Pochválit musím ovšem grafiku, která je opět o něco lepší. Přibyla řádka nových zbraní, například bazuku jsem hodně ocenil v závěrečných soubojích s bossy. Potěšily mě sofistikovaně skryté sekrety. Rovněž mě překvapila herní doba, která se blíží k 30 hodinám, čímž dělá třetí pokračování prozatím nejdelším dílem v sérii.
Nejvíc mě ale mrzí fakt, že se série nikam neposouvá. Trojka, podobně jako dvojka, působí spíše jako mission pack s drobnými vylepšeními. Ocenil bych bohatší herní náplň (nekonečné hledání všemožných klíčů po čase unavuje, pusté lokace taktéž) a zejména zajímavější příběh, i když s ohledem na stáří hry je úroveň poměrně vysoko. Rovněž ovládání bych vypiloval – rozložení na klávesnici je trochu krkolomné (v menu klávesy přenastavit nešly) a ani kamera není zrovna poslušná.
Jako celek Tomb Raider 3 pořád funguje. Fandy určitě potěší nové a obtížnější mise, ovšem příště by to už chtělo nějaký ten posun vpřed.
Pro: rafinovaný leveldesign, rozmanité lokace, nové zbraně a pohyby
Proti: minimum novinek, občas až přehnaně tuhé a zdlouhavé, prázdné levely, po delším hraní stereotypní