@
Bursoft (19.01.2024 16:57): předně, předpokládám, že se shodneme na faktu, že investovat 6-7 mil. CZK do stavby vlastního bydlení je trochu něco jiného než nákup RTX 4090 za bratru +/- 60k na hraní leteckých simulátorů ve VR. A my se s nimi bavili o ceně HW nikoliv dalších nákladech v USA vs Evropě.
Pokud jsi si náhodou nevšiml, tak osobně kupuji PC zhruba jednou za 6-10 let. A ano, aktuálně, protože mě VR v simulátorech hodně zaujalo, zvažuji upgrade na R7 5800X3D a nové GPU, plus koupě Meta Quest 3, což není dohromady úplné levná záležitost.
Takže fakt ne, nemá potřebu si kupovat něco nového, ale rád bych si po 4,5 letech udělal radost a tak nějak mě to kazí ceny v CZ obchodech.
Díky za tip se změnou zaměstnání (to říká u nás management často, funguje to lidi to balí a jdou do Prahy na remote), aby bylo jednou provždy jasno, pracuji v IT jako architect v mezinárodní fa., a možná to teď bude překvapení, pokud pominu všechny ty běžné věci alá hypotéka, rodina, a pod., tak si ze svého
jednoho platu mohu koupit v podstatě cokoliv (Ferrari samozřejmě ne! :) , ale to neznamená, že jsem "blázen" abych to udělal.
Není hned nutné brát slovo blázen doslova, stále se pohybujeme jen v internetové anonymní diskuzi, a je třeba číst mezi řádky, protože každý z nás má jiný žebříček hodnot a ochotu utrácet. A správně jsi poznamel, jen to především o prioritách.
@
Bursoft (19.01.2024 17:18): v zásadě s Tebou souhlasím, dopadne to jak píšeš, ale uznej sám všímají si toho i jinde ve světě, tudíž to asi nebude stylem: Rapier se zase naváží do Nvidia, protože je to fanda AMD a má málo peněz.
Ber nebo nech být, jednoduchá volba z pohledu Nvidia fans, ale vážně Tě ani trochu nesere, že jednou si Nvidia řekně 1000USD za střední třídu?
Ceny v obchodech Ti taky nevadí? Dohnaly ceny jaké jsem viděl minulý rok ve Francii ale platy... ehm, ty nejsou obecně jako ve Francii.