to tu už neřešilo tak na abcgames.cz (třeba) se dá stáhnout trainer a zrušit ten časovej limit deseti minut ve městě
ok zajedu si k benzínce to skusit :) ale v misi to nešlo. A je nějakej větší rozdíl mezi physx na středí a na vysoký ? Nějak mi to totiž nepřijde :D
V jednom videu jsem viděl, jak někdo zostřílel dveře u té benzínky...nebo se mi to zdálo?
No skusil jsem zapnout physx (hra mi jela trochu pomaleji, ale skusim pak ten návod od paula na zlepšení výkonu physx ve hře) a zase až tak velkej rozdíl v tom nevidim. I když je pravda, když brokovnicí střílíte třeba do beden tak to vážně hezky vypadá jak se to rozpadá. Případně i ty sloupy přímo v misi se rozpadají líp, než bez physxu.
j.calling.2bad: Nějak sem si ale nevšim, že by šli rozstřílet dveře. Zkoušel jsem to brokovnicí na ty dveře jak jsou na začátku mise a nešlo to. Pak ještě na ty poloskleněný u toho baru jak je hned vedle mise.
Jak jsi vůbec pivo dokázal dohrát batmana ? xD
Je toho více, ale nikdo ti ho taky nenutí. Prostě taková třešnička na dortu.
Nechtěl jsem se pitvořit v detailech, jenom jsem zmiňoval, že osobně v tom physxu nevidím takovou parádu a rozdíly mezi aktivovaným a vyplým physxem jsou naprosto minimální. V jednom videu jsem viděl, že s vyplým physxem se pláště vůbec nehejbou - divný, mě se hejbou krásně. Vlastně jediný, co nemůžu dělat, je rozstřílet dveře a ty ploty na cucky, jinak...
Tak jsem to zase nemyslel. Chtěl jsem říct, že každý hráč se u her baví kvůli něčeho jiného a někomu třeba nemusí na technologiích záležet tolik jako někomu jinému.
Samozřejmě Mafia 2 bez physxu a s ním nebude to samé jako Crysis a Half Life (po technologické stránce) a i bez ní se u ní člověk bude hraním bavit a hrát novou next-gen hru, ale já bych si to prostě rád zahrál s physxem.
Vy tu vždycky každou blbost rozeberete tak do detailů.... a já tím jen chtěl říct, že se mi ten physx tady hodně zamlouvá....nic víc, nic míň :-)
Proč zacházet do extrému a říkat, že když k dobrému požitku z hraní nepotřebuju physx, znamená to, že se spokojím s pravěkou úrovní...čehokoliv? PhysX je možná fajn, ale jednoduše osobně nevidím v efektní destrukci sloupů, plotů, dvěří a kdoví čeho všeho jakkoliv hodnotný efekt na hratelnost. Btw, co se sloupů týče, ty se i bez physxu ničí hezky. A všechno to normálně funguje a i bez physxu člověk ví, že hraje next-gen hru, takže o nějakým pravěku nemůže být řeč.
Pořád lepší to hrát bez Physxu, než to nehrát vůbec, že? (ať to má sebelepší vliv na hru)
O to vůbec nestojím, jenom si stojím za tím, že tady má ten physx celkem vliv na pocit z přestřelek a navíc každá nová technologie potěší. Myslím, že i Vodny psal, že to trochu dotváří atmosféru, i když někomu se to může zdát jako blbost.
EDIT: A já už jsem tu proslavený dost, takže na sebe už nemusím upozorňovat :-)
EDIT: A já už jsem tu proslavený dost, takže na sebe už nemusím upozorňovat :-)
Pivo chce bejt zase zajímavej :D
j.calling: Pro tebe třeba jo. Někdo se třeba spokojí i se hrou se skvělým příběhem, propracovanými dialogy a zbytek může být na pravěké úrovni a tomu člověku to nevadí, protože hra splnila jeho požadavky.
Každý máme jiné požadavky a já si chci Mafii prostě užít naplno a jaký vliv to bude mít na mé pocity ze hraní, to ty asi nikdy nezjistíš :-)
Pivo: PhysX má na hraní vliv naprosto minimální. I když, třeba bys to vnímal víc, že.
John: Pokles fps? :-)
Ale z videí to vypadá opravdu luxusně a když jsem pak viděl tu samou scénu bez physx, byl jsem zklamaný a zdálo se mi to takové nemastné neslané. Hodně se mi líbí ty spoušť zanechaná po každé přestřelce, která bez physxu nejde téměř vůbec vidět.
No co, radši počkám....klidně i rok...a uvidím. Nemusím hrát všechno hned.
No co, radši počkám....klidně i rok...a uvidím. Nemusím hrát všechno hned.
RedDwarf_Cz: Oprav si url.
EDIT: Ok.
Btw, nějaké DLC vyjde na beton.
EDIT: Ok.
Btw, nějaké DLC vyjde na beton.
Já jsem při zapnutým PhysX pocítil jen jedinej rozdíl :)
Já furt nevím, jestli do toho jít bez physx. Když tady si na něm dali tolik záležet a na pocit z hraní to bude mít určitě vliv :-)
Montana: Tohle je ovšem umění (především ten druhý).
Odemkneš si je za prachy , týden po vydání v DLC :D
edit: ale už kvůli sekáčku bych do toho šel :P aby to ale nakonec nepřipomínalo assassins creed xD
tady je jedno mega ancient video zobrazující melee http://www.youtube.com/watch?v=w1xHKTM8Obg ... odhaduju teda, že když už si je odemkneš, budeš je moct použít...
EDIT: tak na tom foru říkaj, že se nedají použít. Že když vytáhneš baseballku a švihneš, Vito místo toho vystřelí.
A jde s těma zbraněma normálně útočit?
ti tam vystrája nejaký skrín šotek
heh, fraps mi udelaly pekne artové skrýnšotky :)
No šmejdi, pravděpodobně to chtěli vymáhat jako novinku v DLC, tímto se to ale trochu komplikuje... :-D
Ironie.. kde!? Já tomuhle muži věřím.. jinak jo ty kostnaté prdele jsou nechutné..
Montana: v tvé odpovědi cítím malinký osten ironie, smím se tedy domnívat, že je to modelka? V tom případě volám: "Bože v jaké době to žijeme." V časopise nalezeném ve hře je žena podána o mnoho věrohodněji a rajcovněji.
kdyby v prestrojeni, tak vypadam normalne! :)
A stejně to je montana v přestrojení, žádná prodavačke, skladnice a ani kostlivec :D
A na prodavacku vypada? To by ji urcite udelalo radost :))
Na skladnici nevypadá, takže proč ne prodavačka.