@H34D (26.05.2022 06:55): Neposloucham je, ale vzdycky se rad podivam na jejich klipy :) A ta jejich vydrz je teda taky obdivuhodna :)
Kultura
@Cathan (25.05.2022 15:46): Já dokonce u bitevního nástupu v Avengers Endgame uronil i geek slzičku. :)
Ale jinak nějaké marvelovky už jsem neviděl. Však už to pomalu není v lidských silách. Zrovna nový Thor by ale snad měl být zábavný. Ragnarok byl velmi dobrý a režisér zůstal.
Ale jinak nějaké marvelovky už jsem neviděl. Však už to pomalu není v lidských silách. Zrovna nový Thor by ale snad měl být zábavný. Ragnarok byl velmi dobrý a režisér zůstal.
@Zx Atari 500 (25.05.2022 22:23): Hele, to na mě taky včera vyskočilo. Ale musím říct, že i když Rammstein mají skvělou produkci, zvuk, charakteristický vokál frontmana a vždycky těm svým songům dají chytlavé tempo, na které můžeš házet hlavou, tak je to vlastně docela nezajímavá/neumělecká muzika. Od alba Mutter a 2-3 vybraných songů z Rosenrot mě osobně u nich už snad nic nezaujalo. Je to muzika tak trošku na jedno brdo, protože jejich recept je pořád stejný.
@Malignus (25.05.2022 11:04): Good luck. Já to udělal před rokem a dost jsem do toho spadl. Ono když se na to člověk dívá jako na seriál, tak je to docela zážitek. Nicméně, Gordon má pravdu. Já nemám komiksy v oblibě a ty filmy mě prostě baví. Je to prostě MCU, vlastní universum.
@Gordon (25.05.2022 10:56): Dobře. Kvůli tobě se podívám na kompletní MCU v chronolgickým pořadí. :-D
@Malignus (25.05.2022 10:24): Nebudeš. :) Spíš budeš remcat, že většina těch filmů nedavá smysl, ale to je u těchto filmů vedlejší.
A reklamy to nejsou, když studiu vydělávají víc, než komiksy.
A reklamy to nejsou, když studiu vydělávají víc, než komiksy.
@Gordon (25.05.2022 10:17): Takže komiksový adaptace jsou v podstatě jen reklamy na komiksy? :-D A jak pak budu moct remcat, že je adaptace blbá, když neznám předlohu? :-D
@Malignus (25.05.2022 10:07): Nepotřebuješ žádné znalosti aby ses podíval na nějakou adaptaci, je to úplně jedno.
@Kwoky (25.05.2022 00:38): zrovna Thor je dobrej, ale o komiksový adaptace a komiksy se nezajímám, protože je toho tolik, že abych načerpal znalosti celého univerza, musel bych strávit zbytek života jen čtením komiksů. :-D
@Zx Atari 500 (25.05.2022 01:01): Spíďa je pro adolescenty.
@Cathan (24.05.2022 22:29): Horsi nez Spiderblb to bejt nemuze, takze se i tesim. Snad tam bude co nejvic GoG parta.
@Cathan (24.05.2022 23:18): Asi tu není moc fanoušků komixových adaptací. Každopádně ten trailer mě akorát odradil (což není překvapení, protože mě trailery na Thory, Hulky, Kapitány Ameriky a další odrazují zcela pravidelně).
@Kunick (24.05.2022 23:08): Kozy Natalie Portman? :-D
Asi jsem trochu naivně očekával, že se zde ten trailer během dne objeví :) Má chyba.
@Malignus (24.05.2022 22:33): samozřejmě že ne, bylo to rozkostičkováno :D
Ale chápu reakci. Už není rok 2010...
Ale chápu reakci. Už není rok 2010...
@Malignus (24.05.2022 22:33): Uznávám, že nevím, jak na to odpovědět :D
@Cathan (24.05.2022 22:29): Mám na tom vidět něco konkrétního? :-D
Thor? Nikdo? Come on.
@mazar1234 (23.05.2022 21:09): Možná v anglii. V US to jsou často migranti z latinské ameriky, a to by nebylo košer.
@Kunick (23.05.2022 20:53): Záhradník to vždy istí.
@mazar1234 (23.05.2022 20:07): Znáš vraha?
A čo Tri billboardy kúsok za Ebbingom?
@Malignus (23.05.2022 19:20): MEXICKÉ telenovely! :D
I když poslední dva díly to trochu srovnaly, ale ta vata mezitím... je vidět, že už tvůrcům docházejí nápady, protože se to pořád celé točí dokolečka dokola.
