Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Kultura

Deník N 1 hod · Ve dnech 15. a 16. května 2022 se na letišti v pražských Letňanech koná koncert dnes již legendárního hudebního uskupení Rammstein. Proč vlastně lidé poslouchají tak ošklivou hudbu, ptá se sociolog náboženství Karel Hlaváček.  

Škoda, že je tato (jistě) perla žurnalistiky za platební bránou :(

A skvělý, pro mě nový, objev z Austrálie - Woods of Desolation!

Plus koncert DCD z minulého týdne... bomba.
To HBO Max je fakt strašlivá bída. Aji bych pochopil, že starší věci zpětně nemají HDR 4K (i když takový GoT by to potřeboval skrz nějaké díly v poslední sérii). Ale teď koukám na druhou řadu Vychovány vlky, je to teď nový a stejně jen 1080p SDR kvalita. Myslím, že to zruším a potom jednou za čas koupím na měsíc, abych případně zkouknul novinky.. Na Netflix nebo Amazon se to vůbec nechytá. A to i když je to 4k HDR, ta kvalita je prostě nic moc.
Já si hlavně pamatuji, že Barbánek byl samá poučka a napomínání ke slušnému chování, ovšem velice mírnou a nenásilnou formou, takový Mirek Dušín mezi psy. Celkem mě tím štval, páč já nepatřil zrovna k nejpříkladnějším dítkům. Vždycky jsem si stál za tím, že pořádný kluk musí mít rozseklou bradu a nějakou tu jizvu ve vlasech :-)
Ale jak jsem teď po mnoha letech viděl ty obrázky, tak jsem si vůbec nepamatoval, že byl Barbánek takový šišatý. Barva se nezapomíná, ale tvar mi už vypadnul :-)
Mimochodem, když jsme zabrousili do hostorie, co nějaký pamětník a brontosaurus Punťa, kdopak to dá?? Ten byl asi v Ohníčku ještě před Barbánkem a měl ten sešit takový úzký formát mám dojem...
Barbánka pamatuji okrajově. Více mě pak zasáhly až Komety. Tuším nějaké Arény jsem taky měl.
Že existoval Ohníček, to si pamatuji, ale spíš jsem četl Mateřídoušku a potom Čtyřlístek a ABC .

Barbánek mi neříká nic, to spíš Méďa Pusík, i když ten přišel 6 Německa až později.
@H34D (09.05.2022 11:14): Pokud chápeš přátelské doporučení, ohledně případného stihomamu problematiky mazání a cenzury, jako provokaci, tak klidně!

Nebo by si mohl sdílet i nějakou tu kulturu, a je jedno, jaké médium! :))
Novej TopGun song 
A zde ty dva stary flaky na porovnani :)  1  2 


Jako neni to uplne marna filmova pisnicka, ale... :) Je skoda, ze se uz tyhle filmovy songy skoro nedelaj. Takovej hitu to prineslo. Nedavno zminenej Titanic by mohl vypravet :D
Já jsem se ptal proto, že jsem se nikdy na titulky nedíval déle než půl minuty :) Až v kině s přítelkyní jsem se naučil vydržet až do konce, doma na tom zas tak moc netrvala. A teď jsem byl v kině s několika kamarády, kteří taky sami od sebe čekali až do konce... tak jsem chtěl udělat menší průzkum :)
Titulky dam jen vyjimecne. Bud musi zaujmout hudba jako napriklad zde  nebo musej bejt ty end titulky necim zajimavy, jako napriklad u Guardians of the galaxy 2. Tam jsem si ty zaverecny titulky poustel nekolikrat :)

Jinak fak nemam potrebu 10 minut koukat na scrolujici text a cist si, jak ze se jmenuje osmej osvetlovac, nebo zkoumat desitky jmen tvurcu efektu z Indie :)
@John Mirra (04.05.2022 18:16): V kině skoro vždy vydržím do konce titulků, ale doma taky nechávám aspoň část. Určitě bych teda nevydržel 10 minut, ale chvilku než dozní taková ta katarze na konci. Mno, ale když je film špatný, tak samozřejmě katarze není a vypínám snad hned. U her titulky jak kdy, záleží, jak jsou zpracované a jak byla hra, resp. její závěr vlastně dobrá.
jo mám pocit, že jsme už minule přišli na to, že jsme tak trochu speciální skupina diváků, vzhledem k tomu, kolik lidí tu kouká na titulky a jaký je běžný výskyt dokoukávačů titulků v kině :-) (jako v multiplexu je to obvykle něco kolem 0 % a v art kině je to různé. Ponrepo se blíží i 100 % (ale tam často dávají filmy, které vůbec závěrečné titulky nemají), a takové Aero nebo Světozor na tom není až tolik jinak jako multiplex, ale tak dejmetomu 10-20 % A čekal bych, že doma je to tak 1 ze 100.

Ale samozřejmě víceméně dojmologie.