Tak na nového Tarzana som sa dosť tešil, knihy mám rád, film s Christopherom Lambertom je fajn, ale je to hrozný digibordel. Vraj to stálo 180 mega. No dúfam, že to uspeje a nepochová to Tarzana a podobné dobrodružné filmy na ďalších 20 rokov :)
Kultura
@Fatality (17.03.2016 10:28): Třeba umře, jako v novejch SW.
V listopadu bude v Leeds, GB, na conu Mike Mignola, autor Hellboye. Zatím se toho moc neví, ale pokud ho nedostanou do Čech (nebo případně Rakous), tak blíž ho mít asi nebudem.
No nevim, ze 4ky mi bylo spíš smutno, jak děsný to bylo...
@Walome (17.03.2016 11:02): To jo, já mám Forda rád :)
@Fatality (17.03.2016 10:28): swag má pořád :)
@Fatality (17.03.2016 10:28): I kdyby tam jezdil na koleckovem kresle s vyvodem na stolici,tak je porad proc se tesit :)
2019 Indiana Jones - Harrison Ford 76 let, to tam bude chodit o holi, ne :)
@Danny (16.03.2016 19:00): O2 tv by měla pokrýt potřeby běžného českého konzumenta bez potíží :)
@orromis (16.03.2016 20:10): tak tak, mě třeba nebaví jak stahovat, tak hledat titulky (i když ty jsou často u toho), kopírovat na externí hdd a pouštět do tv. A neskutečně ocením i to, že si netflix pamatuje u jakého dílu jsem skončil, to je pro mě super vlastnost :)
"Já na svém připojení (wi-fi v prdelákově) čekám na stažení 1080p 45minutové epizody přes hodinu. Na netflixu nečekám na nic." I feel u bro, mám to stejně :)
@Barbar Conan (17.03.2016 09:10): na netflixu je i možnost UHD, samozřejmě i to jde stáhnout přes torrenty. Ale tak to není argument, samozřejmě, že vše lze sehnat nelegálně, ale když chceš koukat na filmy a seriály legálně, tak je to jedna z možností.
Ale i tak torrentuju, protože hodně seriálů tam prostě není.
@orromis (16.03.2016 20:10): tak tak, mě třeba nebaví jak stahovat, tak hledat titulky (i když ty jsou často u toho), kopírovat na externí hdd a pouštět do tv. A neskutečně ocením i to, že si netflix pamatuje u jakého dílu jsem skončil, to je pro mě super vlastnost :)
"Já na svém připojení (wi-fi v prdelákově) čekám na stažení 1080p 45minutové epizody přes hodinu. Na netflixu nečekám na nic." I feel u bro, mám to stejně :)
@Barbar Conan (17.03.2016 09:10): na netflixu je i možnost UHD, samozřejmě i to jde stáhnout přes torrenty. Ale tak to není argument, samozřejmě, že vše lze sehnat nelegálně, ale když chceš koukat na filmy a seriály legálně, tak je to jedna z možností.
Ale i tak torrentuju, protože hodně seriálů tam prostě není.
@Barbar Conan (17.03.2016 09:10): No vidíš. Já na svém připojení (wi-fi v prdelákově) čekám na stažení 1080p 45minutové epizody přes hodinu. Na netflixu nečekám na nic. No a některé ripy nejsou moc kvalitní (na druhou stranu existují ripy, které jsou dost kvalitní a mají i vysokou kompresi, ale řekl bych, že netflix komprese je na tom pořád nejlépe).
@Widl (17.03.2016 00:28): Dneska je standardem 1080p rip, tak fakt nevim, jak může mít netflix lepší kvalitu :-D.
Torrent se hledá asi tak stejně dlouho jako ty titulky. Takže hlavní nevýhoda warezu je, že si člověk musí počkat 5 minut než se mu to stáhne, zato výhoda je samozřejmě obrovská a to, že si to člověk může pouštět i bez internetového připojení.