I když poslední dva díly to trochu srovnaly, ale ta vata mezitím... je vidět, že už tvůrcům docházejí nápady, protože se to pořád celé točí dokolečka dokola.
@John Mirra (23.05.2022 14:58): Beverly Hills není telenovela? :-D
@Malignus (21.05.2022 23:58): Tak jsem skoro na konci čtvrté série a ano, je to už spíš takový mix Beverly Hills a telenovely... :(
Např. The Body, Once More with Feeling jsou taky boží díly. Obecně Buffy od druhý sezóny vejš je strašně dobrá věc. Ale mám dojem že 16:9 verzi osekali, takže doporučuju originál 4:3
@John Mirra (22.05.2022 21:10): Viděl jsi víc než první sérii?
Buffy je jeden ze seriálu z největší vzestupnou tendencí v historii popkultury. Já mám rád hodně béčkových seriálů, třeba Čarodějky, takže jsem si užil i první sérii, ale je třeba uznat, že se zbytkem seriálu je to jako nebe a dudy. První série je vlastně řada hororů odehrávající se na střední. Od druhé série se jedná o velmi složitou metaforu dospívaní s neskutečný množstvím geniální scenáristiky kterou nemůžu ani vystihnout slovy. Epizoda Restless (S04E22) patří k jedné z nejlepších věcí, které jsem kdy viděl, a to třeba i v porovnání s Doctorem Who.
Důvod, proč mě napadla Buffy jako dobře napsaná hlavní hrdinka - ačkoliv, abych byl upřímný, nemám tohle škatulkování moc rád - je to, že Buffy je velmi lidská. Paradoxně za to je někdy kritizována fanoušky, ale ona má být jediná vyvolená, perfektní silná osobnost a to většinou taky je, ale jednou začas přijde přetížení a často nemá ani možnost si oddechnout, protože je jí předhazováno, že to zvládnout musí a ona si to uvědomuje. V tomto ze starších dílů třeba vyniká S03E02, kde jsem si plně uvědomil, že Buffy je ekvivalent postavy v nekončicím stresu které nakonec NIKDO nepomůže. Buffy není jen hrdinka jako Ripleyová, která prostě vezme bazuku a prostřílí se protože je rambo, ona je holka co chce život a ten život jí furt někdo bere a je to na to absolutně sama. A to, že se pak najdou i fanoušci kteří jí za její "fňukání" kritizují taky dost vypovídá o společnosti. Je to zkrátka dobré.
Buffy je jeden ze seriálu z největší vzestupnou tendencí v historii popkultury. Já mám rád hodně béčkových seriálů, třeba Čarodějky, takže jsem si užil i první sérii, ale je třeba uznat, že se zbytkem seriálu je to jako nebe a dudy. První série je vlastně řada hororů odehrávající se na střední. Od druhé série se jedná o velmi složitou metaforu dospívaní s neskutečný množstvím geniální scenáristiky kterou nemůžu ani vystihnout slovy. Epizoda Restless (S04E22) patří k jedné z nejlepších věcí, které jsem kdy viděl, a to třeba i v porovnání s Doctorem Who.
Důvod, proč mě napadla Buffy jako dobře napsaná hlavní hrdinka - ačkoliv, abych byl upřímný, nemám tohle škatulkování moc rád - je to, že Buffy je velmi lidská. Paradoxně za to je někdy kritizována fanoušky, ale ona má být jediná vyvolená, perfektní silná osobnost a to většinou taky je, ale jednou začas přijde přetížení a často nemá ani možnost si oddechnout, protože je jí předhazováno, že to zvládnout musí a ona si to uvědomuje. V tomto ze starších dílů třeba vyniká S03E02, kde jsem si plně uvědomil, že Buffy je ekvivalent postavy v nekončicím stresu které nakonec NIKDO nepomůže. Buffy není jen hrdinka jako Ripleyová, která prostě vezme bazuku a prostřílí se protože je rambo, ona je holka co chce život a ten život jí furt někdo bere a je to na to absolutně sama. A to, že se pak najdou i fanoušci kteří jí za její "fňukání" kritizují taky dost vypovídá o společnosti. Je to zkrátka dobré.
@John Mirra (22.05.2022 21:10): V Buffy byla řada zajímavých epizod. V USA to bylo dost probírané. Jsou v seriálu naznačeny i dost závažné věci, které vlastně reflektují i současnou dobu. Znovu si to pusť, aby sis to připomněl.
