Své poprvé jsem u této bomby strávil v 10 letech, kdy jsem zcela nerozuměl angličtině, a dnes jsem tedy měl tu čest prozkoumat i dějovou stránku MGS. Je to ten typ hry, který vás během okamžiku vcucne do sebe a začínáte mít problém s chozením na záchod. V momentě, kdy se hra vypne, si konečně v klidném svědomí s sebou odnášíte kultovní zážitek. U každé hry se nedá říct "jsem rád, že jsem tomu věnoval svůj čas", ale u MGS to já říct mohu.
Pro: Psychomantis, Ninja, Meryl a dějství, struktura levelů karet, různorodé souboje a řešení logických úloh, prostředí mise, bohaté cut scény
Proti: zvyk na ovládání, občas blbá kamera