Na chatě internet nefunguje při každé bouřce a i na okraji Prahy (kde bydlím) jsou různé hodinové výpadky a nepochopitelná zpomalení připojení běžnější než by se mi líbilo.
Torrent se hledá asi tak stejně dlouho jako ty titulky. Takže hlavní nevýhoda warezu je, že si člověk musí počkat 5 minut než se mu to stáhne, zato výhoda je samozřejmě obrovská a to, že si to člověk může pouštět i bez internetového připojení.
Na chatě internet nefunguje při každé bouřce a i na okraji Prahy (kde bydlím) jsou různé hodinové výpadky a nepochopitelná zpomalení připojení běžnější než by se mi líbilo.
@Danny (16.03.2016 17:54): Dabing mě nezajímá, takže s tím problém opravdu nemám. Titulky by být v základy měly, ale to přijde časem. Teď je to asi záležitost na 20 vteřin, je tam zapnout.
Za rok to bude zase někde jinde, postupně se to rozroste.
Výhody oproti warezu samozřejmě jsou, jednak kvalita obrazu a zvuku, která je parádní a spousta ripů se jí ani nepřiblíží a pak taky, že nemusíš nikde nic hledat přes torrenty a podobný blbiny. Zkrátka to dobře funguje a je to pohodlnější.
Za rok to bude zase někde jinde, postupně se to rozroste.
Výhody oproti warezu samozřejmě jsou, jednak kvalita obrazu a zvuku, která je parádní a spousta ripů se jí ani nepřiblíží a pak taky, že nemusíš nikde nic hledat přes torrenty a podobný blbiny. Zkrátka to dobře funguje a je to pohodlnější.
@Indian (16.03.2016 23:36): Jj, Bermundsky trojuholnik hadr.
@mazar1234 (16.03.2016 23:24): umřeli? ano něco sem četl :D
@Indian (16.03.2016 23:22): VOE si precitaj o osudoch ludi co vykopali Tutanchamona.
@mazar1234 (16.03.2016 22:56): copak já vim kde o tom píšou, to sem jenom slyšel :-D nějaký ty umrtí ve šťábu a tak
@mazar1234 (16.03.2016 22:33): No jo, všetko pekne živé, ale žiadna vyvražďovačka. Ono je to vlastne taký dosť bizarný rodinný film :)
@Indian (16.03.2016 22:37): To budu nejake Urban Legends najskor.
Daj link, lebo trapna wikipedia nic zaujimave nepise.
Daj link, lebo trapna wikipedia nic zaujimave nepise.
@Maximus (16.03.2016 22:31): přečti si někde co se dělo při natáčení Vymítače ďábla
@Maximus (16.03.2016 22:31): Coool, vyvrazdovacka so zvieratami a ziadne CGI?
GENIALNE!
Podla mna umrtia ututlali.
GENIALNE!
Podla mna umrtia ututlali.
@Paul (16.03.2016 21:07): No je to riadna bizarnosť. Na hercov sa tam celý film vrhajú živé levy, tigre, slony, atď. 70 členov filmového štábu bolo zranených pri natáčaní, o kvalitách filmu sa veľmi hovoriť nedá. Zaujímavé sú tam hlavne tie živé zvieratá :)
Viděli jste někdo Roar ? Trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=cny_D50Rr44
To vypadá neuvěřitelně :D
@orromis (16.03.2016 20:19): hmm asi zatim zůstanu u katu :)
https://www.youtube.com/watch?v=cny_D50Rr44
To vypadá neuvěřitelně :D
@orromis (16.03.2016 20:19): hmm asi zatim zůstanu u katu :)
@BINGMAN (16.03.2016 20:47): To nejsem schopnej říct, protože takový věci tolik nesleduju. Je tam IT Crowd a Black Mirror a to jsou asi jediné evropské seriály, které identifikuju :D
@orromis (16.03.2016 20:19): A je tam zastoupena i evropská produkce? Co jsem nějaké ty seznamy dohledal, je to dost US zaměřené.
