@
Gordon (05.07.2024 13:33): Vždyť si v tom co píšeš odporuješ. Simulátor je to v obojím případě jen pokud budeme slovo simulátor definovat nějak ve stylu "umožňuje ti hrát si s virtuálníma tančíkama". Pokud vezmeme pojem simulátor, tak jak se u PC her obvykle bere - tedy, že se snaží přénést v nějaké (ideálně co největší) míře reálné chování do virtuální podoby, tak je jedno v podstatě arkáda - WoT (HP, mechanika spotu ala dohled vs camo atd.) a druhé se snaží spíš simulovat realitu - WT (tank na ránu při dobrém zásahu atd., viditelnost tanků).
Musíš vzít jako fakt, že ne každej chce co nejvěrnější sim tanků.
WoT a WT si to každá dělá po svém pro svoje cílovky. Seriozní konkurence (ve smyslu, že mohla WoT ohrozit) bylo třeba Armored Warfare, která vyloženě cílila (a kopírovala WoTko) na hráče WoT. A failnula. Panzerkampf bude podobnej příběh, protože založit si hru na tom, že "nemáme rádi WoT a přetáhneme si k sobě všechny co ho taky nemají rádi tím, že uděláme lacinou kopii o které budeme prohlašovat, že z WoT jsme si vzali jen to dobré" za mě není úplně ideální byznys plán.
Za mě se cílovky WoT a WT her dost míjejí. Stejně jako třeba množiny fanoušků hry/série Need for Speed a Assetto Corsa nebudou mít zřejmě moc velkou společnou podmnožinu. Když se mě fanoušek Corsy zeptá na doporučení na podobnou hru, tak mu NfS určitě nedoporučím, i když to jsou taky závody. Když se mě někdo kdo hraje WoTko zeptá na podobnou hru, tak mu taky nedoporučím WT aleAW. I když v tomhle případě bych mu řekl, že podobná hra dosahující kvalit WoT prostě není.
Ještě je tu tedy třetí situace, kdy je někdo fanoušek tanků, nikoliv konkrétní hry a pak bych mu klidně na dotaz jakou tankovou hru klidně vyjmenoval WoT, WT, AW (v tomto pořadí) a ať si vyzkoušeí všechny.