Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

Všeobecně o hrách

@Ronik (09.10.2018 14:09): Proč ne, nebo já měl v plánu nějaké trochu komunitní hraní nějakých zapomenutých a spíše kratších a horších her (např. FMV adventury :). Nahodila by se jeden týden jedna hra, a pokud by si více lidí zahrálo mohlo by to být zábava pak prodiskutovat.
1939 her s repre hodnocením (bez rozšíření).

A pouze 54 her s průměrným hodnocením pod 50 procent?

Více nekritické to zde snad ani být nemůže :)).
@Han22 (09.10.2018 08:21): Albion prošel testem času, ty zbylé myslím už méně. Incubation je také stále skvělý, ale 10/10 již ne (něco jako UFO nebo první Civka). Dark Earth byl asi nejvíce nadhodnocená hra ve Score, i to pak reflektovali v žebříčku z čísla 150.
@90210 (08.10.2018 00:17): Jak jsem psal, klidně bych doporučil zkusit. Má to pár much, na 10/10 to samozřejmě není, ale pokud překousneš prastarou grafiku a občas šílené bloudění, tak je to slušná střílečka a v určitých ohledech opravdu milník žánru.
Jinak když se dívám na hry s 10/10 tak Unreal ve své době určitě ano, dnes už ne. Dark Earth jsem nikdy nehrál, Incubation bylo dobrý, těžko říct co bych na něj říkal dnes. A Albion je legenda, možná jedna z mých největších srdcovek a zároveň hra, kterou bych si bál pustit, abych si nezkazil vzpomínky z mládí.
@Charllize (08.10.2018 19:56): Jo, v kontextu s Lariany. Což moc nechci. Nebo spíš - nechci Baldurs Gate 3 obecně. Noví hráči kvůli tomu staré hry hrát nebudou a ti staří zas neodpustí novoty. Přijde mi to jako divná volba. Ale pokud to neovlivní vývoj například Original Sin 3 tak ať si to klidně kutí.
@mvp23 (08.10.2018 13:19): Nejlepší hodnocení je 1-4 (1-5) a ideálně slovně, ne číslem, případně binární ano/ne. Procentní hodnocení funguje jen u čistě objektivních posouzení, hry objektivně posoudit nelze.
Díky za odpovědi!

A co víc jak 92%? To se asi hlavně týká prvních let Score... U Levelu si nevybavuji, že by měl hodnocení v procentech. Pamatuji akorát System Shock - 94%.

Mně přijde nejlepší a nejvíc vypovídající to místní hodnocení, to jest v procentech s rozptylem 5%. V tom se člověk orientuje nejlépe. ,)
@Garret (08.10.2018 05:43): Albion jsem si vybavil, ale Dungeon Master 3 vůbec. Už nic dalšího?

Pamatuji, jak bylo obrovské očekávání kolem Command & Conquer. Legendární Dune 2 v té době byla nejlepší strategie a tohle jí mělo ve všech směrech překonat, takže jako fanoušek této hry jsem byl dvojnásob v pozoru. Nikdy jsem neviděl většího adepta na plné hodnocení. V den, kdy vyšlo nové Score s tématickou obálkou jsem fanaticky běžel do trafiky a hned jak jsem opustil její prostory jsem listoval na recenzi C&C, abych se ujistil, že tam je tolik očekávaná "desítka". Jak obrovské bylo mé zklamání, když jsem viděl "jen" 8/10... Dodnes jsem si ten titul díky tomuto zklamání nezahrál, jen pak Red Alerta a to především po síti.

Level dokonce hře udělil nejvyšší a nejslabší hodnocení zároveň. To jsem nikdy moc nepochopil. Myslím, že to mělo označení "Super" a "Propadák". Nějak takhle. V té době byl Level celkem nevýrazný, ale pak si začal Score mazat na chleba.
Které hry ještě dostaly ve Score neuvěřitelných 10/10? Pamatuje si ještě někdo?