@Paul (16.03.2016 20:16): Better Call Saul tam je, ale jen první sezona (druhá tam bude asi až se to odvysílá)
Kolik je na tom netflixu vůbec US seriálů ? Já koukám furt staromódně přes kat.ph, ale láká mě to zkusit pro to pohodlí. Ale hádám že seriály jako Knick, Banshee, Better Call Saul a celkově kabelovkový tam moc nejsou, nebo jo?
@M.a.t.t. (16.03.2016 19:29): Spotify taky nemělo (stále nemá) lokalizaci a cz/sk interpreti tam nebyli. Všechno chce čas.
Výhody oproti warezu to má:
- je to legální (torrenty nejsou, přes shareservery se nedá stahovat bez kreditu)
- pamatuje si to, kde si skončil se sledováním, automaticky to pouští další díly seriálu
- nové seriály tam jsou dřív než na torrentech
- netflix ti doporučuje seriály na základě preferencí (takhle jsem našel třeba Master of None o kterém bych jinak nevěděl)
- kvalita obrazu je vysoká a běží to dobře i na slabších připojení (rozhodně nižší přenos dat než při stahování klasických 720p ripů)
- nemusíš čekat na stahování, jednoduše pustíš a sleduješ
Je jasný že to je aktuálně nepoužitelné pro většinu české populace. Taky netflix nikde nedělal mega reklamní kampaně o tom, jak je konečně netflix v čechách a jak to všichni můžou vesele používat. Ví o tom jen malá internetová komunita, která ty seriály stejně sledovala v originálním znění.
Výhody oproti warezu to má:
- je to legální (torrenty nejsou, přes shareservery se nedá stahovat bez kreditu)
- pamatuje si to, kde si skončil se sledováním, automaticky to pouští další díly seriálu
- nové seriály tam jsou dřív než na torrentech
- netflix ti doporučuje seriály na základě preferencí (takhle jsem našel třeba Master of None o kterém bych jinak nevěděl)
- kvalita obrazu je vysoká a běží to dobře i na slabších připojení (rozhodně nižší přenos dat než při stahování klasických 720p ripů)
- nemusíš čekat na stahování, jednoduše pustíš a sleduješ
Je jasný že to je aktuálně nepoužitelné pro většinu české populace. Taky netflix nikde nedělal mega reklamní kampaně o tom, jak je konečně netflix v čechách a jak to všichni můžou vesele používat. Ví o tom jen malá internetová komunita, která ty seriály stejně sledovala v originálním znění.
@Danny (16.03.2016 19:00): Co musíš chápat je to, že situace ohledně práv není jednoduchá ve stylu "někdo vlastní film a ten rozhoduje o všem." V první řadě, v dané lokalitě vždy bude nějaký distributor, který má práva na distribuci. Těch distributorů může být více, pokud nějaký distributor nemá exkluzivní smlouvu (která je třeba časově omezená). O samotný dabing se obvykle stará právě distributor a často pak právě daný distributor vlastní práva na ten dabing. Proto taky mohou existovat různé dabingy pro jeden film. Zkrátka a dobře, aby na Netflixu byl český dabing, musí se nejprve uzavřít dohody mezi Netflixem a lokálními distributory, nebo si Netflix musí filmy nechat sám nadabovat, což by vzhledem k současné velikosti uživatelské základny bylo velmi prodělečně.
Předpokládám, že Netflix má zatím pouze dohodu s vydavateli a funguje u nás v podstatě jako distributor. Proto taky některý zahraniční obsah není k dispozici, protože zahraniční vydavatelé jej u nás ještě nechtějí distribuovat.
Největší brzdou jsou tedy právě vydavatelé a distributoři, kteří si pořád jedou na modelu trhu z roku 357 BC a právě v tom spočívá největší síla warez - všechno je dostupné téměř v každé lokalitě.
Proto taky mají takový problém s pirátstvím, protože buďto neumí nebo nechtějí obsah zpřístupňovat efektivněji.
