@Red (07.01.2025 21:43): to mi přijde docela v pohodě, jsou tam "horší" konce :-). Ta hra je neuvěřitelně rozsáhlá a i když mám přes 150 hodin, některé věci (lokace!) jsem zahlédl jen na youtubu.
@rikuhahl (07.01.2025 21:41): Já už tam mám téměř 12, to se nebojím. Jenom jsem si teď teda četl a někdo považuje za dohrání komplementaci community center. A to mi přijde až moc brutus.
Už mám na Herní výzvu uvařený kafe... jen jsem takový znervozněný... jde ta hra vůbec dohrát?
@Walome (26.11.2024 18:56): Nejdřív si sežeň suroviny na vylepšení základních nástrojů (ty seženeš v dole). Do té doby se můžeš rozmyslet, čemu se chceš věnovat. Mě bavily hlavně ty doly, farmaření a navazování vztahů s místními :)
@Walome (02.09.2024 14:50): Plnit výzvy komunitního centra/produkovat pro JojaMart by tě mělo provést vším důležitým. Ale jen tak v bodech, očividně farmaření a postupné grindění při nakupování a pěstování dražších plodin, boje v dolech, rybaření, socializace a budování vztahů s ostatními vesničany a postupně objevování nových částí Stardew Valley.
@Walome (02.09.2024 14:50): Ze začátku než budeš mít dost peněz z plodin se dá slušně živit rybařenim. Doporučuju si co nejdřív udělat ty automatický zalejvače, ať nemusíš ztrácet každý ráno čas s konví. Postupně si vylepšuj nástroje. A až se budeš cítit, tak vyraž do dolů pro suroviny. Jo a samozřejmě plň průběžně ty výzvy v komunitním centru pro bonusy.
Ok vzdávám to - poradí mi někdo co mám dělat? Nechci úplně koukat na videa abych si něco neprozradil, ale fakt nevím co mám dělat - můžu max pěstovat něajký základní zeleniny a vydělávat peníze, ale co dál?
Já myslel že pomyslný konec nadchází po třech letech, kdy se vám zjeví duch dědečka a hodnotí, jak jste si vedli :)
@rikuhahl (02.01.2022 16:12): Tak to já zase beru "cíl" jako konec kostry hry. Na začátku ti je daný, a jakmile ho splníš, už ti hra ukázala svoje hlavní přednosti. Stardew je na tom trošku jinak, tam žádné jednoznačné, nejhlavnější směřování neexistuje, v tom je ostatně právě jeho krása. :) Stejně tak příběh, ten vnímám jako návazné události, které mají jasný začátek a konec. Ale je mi jasné, že každý to může vnímat jinak.
@stepankoby1 (02.01.2022 14:16): konec příběhu nemusí znamenat konec hry ;) Já to beru tak, že skončí příběh, pak ideálně jsou titulky a je dohráno. To že pak hráč může další desítky, či stovky hodin pokračovat je příjemný nadstandart ;) A neboj, dohrání Minecraftu mi trvalo skoro 8 let, takže vím o čem mluvím :D
Upřímně bych nečekal, že mě natolik chytne sandbox. Myslel jsem, že mě nebude bavit něco bez příběhu a cíle. Mno, opak je pravdou. Nebo o tom alespoň vypovídá mých prozatímních 65 hodin. :D
Prosím nemáte někdo na prodej Steam klíč ke hře za normální cenu? Rád bych koupil 2 licence seriózně
Předem děkuji
Potvrzuji, že to není lež a používání gamepadu není hráčům na PC zapovězeno. Osvícení dojdeš ve chvíli, kdy na hraní budeš používat ovladač prostě podle toho, který je pro danou hru lepší. A nebudeš mít potřebu to s někým řešit na internetu. Jen tak dojdeš věčné nirvány :)
@rikuhahl (31.10.2017 07:35): "Sklapni! Tak." :-D Já jsem první den jara druhého roku, musím dodělat Komunitní centrum, opravit skleník, dodělat Qi questy, pořídit si děti, koupit si konečně tu katanu, no ještě mě toho čeká hodně :) Pak možná zkusím jiný typ farmy, než ten základní. Už jsi nachytal všechny legendární ryby?
@Fatality (31.10.2017 06:51): Strach ze sklepa svýho času šířil film Sám Doma ;) Komentář fajn. Taky to musim dorazit, je v podzimu druhýho roku, ale už mě to tolik nebaví, mám pocit, že už všechno umim a mám :/ Ale hra je to skvělá (minimálně prvních 50 hodin).
@Kunick (30.10.2017 23:44): Já jsem podstatnou část dětství strávil na vesnici, a nevzpomínám moc rád na to, jak jsem musel vozit kolečka brambor do sklepa, do kterého jsem se bál, protože jsem viděl Evil Dead 2, nebo kolečka s hnojem od prasat, míchání krve při zabijacce a tak :-) díky za pochvalu!