@UrbanScytheCZ (07.02.2012 20:35): Ano, není povinná.
Ta čeština u verze co se tady prodává je volitelná?
Ja ji s sebou taham celou dobu. Driv jako navnadu pro odlakani nepratel, ted predevsim jako prenosnou truhlu. Kazdopadne je ale na vyber hned z nekolika jinych companions. Napriklad hned v hospode v tom prvnim meste je typka, kterou po vyhre v pestnim souboji muzete zadara nabrat do party. "I am sworn to carry your burdens" se pak snad uz nekona.:-)
@Borghal (05.02.2012 14:06): tak daleko zatím náš vztah nevykvetl :-) snažím se hrát svou roli pořádného barbara s obouruční sekerou a rouchem přes rameno. všechno ostatní vyhazuju, max. nějaké cennosti si nechávám. dokonce už jsem pohrdl i lepším brněním, protože se to prostě k barbarovi nehodí :-)
@Garret (05.02.2012 12:17): Tu tendenci s masakrováním jsem měl taky - avšak ne zpočátku, ale pokaždé, když jsem si s ní chtěl měnit věci... "I am sworn to carry your burdens"
Člověk se musí spokojit s pouhým zabitím mečem nebo plošným kouzlem :-)
Člověk se musí spokojit s pouhým zabitím mečem nebo plošným kouzlem :-)
@Eru (05.02.2012 11:27): Nezničí se nikdy:-)
@Garret (05.02.2012 12:17): Příběh bohužel doprovodné postavy nemají (kromě toho, co předchází jejich dostupnosti jako spolubojovníka).
dostal jsem nějaku Lythii jako companion. mají tyhle postavy nějaký svůj příběh? rád bych ji zatáhl do divočiny a tam ji zmasakroval a zavěsil na strom.
Může se mi krumpáč, při těžbě rudy, zlomit? Např. v Gothicu 3 stačil jeden, ale v Nehrimu se opotřebovávaly.
Ok dík za ujištění =)
@Arcee (30.01.2012 21:36): Zkoušel jsem. A smazal. Textury jsou prohnané akorát nějakým sharpen filtrem a zvětšené v rozlišení = hromada nepoctivě dělaných textur.
Jop, na to jsem se díval a to UI mne hned dostalo, neváhal jsem.
Co si myslíte o těch Skyrim HD - 2K Textures..? Mě přijdou až příliš rozsvícené a obraz moc kontrastní, používá je někdo? Je to jen kvůli špatně nafoceným screenům nebo to tak vypadá i ve hře?
Nevíte někdo o nějakých fajnových módech..? jsem zastáncem originálu co se týče itemů, ale nějaké highres balíčky, vylepšení grafiky apod. bych neodmítnul, už nějaké mám, například noční oblohu, nebo jsem si stáhl mod pro sprovoznění výroby paklíčů, ENB od vorontsova mi ale nenabízejte, ten mod mi zatím ve všech hrát co jsem ho použil akorát grafiku zhnusil, všechno mu tam svítí a vlaje barvama a ten jeho depth of field je otřesný...
@Arcee (30.01.2012 15:59): Já to dělám na střídačku, jeden hlavní - jeden nebo dva vedlejší. Beru to tak hlavně po zkušenosti s Morrowindem, kdy jsem si hlavní příběh nechal až na konec a pak jsem musel běhat do míst, která už jsem jednou navštívil.
I když tohle se týká hlavně volného pobíhání po světě, bez návaznosti na úkoly.
I když tohle se týká hlavně volného pobíhání po světě, bez návaznosti na úkoly.
A to právě nechci :-P, radši si jej celý prozkoumám sám a pak až příběh, takto udělám to hlavní a pak už se mi nebude moc chtít se těma vedlejšíma zabívat, natož kvůli nim cestovat takové dálky.
@Arcee (29.01.2012 23:23): Tak quest v soutěži v pití jsem nedávno dokončil a byl docela zajímavý. Jinak doporučuju ze začátku jít po příběhových questech. Je to asi nejlepší na rozkoukání. Příběhové questy tě totiž protáhnou skoro po celém světě.
Jj už jsem si to našel ale dík =).