Mnozí nadávají na Steam, ale buďme rádi, že to funguje tak, jak to funguje. Představte si, že by si každý distributor dělal sám své vlastní distribuční fičury, DRM, nebo dokonce multiplayer servery (ano, i to existovalo). V okamžiku, kdy daný distributor ztratí práva na distribuci a ta připadla někomu jinému, mohlo by se snadno stát, že si tu hru už nezahrajete.
Předpokládám, že Netflix má zatím pouze dohodu s vydavateli a funguje u nás v podstatě jako distributor. Proto taky některý zahraniční obsah není k dispozici, protože zahraniční vydavatelé jej u nás ještě nechtějí distribuovat.
Největší brzdou jsou tedy právě vydavatelé a distributoři, kteří si pořád jedou na modelu trhu z roku 357 BC a právě v tom spočívá největší síla warez - všechno je dostupné téměř v každé lokalitě.
Proto taky mají takový problém s pirátstvím, protože buďto neumí nebo nechtějí obsah zpřístupňovat efektivněji.
Mnozí nadávají na Steam, ale buďme rádi, že to funguje tak, jak to funguje. Představte si, že by si každý distributor dělal sám své vlastní distribuční fičury, DRM, nebo dokonce multiplayer servery (ano, i to existovalo). V okamžiku, kdy daný distributor ztratí práva na distribuci a ta připadla někomu jinému, mohlo by se snadno stát, že si tu hru už nezahrajete.
"Jinak nevidím žádnou výhodu oproti warezu a to je problém" To je presne jadro problému. Kašlať na absenciu dabingu, ale to že zatiaľ Netflix nemá vôbec žiadnu domácu lokalizáciu hrá v jeho neprospech. V angličtine ho bude sledovať iba menšina a fakt, že aj tie lokalizované titulky si uživateľ musí nájsť a nahrávať sám, pričom musí ešte skúšať, ktorá verzia mu bude sedieť - zatiaľ v ňom ani ja nevidím z globálneho pohľadu nejakú veľkú výhodu, nehovoriac o obmedzenom výbere pre zahraničné trhy. Dáva logiku, že keď idem expandovať na iný trh, budem mať k dispozícii aspoň čiastočnú lokalizáciu.
No minimálně absence českých titulků je opravdu zarážející, proč bych za tohle měl proboha platit? Taky v netflixu nevidím žádné plus, je to hipsteřina, mainstream jede warez :-D
@LIUWIL (16.03.2016 18:36): Právě naopak vlastníci práv jsou ochotně spíš uvolnit obsah pokud je lokalizovaný než to celosvětově pustit v angličtině. Je tam menší riziko. To by ale na Netflix nemohlo být aplikováno, protože online si lidé chtějí vybrat. Jinak já osobně taky nepoužívám ani dabing ani titulky, takže v momentální podobě je pro mě Netflix dostačující. V žádném případě ale nemůžu tvrdit, že jej považuji za 100% službu, a vlastně ani za 50%. Mě akorát sere, že si dovolí rozšířit se na nový trh s nulovou podporou obsahu.
@Danny (16.03.2016 17:54): Osobně se řadím do té kategorie, která český dabing v žádném případě nechce a takových uživatelů jsou tady mraky. Ano, je to menšina, ale jelikož se tady Netflix konečně může provozovat, tak mohou alespoň obsloužit tu menšinu. Pro mě osobně je momentálně tou největší slabinou absence novinek. Rád bych se tam podíval na nejnovější filmy, což, bohužel, většinou není možné.
Jinak obsah Netflixu je z valné většiny omezen tím, co tam jsou ochotni pustit vlastníci práv. Myslím si, že to platí zrovna i pro ten český dabing a titulky.
Jinak obsah Netflixu je z valné většiny omezen tím, co tam jsou ochotni pustit vlastníci práv. Myslím si, že to platí zrovna i pro ten český dabing a titulky.
@Danny (16.03.2016 17:54): To co píšeš jsou pěkný sračky. Já chci za filmy a seriály platit, díky netflixu můžu a nemusím stahovat. Českou lokalizaci nechci a dabing už vůbec ne, kdyby tam český dabing byl a bylo to kompletně lokalizované, tak to stejně budu mít v angličtině (stejně jako všechny jiné zahraniční služby).
