S dovolením se vrátím k @
Charllize: výroku o tom, že generace PS4/PS4Pro/XOX byla zbytečná, respektive, že nová generace XSX/PS5 je vlastně jen Pro verzí číslo 2.
A použiji proto, zde tak oblíbená srovnávací videa, zde v čase 0:26
https://youtu.be/BWkktgDA7HA?t=26 jde krásně vidět rozdíl mezi novým HW PS5 a starým HW PS4/PRO. Z téhle konkrétní scény by se dalo konstatovat, že RT není game changer, protože next-gen update vypadá dobře už v Performance mode.
Každopádně první co do očí udeří, je
jasně viditelný výrazně menší rozdíl v kvalitě mezi PS4-PS4Pro a PS5-na zvoleném modu nezáleží. Uznávám, že zrovinka v téhle scéně RT lze vidět jen na Geraltovi (vlasy, meč, atd.), stínech všude okolo obecně (tráva, stromy, atd.) a vodní hladině v pozadí.
Bohužel je RT verze PS5 vykoupena v pozadí o něco nižší kvalitou textur/rozlišení, na fps mě upřímně osobně nezáleží. Raději obětuji fps za vizuální kvalitu. Tahle hra není Battlefield v MP ke se počítá s každou milisekundou odezvy.
V podstatě je to s PS4/Pro/PS5 jako s PC, kdo na to má a je ochoten utrácet, může si koupit jakoukoliv GPU a dopřát si tak kvalitu dle svého gusta. Mě osobně mrzí jen fakt, že vývojáři nesmyslně skrývají grafické volby na konzolích, jako PC hráč bych si klidně pohrál s detaily stejně jako na PC.