@M.a.t.t. (22.05.2022 21:22): Perfektní článek. Provedl jsem mu korekturu a zpřehlednil jej. Link dole na mém CSFD profilu. Čteno už mnohokrát. Ten film jsem dodnes neviděl, ale tu herečku v pár rolích ano.
@M.a.t.t. (22.05.2022 21:22): Perfektní článek. Provedl jsem mu korekturu a zpřehlednil jej. Link dole na mém CSFD profilu. Čteno už mnohokrát. Ten film jsem dodnes neviděl, ale tu herečku v pár rolích ano.
Buffy je super a je zaujímavé, že z tak brakového filmu vznikol tak výborný seriál, hoci po trikovej stránke je už z dnešného pohľadu (obzvlášť v prvých sériách, ktoré sú i slabšie) nedostačujúci. Jeden z najnedocenenejších seriálov v našich končinách a prečo je tak dobrý popisuje napríklad i tento článok.
@Cathan (22.05.2022 12:44): @PavelU (22.05.2022 15:44): Tyjo, tak zrovna Buffy by mě asi nenapadla :) Já už si z toho teda vůbec nic nepamatuju, co konkrétně tam třeba bylo? I když kdysi jsem koukal na Angela a ten měl některé linky docela zajímavé a kvalitu si udržel až do konce, to mě hodně překvapilo.
@Paul (22.05.2022 12:50): Díky za tip!
@Paul (22.05.2022 12:50): Díky za tip!
@PavelU (22.05.2022 15:44): Páni, tomu říkám profil :D
@Cathan (22.05.2022 12:44): Jo, jo. Na profilu mám dole nějaké články a na CSFD jsem se o tom též více rozepsal. Naposled viděno asi v roce 2020.
@John Mirra (22.05.2022 12:39): z filmů se mi nedávno hrozně líbil třeba film Veřejné Lži a tam je protagonistka dokonce reálná osoba. Ze seriálů má velmi zajímavou protagonistku také nedávno viděné OA. Z Buffyovin mě příjemně překvapilo Teenage Bounty Hunters (jo, název je cringe), hrozná škoda že to zařízli po první sezóně (ale jsem rád že jsem tomu dal šanci).
@John Mirra (22.05.2022 12:39): Buffy, přemožitelka upírů. Do dnes geniální seriál.
Mně se třeba docela líbila Jessica Jones tím, jak se tam trochu řešily "ženské" témata (znásilnění a strach z útočníka), ale přitom to nebylo tlačený na sílu a na moc a mělo to aspoň nějakou "hloubku", co si tak pamatuju. A to fakt nejsem žádný fanda Marvel tvorby.
Jaký další filmy/seriály s dobrou/dobře napsanou hlavní ženskou hrdinkou vás napadají? Kromě obligátního Vetřelce a Terminátora? :)
Jaký další filmy/seriály s dobrou/dobře napsanou hlavní ženskou hrdinkou vás napadají? Kromě obligátního Vetřelce a Terminátora? :)
@Charllize (22.05.2022 12:08): No, jak chceš.
@Cathan (22.05.2022 11:57): Je to jedno, ber to tak ze jsem byl vyškolen a odeslán do patřičných mezi a pro priste nechám komiksovou látku zde na DH ležet ladem :)
@Charllize (22.05.2022 11:54): Já bych to chtěl ale vysvětlit a pochopit. Samozřejmě bych mohl napsat dlouhý monolog plný mých domněnek, ale raději by mě nejdřív zajímala tvoje pozice, jinak by to bylo nefér.
@JohnCZ (22.05.2022 11:39): Tak já chápu ze vás milenialy tohle vždycky potěší :) Ale holt nikdo nezná vsechno a bohužel kdybych u každé věci měl pátrat v její minulosti jestli tam nahodou není nějaká odchylka tak mi jebne. Od toho tu jsou lidé jako třeba teď Cathan kteří mi to rádi vysvětli a já jim podekuju. To ze na to pak skodolibe někdo naskočí a houpe se na ocasu a prdi mi do obličeje je už takový kolorit internetu, taky to občas dělám, nic to nestojí :)
A vysvětlil jsi to krasne tu paní zelenou, člověk by tomu až i uvěřil. A těch věci co k tomu přispívá, dokonce i minisérie :D
@Cathan (22.05.2022 11:39): To by jsme tu rozebírat už neměli :)
A vysvětlil jsi to krasne tu paní zelenou, člověk by tomu až i uvěřil. A těch věci co k tomu přispívá, dokonce i minisérie :D
@Cathan (22.05.2022 11:39): To by jsme tu rozebírat už neměli :)
@Charllize (22.05.2022 11:09): She-Hulk se objevila kromě komiksů i v několika Marvel hrách a seriálových animácích. O zfilmování jejího originu se hovořilo taktéž docela dlouho, ale až poslední roky dostávají prostor tyhle méně známé komiksové postavy. Samozřejmě k tomu přispívají i stále se rozvíjející se VOD služby, zaměření se na televizi a stále rostoucí obliba minisérií a seriálů.