Tyjo mám v tý hře úplný zmatek, jsem se tam zamotel, mám odehráných snad 8 hodin a udělal jsem zatím jen dva Q, to neni možný :-D.
Kolik je tam povolání a ke komu se můžu přidat..? ten systém mi vůbec nejde do hlavy.
Teď jsem se přidal do nějaký soutěže v pití v tom prvním velkém městě v hostinci, najednou se hra začne načítat a probudím se kdesi v prdelákově na druhé straně mapy, no fááájn :-D
Lidi a taky bych potřeboval jednu radu ohledně instalace módů, v laucheru mi totiž nejde kliknout na "DATA FILES", kopírují se klasicky do "C:/Program Files (x86)/Steam/steamapps/common/The Elder Scrolls V Skyrim/Data" že? pár jich tam mám ale aktivovat mi je v laucheru nejde
@Arcee (29.01.2012 21:45): Riften
jj zkusil jsem si přez konzoli přidat perk "překupník" a šlo to, tož teď buď najít tu guildu nebo natrénovat smlouvání =))m kde bych na tu guildu narazil..?
@Arcee (29.01.2012 19:44): mozna je na to i perk, ted nevim, ale jinak kradeny veci prodas jen ve zlodejsky gilde a postupne u lidi ktery potkas behem questu od zlodejsky gildy. afaik.
lidičky mám prosbu, neví někdo jak prodat věci které ukradnu..? mám už jich celkem dost a nevím kam to dávat :-D
@NateLogan (29.01.2012 13:40): Pravda, pochodeň jsem vytáhnout mohl, ale jinak je to na interiér s pár svíčkami viditelné dost=)
@Say (29.01.2012 13:38): Mno, minimálně na tom videu je vidět tak akorát velké prd :). Příště použij kouzlo na světlo.
@Garret (29.01.2012 09:34): Wut?
@Say (28.01.2012 23:20): jako že je tam tma?
Leden je doslova za pár dní pryč a o Construction setu ani zmínka, to jsem si mohl myslet. :-/
@Scar (28.01.2012 23:40): Viz popisek videa. Potřebuješ tento mód=)
Představa, že otevřu dveře a po domě mi budou chodit figuríny... Brrr.
Mimochodem v jakém domě je tolik figurín?
Mimochodem v jakém domě je tolik figurín?
Celkem vtipný, až děsivý bug se mi podařilo chytit=D
@marwel (28.01.2012 11:57): Nějaké šavlozubé kočky / tygři... whatever=)
Nakonec jsem ho dal take. Partacka ho na sebe natahla (taky nakonec vydrzela jen tri rany, ale prekvapive nezemrela - asi nemuze) a ja ho upalil obouruc plameny. Nejdriv jsem ale na nej musel pouzit svitek s ohnivou bouri. Na babiznu kaslu, to nejde. A jeste kousek pred ni jsem narazil na nejakeho ducha ci co. No se stejnym vysledkem.:-) Jo a jeste dva medvedi narazv jeskyni, taky bez sance. Co me asi ceka za dalsim rohem...
@marwel (28.01.2012 11:30): S trollem jsem problémy neměl, ale to bude tím, že má slabost na oheň a na ten jsem se tenkrát specializoval=D Ale měl jsem problémy s jednou ježibabou u draka... A jak píšeš. Drak byl spíš takovou jednohubkou, kdežto ta babizna byla fakt tuhý oříšek... Snad všechny lektvary na ni pošly.
@Scar (28.01.2012 09:26): Jo to bude asi ono. Nejakej typek uz mi rikal, ze vypadam blbe. Jenze zatim jsem nevedel, kde mam ty negativni ucinky ve Skyrimu hledat, protoze jaksi chybi stranka s postavou. Diky, proverim to.
@Say (28.01.2012 11:14): No uvidim. Hlavne me docela dostalo, ze s tou babiznou to byl prvni ukol, ktery jsem dostal a ani si neskrtnu. Pak kdyz jsem lezl na tu horu, tak me napadl drak, ktereho jsem udolal bez problemu ale o zatacku dal me na tri rany sejmul troll.:D
@marwel (28.01.2012 00:26): Nejdřív plň poctivě nějaké úkoly (nějakou guildu např.). Na toulky Skyrimem se dej až tak od 15 levelu.
