v game directory ani jinde v PC není žádný patcher.exe :)

.. tak jsem zjistil, že kód k DLC byl asi nalepený na igelitovém obalu hry.. který skončil už dávno v popelnici.. proto ho nemůžu nikde najít.. no jsem zvědav, zda jsem o něj přišel nadobro nebo ne .-)
netrpělivě čekám na patch, který by měl spravit instalaci DLC... bez Troll Trouble asi nejde dokončit quest Srdce Melitelé s zajímavou odměnou...
Greg: Určitě nemělo vypovídací hodnotu, stejně jako kdyby to bylo 70%, 50% nebo 0%. Proto se v žebříčku hry zobrazují až od 10ti hodnocení (kdy už se hodnocení začíná ustálovat přibližně v té hladině, kde už poté bude celou dobu). Ale "trestat" hry za to, že jejich první hodnocení je "100%" (a nebo jakékoliv jiné) je prostě nesmyslné. Co kdybys Witchera 2 hodnotil první ty a někde udělal to samé? Přišlo by ti to správné?
Ano s tím souhlasím a všechny ostatní hry jsem také hodnotil na základě zkušeností se hrou. A nebyla to krátká zkušenost. U těch stovkových titulů to hodnocení ale stejně žádnou vypovídající hodnotu nemělo. Někdo akorát využil toho, že hra nebyla ještě hodnocená a dal jí podle mého nesmyslně vysoké skóre...
Tak obecně se za rozumný považuje hodnotit hry jež člověk nějak více hrál.Jinak je databáze k ničemu.
No pokud na tom trváte, dám je zase pryč. Já bych ty negativní hodnocení dal stejně časem pryč. Respektive až by ty hry zhodnotilo více lidí. Takže mám ty 0% hodnocení odstranit?
greg řádí - všechny stovkové hry s jediným hodnocením právě dostal na padesátku nulovým hodnocením. Teď už nic Witchera 2 před řáděním hatera neochrání.. .)
sten - tam jsem měl právě první a zatím poslední bug, na x360padu to přeskočit nešlo. zkoušet myš mě nenapadlo.
Nejde jinak - tohle JE dospělý svět!! A povedl se na jedničku! Jen by to chtělo možná trochu víc zakázek, když už se chce jen člověk uvolnit a nebýt proliskáván příběhem.. jsem zvědavý na kapitolu 3 :P
Pipboy: Zubaté ostří neni na přišery, je to ocelovej meč. U toho samého kováře si můžeš nechat udělat zaklínačskej stříbrnej kterej na nestvůry je a je podobně silnej.

Paul: Přeskakovat animace lze pravym tlačítkem myši. Animace s Kajranem taky...
K těm pádům: snížil jsem limit paměti textur ze střední na nižší, a už jsem přes ten rozhovor prošel bez pádu. A to jsem si myslel, že moje 280GTX s 1GB pamětí by nějaké střední nastavení mohla zvládnout, a ejhle :-)
Zubaté ostří nebo jak se to jmenuje - mám v něm 2 runy Ysgith (zranění 22-28, krvácení +39%, jed +18%).. když se to popatlá hnědým olejem, tak je to ještě lepší :-). Zbroj z Kajrana, Měsíční břit (díky savu co tu poslal Eru) taky s runami... zbytek oblečení je obyč co jsem kde našel/koupil
Hra mně nechce pustit přes 1 questový rozhovor, rozhodla se, že už nebude padat náhodně (a bez chybové hlášky) jednou za 30min, ale i pokaždé, když chci promluvit s nějakým Ludvíkem pro dokončení úkolu s nekkery. A to jsem vypnul pár věcí v nastavení grafiky, takže hra jede víceméně plynule. Nevím jestli si to stovkový hodnocení nerozmyslím... .-)
Uf, tak jsem vcera konecne "nakopal" kralovraha, jeste ze ho stacilo napizlat do pulky... ale ten mec ze zubu nejake te potvory je fajn, dokonce uz jsem zabil utopence na jednu ranu, ani se mi tomu nechce verit :)
v CZ se ta petarda jmenuje Úl a lze například u Cedrika