@Widl (16.03.2016 12:09): Docela mě štve, že český uživatel se spokojí s málem a ještě za to solí prachy. Placenou službu si představuji trochu jinak... když to nabídnu v ČR tak ať to má 100% český dabing i titulky. Chápu že tam bude skluz než se to nadabuje, takže při premiéře nebude ani jedno, ale titulky bych očekával do jednoho dne a dabing do týdne. Netflix je dostatečně velký, aby to mohl zaplatit. Jinak nevidím žádnou výhodu oproti warezu a to je problém.
@Widl (16.03.2016 12:31): já právě taky radši na tv (bez pc) :D
@Walome (16.03.2016 12:12): Jj, neofiko přes PC, víc nepotřebuju. Abych na něco koukal na mobilu nebo tabletu, na to nejsem dost velký masochista, radši si to pustím na TV :)
Ale věřím, že se ta nabídka postupně rozroste.
Ale věřím, že se ta nabídka postupně rozroste.
@Widl (16.03.2016 12:09): český titulky jdou přidat neoficiální cestou a jen při koukání přes pc, zatím. Bohužel ofiko informace ohledně "českého" netflixu nejsou zatím žádné, ale tak nějak se všichni shodují na tom, že všechno jednou bude :D
No, osobně jsem od toho Netflixu čekal rozhodně širší nabídku. Ale něco málo si tam vyberu. Český titulky jdou přidat, vše je v originálním znění a kvalita obrazu je výborná, takže za tenhle servis si zaslouží pochvalu. Jen trochu rozšířit tu nabídku.
Tady nějaký seznam z ledna a co jsem to proletěl, tak to plus mínus odpovídá.
https://www.finder.com/cz/netflix-tv-shows
Tady nějaký seznam z ledna a co jsem to proletěl, tak to plus mínus odpovídá.
https://www.finder.com/cz/netflix-tv-shows
@special_plan (15.03.2016 05:09): Enjoy, je to fakt skvělý. Alan Alda..
@Paul (14.03.2016 21:12): Díky za echo, nedočkavě vyhlížím novou sérii Louie, a o tomto jsem vůbec nevěděl.
Public Service Announcement: Louis CK má novej seriál Horace and Pete a je to naprosto dokonalý.
@Drolin (14.03.2016 19:36): To nechceš no :-D
@Barbar Conan (14.03.2016 19:26): No ale nechci slyšet tvůj popis filmu u kterého máš odpad :D
@Drolin (14.03.2016 18:56): Jako celek :-P Sice se mi to moc nelíbilo, ale relativně vzhledem k tomu, co jsem už viděl, to podprůměrný nebylo, takže 3/5 tak nějak odpovídá.
@Barbar Conan (14.03.2016 18:05): A hodnotíš tedy film jako celek, nebo po vzoru csfd expertů jednu hvězdu za pěkné počasí při sledování, jednu hvězdu za sexy herečku a jednu hvězdu za hudbu v titulcích? :)
@GodOfTheSick (14.03.2016 18:07): To bude nejspíš ta "legendární" angličtina, téma, které milovníci kung-fu filmů řeší za dlouhých zimních večerů nebo u táborových ohňů. Vlastně, anglický dabing bych zařadil mezi zločiny proti lidskosti, tahle řeč fakt není moc dobrá na dabing čehokoliv - možná tak ještě welštiny. I když, po několika otřesných zážitcích kde byl slovenský materiál nadabován česky, to není dobré ani jako vtip.
@orromis (14.03.2016 16:00): Já jsem to bral podle toho, co má Netflix v dvd půjčovně. Jestli to mají na streamu jinak nevím. Ale je s podivem, že méně známe filmy jako Battle Wizard, Flash Future Kung Fu nebo Journey of the Doomed tam mají jenom v angličtině. To radši ani nechci vědět, kdo a jak ji splácal.
@Drolin (14.03.2016 18:00): Furt tam hraje Samuel L. Jackson... :(((