Nejnáročnější nastavení jsou stíny - když je dám na ultra, tak mám 45fps, když na high, tak konstantně 60 (při jinak všem na maximum). Takže ty doporučuju nenechávat na ultra.
Jinak to vypadá parádně, hlavně ty animace...konečně je tu diagonální pohyb. Že jim to ale trvalo :-). Ovládání na x360padu taky v pohodě, it seems.
Jo, kb+myš je tu dost divný. Největší problém mi dělá navigace hlavním menu. To se mi snad nikdy předtím nestalo. Jo a že esc vás nedostane z inventáře zpátky do hry, ale do menu, a pak zas zpátky do inventáře, to je taky prostě protivný. A ten lockpick je protivnej. A rozdíl mezi High a Ultra je téměř neviditelnej, přičemž na frejmrejtu se to podepisuje těžce. A ten combat mi též moc nevoní, i když teda hraju teprv asi dvě hoďky bo kolik. No nevím, TES mi nikdy nic moc neříkalo a Skyrim to asi nezmění. >_>
Co jsem četl různé názory na ovládání, tak bych asi nevěděl, kdy mačkat klávesy a kdy myš.

Jinak z jednoho fóra (zajímal jsem se, jestli půjde měnit FOV a prý jde):

///////////////
Believe me, you don't want to do that with a modern game on consoles. They don't give you a narrow FOV for aesthetic reasons, it's a cheat they use to get better graphics out of out-dated hardware. A larger FOV would kill the frame rate.
//////////////

To FOV by se mělo měnit takto:

Konzole (;) - SetCameraFov 90 (nebo jiné číslo).
Za to ovladani kb+mys by nekdo zaslouzil rozkopat drzku, o inventari vubec nemluve >_<
(Ze by to na ultra detaily vypadalo buhvijak hezky, se taky moc rict neda.)
Ale jinak to zatim celkem jde... i kdyz uvodni dungeon sel i v Oblivionu.
Safryškote proč já rozjížděl ten Risen? Jak to má člověk všecko stíhat :).
Teď nevím, jestli to zase někdo ukradl, ale EN verze už frčí na netu... Tzn. datum vydání tu máme špatně.
Fuj, ten škrabálek z Eurogameru použil Fallout 3 ako merítko majestátnosti. :-o
Za otvorenú kritiku level scalingu či Radiant AI mu ale dávam červené plus.
Muhehé, málokomu na svátek vyjde tak skvělá hra. Ještě pojedu s Martinou do Martinu na Slovensko a budu si k tomu pouštět Martině v sedmi pádech od Kryla...

...i když to bych si zas neužil hudbu Skyrimu.
Ale však na Eurogamer píšu stredoškoláci, tie ich patvary sa nikdy nedali brať vážne. :)
Ok ok, fair enough. Tak nečekal jsem tam Tamriel, když jde jen o Skyrim a z něj se jinam člověk nepodívá. Skimming se tomu tuším říká, něco očekáváš a tak to tam vidíš/přehlédneš to co tam je. Skimming je tedy o něčem trochu jiném, ale tohle je moje verze.

Souhlas - Eurogamer verze mi také přijde dost chabá. Příliš nadšená.
Marty - platí, jen se znova nauč číst. Tamriel je omývaný ze všech stran oceánem.

Ten euromageří žblebt je humorný (já tedy četl jen ten free-roam rámeček a podobnou blbost jsem nějaký ten pátek nečetl. Prý: "Je třeba ocenit risk, který na sebe tvůrci s tímto záměrem vzali." Jako by to nedělali pokaždé. Plus zmínil tam akorát Two Worlds 2 a Witchera 2(wut))
special - Hyperbole much ? Já to pravděpodobně na PC budu hrát na x360padu, protože to bude pohodlnější a příjemnější. Minulý hry od Bethesdy šly hrát taky na klávesnici a myši nebo na gamepadu, a nijak vražednej efekt to nemělo (navíc to ještě vylepšily mody).
Zmiernil som svoj postoj voči Steamu kedže som sa mu prispôsobil už dávnejšie kvôli Civ 5 a neskôr aj Just Cause 2.
Trošku se obávám, aby to nebylo moc ovlivněné konzolemi. Co jsem viděl na Youtube, je to přizpůsobeno, aby se tato vyloženě PC hra dala ovládat pohodlně na gamepadu. To by mohlo úplně zkazit herní zážitek.
Marty McFly: Vzhledem k tomu, že je to primárně dělané pro konzole, tak se bojím, že to tak horké s tou konfigurací nebude... Ale že k tomu bude Constuction Set...
Jinak recenze venku, zase se to potácí mezi devítkama-desítkama, jsem zvědav..
Ebb, není zač, ale jsi si vědom toho, že hra vyžaduje steam? Já měl za to že ho bojkotuješ jakožto spyware :-).

Marty - na geforce.com vyjde na 99% pořádná tweak guide na Skyrim, dělají je tam už dlouho pro většinu velkých her.
Say: To máš recht bratře (jak říká vždy Dulík ... nebo Bubík?), třeba v případě The Witcher II. a Deus Ex - Human Revolution mi hodně pomohly podrobné návody - popisy ke každé z grafických funkcí, o kolik se zhruba sníží/zvýší FPS, jak ta hra pak bude vypadat. Přesně to bych potřeboval pro Skyrim a řekl bych, že to tam bude.