Paul: JE to špatný. KDyž si nenecham zavázat oči a vstoupim do jeskyně kam mě navede tak hra opět padá. První větší technická překážka. Bejt to u příběhovýho questu tak se asi neudržim...
Ti všichni bohůžel již chybí,ale dal jsem to od znova a napravil to..:D
Každopádně sjem zjistil kde jsem předtím ony úly sebral,takže pokud se vám stane něco podobného tak po souboji s Lethem po něm zůstane 5 petard úl..:)
Paul-Řekl bych že v cz je to petarda úl,ten je na to totiž doporučovanej..Problém je že jeho prodejce Cedrik již svěsil fangli a přešel do říše snů Ovšem minule jsem u něj také nic nekupoval a přesto jsem ji měl,nevíte zda se to někde dá sehnat?Nechci se znova vracet takovej kus a plnit všechny ty vedlejší úkoly co jsme měl..
Na zničení hnízda nekkerů je potřeba grapeshot, ale jak se jmenuje v cz netuším.

sten - osobně jsem ten quest řešil bez zavázání očí :). Hra mi ještě nespadla.
Hele dotaz,jsem v první kapitole a prostě,už jsem byl skoro na konci kapitoly (řekl bych) a měl jsem dokončenou i smlouvu na Nekkery ovšem musel jsem nahrát save a vrátit se poměrně slušnej kus zpět a tam ten ukol ještě nemám splněný..Takže dotaz,která petarda se má použít,a kde jí vzít?Poprvé jsem k ní prostě nějak přišel ale ted jí nemám a nemůžu ji ani nikde sehnat (jako recept)
Vlákno jsem nesledoval ale ve vedlejším questu "vuně kadidla" pokaždý když si necham svázat oči a ten vocas na mě pustí Tlusťocha tak hra spadne. Máte s tim někdo podobnou zkušenost? (na případne dotazy odpovídam že hru mam origo a windows 7 64bit taky origo...)
Mno tak natuněnej Quen dokáže vydržet pěknou řádků úderů a ještě dává damage protivníkům...špica!
Elven Bath? Lacho?

Nu, bugy - zmizela mi prostitutka, takže nemůžu splnit jeden quest - zůstanu beze zbraní a brnění a všeho. Pak nějaké to trapné sekání se a tak, nic moc. No a pak jsem porazil mnicha, prý mám něco nového v extras, ale kromě credits tam nic není.
Přeskakuje se pravým tlačítkem myši.

Quen dokáže pohltit jednu ránu šutrem/chapadlem.
Teda souboj s kayranem...
on není nějak zvlášť těžkej jakmile se přijde jak na to... problém je, že je před ním minutu dlouhá animace co nejde přeskočit (!) a kayran může zabít na jednu ránu. Takže jsem to opakoval asi desetkrát, což už byl (kvůli tý animaci) docela opruz. Nechápu že jim to při testu uniklo.
Možná mě teďka ukamenujete, ale mě se ty souboje tuze líbí... kdyby Geralt srazil protivníka 3 údery, nebylo by to ono, a pravda, dívat se na ty souboje je prostě skvost... Specializuju se na Znamení, a pokud vytuníte Quen, tak se mezi protivníky můžete prohánět jak vítr...jsem ve druhé kapitole, a pro mě zatím jasných 90%....na to,že je to verze 1.00, paráda...
co se bugu tyce tak zatim jen malickosti jako nepritel zasekly o neco, obcas mi nejaka ta hmyzovita potvora zmizi pred ocima kdyz pred ni zdrham moc daleko.... a ze v hospode nemaj chlast :) vlastne nikde nemaj chlast. wtf?
UI by rozhodně mohlo bejt lepší, taky mi trochu vadí že u knížek apod. není vidět "already read" jako v jedničce.
No mají do patchů co zlepšovat : )

