@
Gordon (15.04.2023 22:46): v pořádku, zkusil jsem a nevyšlo to. :)
Když máš doma 3 děti, a každé z nich chce svůj notebook/PC musíš dělat kompromisy, respektive
nemusíš ale vybavit 3 děcka smartphones, notebooky, příslušenstvím, apod. zkrátka
něco stojí, tedy min. jakmile se zaměříš na kvalitu.
Jsou rodiče jenž dítěti ve 3 třídě klidně koupí iPhone za 35k, v Ostravě. A pak, že se tu žije špatně. :)
Kluk hraje Minecraft (často mám dotaz na ty shaders, a proč nekoupím RT capable GPU aby si to děcka mohli zahrát jak to vidí u jůtůberů), Roblox, Fortnite a pár dalších her, pochopitelně rád by hrál Battlefield 3/4. Stejně je fascinující jak kluci hrají 3D střílečky v Robloxu, jen se to nejmenuje Battlefield, Fortnite, atd., a maminky si obvykle myslí jak je Roblox nevinná dětská hra. :)
Kvůli nedostatečnému výkonu dedikované GPU v 3+ roky starém pracovním HP laptopu je hraní kompromis, často na min., nebo snížených detailech. A mě to staví před volbu: koupit nový notebook za 20-30k, který ovšem
zastará mnohem rychleji než stolní PC, navíc bez možnosti upgrade?
Volba je jasná, dostane prostě můj původní, 13 let staré PC s i5-2400 Sandy Bridge a max. do toho koupím něco jako GTX 1650 (a sakra, opět Minecraft bez šejdrů).
Má to ale háček, když jednomu děcku dáš něco "nového", druhé to chce mít také! :)
@
Garret (16.04.2023 09:42): tak dobře, ta se u nás neztratí. Byla doba, za covidu, kdy jsme doma neměli dost myší. :)