Teď jen doufejme, že hra bude mít hodně grafických nastavení a že se nebude muset polo-legálně šťourat v souborech (ve stylu Dead Island).
Paul dik za link, tá cena je tam naozaj najnižšia z toho čo som pozeral.
Marty McFly: Žádné HW požadavky nebudeš mít přesné. Stejně pořád záleží na tom, jaký balast v nastavení budeš chtít mít zapnutý nebo naopak.
To je ten vtipnej paradox že steamworks hra nejde koupit na steamu, zatímco na jiných digital shopech (gamesplanet, D2D, greenman..) koupit jde. Demence.
Zaklínač 2 taky běží na DX9 a lépe vypadající hra tento rok nevyšla.

(ale někde jsem četl že by Skyrim mohl využívat i DX10, plus v instalačních souborech - mám hru preloaded na steamu - je DX10 složka).
Jedna z výhod konzolí pro notebookáře. Nároky her, že lidé ?

Chvíli jsem váhal, jestli kliknout na spoiler, ale pak jsem klikl a hned odvrátil pohled.

Tyto recommended znám, problém jich je, že jsou OBROVSKY obecně postavené. Dual Core processor ? To může být cokoliv od slabého Core 2 Duo až po nejmodernější i5 sandy bridge nářez.

Nic proti tobě, ty jseš jen posel, chtěl jsi pomoct. Až benchmarky by mohly ukázat jak si povedeme. Další věc je, že víc a víc lidí hraje na noteboocích (protože konzole jsou tu pořád ty samé, takže není kam spěchat), ale požadavky jsou stále jen pro PC jako je tomu už víc jak 10-15 let.

Nepřekonal prodej notebooků prodej PC ?
Marty McFly: Mám téměř stejný notebook. Nároky mají bý nižší, než je dnešní průměr vydaných her, aneb...
Recommended Specs:
Windows 7/Vista/XP PC (32 or 64 bit)
Processor: Quad-core Intel or AMD CPU
4GB System RAM
6GB free HDD space
DirectX 9.0c compatible NVIDIA or AMD ATI video card with 1GB of RAM (Nvidia GeForce GTX 260 or higher (i.e GTX550Ti); ATI Radeon 4890 or higher).
DirectX compatible sound card
Internet access for Steam activation

Minimum Specs:
Windows 7/Vista/XP PC (32 or 64 bit)
Processor: Dual Core 2.0GHz or equivalent processor
2GB System RAM
6GB free HDD Space
Direct X 9.0c compliant video card with 512 MB of RAM
DirectX compatible sound card
Internet access for Steam activation

A na Steam activation vám opět se*u, pánové.
Marty McFly - je to hra na xbox360, isiel ti na PC Oblivion, pojde ti aj Skyrim... jedine, ze by sprasili optimalizaciu, co imho nehrozi
Raději mi poraďte, jak moc se nároky podobají Oblivionu. Je to jen trochu vylepšený engine, ne ? A nebo jsou nároky daleko vyšší ?

Zajímalo by mě tedy, jak hluboko budu muset graficky klesnout, abych Skyrim rozběhal. 5650-1GB, 4GB RAM, i5-460-2.5Ghz-2.9Ghz, pomalý harddisk - klasika notebooků. Tuším že hodně podobný stroj tu má i několik dalších uživatelů.
Mě ne, protože jsem generace mladší a slovenské písničky se sem zrovna nedostávají. A nebo se o ně nezajímám. A nebo se nezajímám ani o české, až na pár Art Rock projektů.

Ale vraťme se ke Skyrimu.

DVA DNY ? Néééé. Už jsem myslel, že je 10.11., to by scházel jen jeden den. Z toho čekání se asi zblázním.
A to jsem ještě nestáhl ty mody do Morrowindu.
Indigové děti jsou "výjimečné individuality". Většinou nějak narušení lidé (všichni, jež jsem dosud měl to nemalé štěstí potkat, chodili k psychiatrovi) se na sebe snaží přitáhnout pozornost, je pro ně obtížné logicky myslet a stát ve frontách..., ale to jsou maličkosti, protože "všichni jsme jedno".

Více zde: http://cs.wikipedia.org/wiki/Indigové_děti
Já zase měl před pár lety co do činění se zapálenou feministkou. Teda to jsem v tý době ještě nevěděl, ale jak jsem to zjistil, už mi spousta věcí začla dávat smysl. A věděl jsem že tudy cesta nevede. Stejně jako já, spokojenej ateista bych nemohl být s aktivním věřícím a tak jsem dívku našel v táboře opačném. Ehm, v Plzni vlastně ani jiné tábory nejsou.

Ale co jsou to indigové děti ? Tuto tamto Tenhle termín jsem ještě neslyšel.
Marty McFly: Příteli, já se dnes byl nucen bavit s dívkou, která mlela esoterický a mystický žvásty v hávu indigovejch dětí a přímo jsem mohl spatřit, jak manipuluje se svou kamarádkou, takže buď rád, že tu nevykousávám internetové tváře. Vlastně ta reakce míří spíš na Scara, jak to tak vidím.
Taky možnost. Přece jen, s lidma z DH se naživo můžete/me/š vidět jen pár dní v roce, ale zkazit/zlepšit náladu pokaženou/povedenou hádkou oproti tomu každý večer.

Pokud člověk chce.