Ale v podstatě to jsou maličkosti, nic co by mi nějak rvalo koule. Rozhodně je dvojka při vydání jedno z nejméně problematických RPG všech dob (neměl jsem žádnej bug, crash, všechno funguje perfektně). Stačí si vzpomenout na libovolný RPG od Troiky/Bethesdy/Obsidianu..
zrovna UI bych nevychvaloval - kdyz nakupuju nemuzu nijak porovnat zbozi s tim co mam na sobe, v ukolech porad zevlujou splneny a nejde to vyfiltrovat (i kdyz se pravda aspon strkaj dolu), recepty a nakresy nejsou prakticky vubec nijak razeny, takze tam mam hala bala recepty/nakresy mece, lektvary, zbroje, materialy, etc... taky treba nevidim kolik mam jeste surovin kdyz vyrabim lektvary, nebo kolik mam tech lektvaru... UI je proste hlavne hezky, ve funkcionalite ma rezervy.
(Taky me stve ze s vysvetlivkama se tam moc nesrali a kdyz uz tak se o vecech dozvidam az po tom co je poprvy najdu.)
Dorazily dvě sběratelky z anglie dneska. Sakra ta krabice byla těžká.

edit - ty vole ten artbook je glorious. Kam se hrabe komiks z New Vegas. 200 obřích krásnejch stránek koncept artů a informací.

Geraltovo hlava dobrý. Kvalitně udělaná, nerozbitá. Po těch horor stories na netu příjemný překvapení.

Jim Rossignol nadával že je ve hře mapa světa popsaná neangličtinou. No tak mapa u retail verze (ale i u těch digital) je popsaná anglicky, takže se aspoň takhle dá vynadívat.
Adieu: Kdyby to mělo fungující mechanismy na výbornou, tak ani ne. Já zatím nemůžu posoudit, ale grafickou stránku tady beru jako další plus. A ne za, že je vyšperkovaná, ale za to, že je tam vidět opravdu kus práce a umu. Dokud neuvidíš, nepochopíš=)
:D To je ten můj ochmelkovskej smysl pro humor. Každopádně se nemohu zbavit dojmu, že mít to průměrnou grafiku, mělo by to hodnocení o 20% nižší.
Souboje jsou ale i na normal celkem obtížné. A ony by byly zábavnější a svižnější, kdyby prostě jakýkoliv prďola s mečem nebyl schopný ustát klidně i deset rychlých Geraltových ran. To je celkem frustrující.

Možná přecejenom počkám na nějaký mód. Obtížnost rozhodně snižovat nechci (možná i naivně doufám, že právě ve Witcherovi 2 za nezměnění obtížnosti za celou dobu hry bude nějaká odměna). Protože se mi v žádném RPG nestalo, že bych za špatné volby odpovědí v dialogu mohl ponést tvrdé následky - smrt. A ono se to v té situaci dalo čekat, ale tak po BioWare hrdinech jeden nikdy neví=D
No,já už jsem na nějaké bude narazil,třeba na fakt že když vás NPC zatlačí do kouta místnosti musíte to nahrát znova protože se odtamtud nedostanete kvůli nepřekračitelným překážkám na levé straně a kvůli dementnímu NPC na středu a pravé straně.

Ale jinak je to zatím hra hodně dobrá.Škoda že tu není zvlášť hodnocení třeba pro grafiku a zvuk,pak pro příběh/vyprávění příběhu a pak třeba pro herní mechaniku..To by hodnocení bylo podstatně snažší,než rozhodovat kolik bodů ztrhnout za tohle a kolik přidat zase za tohle z celkového hodnocení..:)
Protože mu fanboyové zaejakuovali celý monitor.

Say: Ano, ta ženská je dokonalá. Až na to, že po TOM tě kopne do koulí. To se prostě nedá odpustit :)