Pravděpodobně jsi se nakazil nějakou nemocí. Koukni se do výběru kouzel>stávající účinky, většinou to má na svědomí Pakostice.
Tak jsem to znovu zkusil, aplikoval novejsi patch, pripojil gamepad a da se to docela dobre hrat. A hned bych mel par veci.
Level scale. Ok, ten v Oblivionu byl na hovno na tom se vsichni shodnem, ale ten prakticky presny opak, ktery prezentuje Skyrim mi take moc nesedi. Vzdyt ja kvuli tomu nemuzu splnit temer zadny ukol. Nejdriv babizna, ktera na me vrha jeden fireball za druhym a pak troll, ktereho proste nemam sanci udolat.
A dalsi vec. To se opravdu snizuje damage zbrani s pribyvajicimi levely? Nebo jsem neco preslechl, neco spatne udelal ci jde o bug. Kladivo, ktere na sedmem levelu davalo 22 dmg, dava na osmem levelu z niceho nic jen 17. Wtf!?
@MickTheMage (27.01.2012 14:04): ...I should go.
Rovnako populárna hláška sa objavila aj vo FoNV: "Patrolling the Mojave almost makes you wish for a nuclear winter." Je to choroba moderných hier s plným dabingom, každá postava opakuje rovnakú vetu až do zblbnutia.
@MickTheMage (27.01.2012 14:04): Díky, už tomu rozumím :-)
Ale je pravda, že to ustupuje. Dříve jsem nevěděl ani že to je ze Skyrimu, vždycky jsem si říkal co lidi s tím všude blbnou.
@Wolverine (27.01.2012 13:56): To uz ides trocha neskoro, svoj vrchol mal tento internetovy mem tak pred mesiacom, teraz uz je pomaly na ustupe. Ako by som ti to povedal, tiez som byval hardcore hrac, ale potom som dostal sip do kolena... Eh, vlastne inak. Je to fraza, ktoru s radostou opakuju vsetky straze v Skyrime. Vdaka tomu skoro vsetky straze byvali dobrodruh nez... :) Ostatne je to podobny pripad ako pred casom "I am Commander Shepard and this is my favorite..." Chytlava fraza, ktora sa siri internetom.
Mohl by mi někdo vysvětlit fenomén "I Used To Be An Adventurer Like You, Then I Took An Arrow In The Knee." To byl nějaký zábavný quest, znamená to odkaz na Ace Venturu 2 nebo to je prostě věta, kterou říkají jenom náhodně NPC postavy? Hru jsem nehrál, ale ten výraz se objevuje skoro snad u každého komentáře pod youtube videem (v pozměněný podobě) a už to vážně hraničí se šíleností :-)
@Scar (21.01.2012 14:02): Večer ti sem pošlu nějaké screeny.
Tak to je divný, stopy ve sněhu nemá ani kámoš, s kterým na ně nadáváme.
@Scar (21.01.2012 13:12): Stopy se teda dělají. To máš nějaké pokažené=P
A jedno ale Toddovi musím nechat. Prý není zastáncem jakýchkoliv rozostřujících a rozmazávacích shaderů. Proto tu nemáme DoF a jestli se nepletu, tak i motion blur.
Mě vadí kolik toho bezostyšně nasliboval. Třeba pořád mluvil o skvělém dynamickém sněhu, který hraje ve Skyrimu velkou roli a pak se tam nedělaj ve sněhu ani stopy. V Just Cause 2 je sníh lepší.
Mick má obdivuhodnou trpělivost, Todd mě začal srát téměř okamžitě.
@MickTheMage (21.01.2012 01:00): Pěkný článek.
Je pravda, ze ma s odstupom casu Todd zacina nasierat. Pribeh nikdy nehral dolezitu ulohu v TES hrach, ale od Daggerfallu to uz ide iba k horsiemu. Morrowind predstavil este ako-takeho nejasneho bubaka, ale Oblivion a Skyrim to rasuju riadne. Co je skoda, lebo potencial toho sveta je uplne niekde inde.
http://www.skyrimsearch.com/ - databáze console commands. Zřejmě nutné k dohrání některých questů a vytáhnutí se z bugů.
Touché=D