Čekal bych, že když tě tu Cathan ukázkově vyškolil, že si tohle zaujaté boomerské mrmlání necháš od cesty a ono prd. :)
@Cathan (22.05.2022 11:34): +1
Čekal bych, že když tě tu Cathan ukázkově vyškolil, že si tohle zaujaté boomerské mrmlání necháš od cesty a ono prd. :)
@Cathan (22.05.2022 11:34): +1
@Charllize (22.05.2022 11:39): JAKÉ situaci? JAKÉ době?
@Cathan (22.05.2022 11:34): No nemusí samozřejmě, ale vzhledem k situaci clovek tak nějak inklinuje k te horší variantě a neda to ani moc práce. Být to před 20ti lety ani by mne to nenapadlo, ale v dnešní době...
@Charllize (22.05.2022 11:09): Proč musí být všechno hned propaganda a spiknutí? Jakou má cenu, důvod a smysl koukat na to touhle optikou?
@Cathan (22.05.2022 09:44): Díky za vysvětlení, to jsem samo nevedel. I když nevím jestli není jedno ze to v Marvelu vymysleli buhvikdy. Jako by to tu propaganda nálepku mělo zcela jasne omluvit.
A je to první zfilmování nebo už to někdy bylo. Jakoze najednou po 40ti letech, zejo :)
Tak Herkules je Herkules a ne He Xena. A Red Sonja je Red Sonja a ne She Conan :)
Ale tak srat na to, hlavně ze je s tím aspoň někdo spokojenej :)
A je to první zfilmování nebo už to někdy bylo. Jakoze najednou po 40ti letech, zejo :)
Tak Herkules je Herkules a ne He Xena. A Red Sonja je Red Sonja a ne She Conan :)
Ale tak srat na to, hlavně ze je s tím aspoň někdo spokojenej :)
@Cathan (22.05.2022 09:44): Vtipný, zrovna jsem chtěl napsat to samé. :-D
@Charllize (22.05.2022 01:02): Chvilku mi trvalo, než jsem si uvědomil, o čem mluvíš. Můžeme samozřejmě začít zcela zbytečnou debatu o gender bendingu, ale v tomto případě je ještě více neplodná než obvykle, protože She Hulk je postava Marvelu která byla napsána v 80.letech jako samostatná postava, konkrétně sestřenice Bruce Bannera, které byla po postřelení darována krev jejího bratrance.
Z toho co jsem viděl vychází seriál z podobných základů.
EDIT: Jo, a Xenu už chlap hrál, říkalo se mu Herkules, A Xena je ženská varianta Herkula. Stejný princip, ale naprosto, naprosto stejný princip.
Z toho co jsem viděl vychází seriál z podobných základů.
EDIT: Jo, a Xenu už chlap hrál, říkalo se mu Herkules, A Xena je ženská varianta Herkula. Stejný princip, ale naprosto, naprosto stejný princip.
No právě, já Karate Kida nikdy neviděl vcelku, ale vím, o čem je a super film to fakt není... a dostane tak super pokračování (byť seriálové). A na druhou stranu super filmy dostanou pokračování vyloženě pitomé...
@M.a.t.t. (22.05.2022 09:02):
@Cathan (22.05.2022 00:16):
@Malignus (21.05.2022 23:58): Já teď dokoukávám třetí, čtvrtou si nechám na později, tak ti pak dám vědět :D
@M.a.t.t. (22.05.2022 09:02):
@Cathan (22.05.2022 00:16):
@Malignus (21.05.2022 23:58): Já teď dokoukávám třetí, čtvrtou si nechám na později, tak ti pak dám vědět :D
Vtip je, samozrejme, v tom, že Karate Kid nikdy nebol vyložene super a o to je ten seriál väčšia anomália :))