@Farurej (19.04.2013 22:15): Widescreen mod vyžaduje datadisk TotSC. Máš nainstalovaný i ten?
@Bodkin (19.04.2013 22:42): Až to bude na steamu za 2,5eura , tak to vezmu , momentálně mám doma 2x baldura 1 (score a ještě z game4you) , tak po třetí se mi nechce platit za stejnou věc...
@Farurej (19.04.2013 22:15): Baldur's Gate: Enhanced Edition - toto bylo mé řešení.
Zdravím, chci zase rozehrát "Baldura" ale doba pokročila a malé rozlišení bije do očí, nahodil jsem proto widescreen mod ale ten se bohužel odmítá nainstalovat, mám verzi ze score, problém by mohl být v lokalizaci ... řešil jste někdo podobný problém ?
@John Mirra (11.04.2013 17:03): Taky se mi o dost víc líbil druhý díl.
@John Mirra (11.04.2013 17:03): jj, na csfd i imdb má lehce lepší průměrné hodnocení první díl, ale rozdíl na druhou stranu není nijak markantní. Určitě obojí zkouknu, takové fandovské projekty pro zasvěceného diváka mají něco do sebe, nestojí majlant a není v nich milion počítačových animací (přesně to ve filmech až na výjimky nemusím, protože to cpou všude místo poctivého řemeslného přístupu).
@Phoenix (11.04.2013 14:34): První díl je dobrý, ale mnohem víc se mi líbilo pokračování (ale většina lidí to má asi naopak).
@John Mirra (10.04.2013 11:11): To jsem neznal, díky za tip.
To už si děláte prdel, ne...?
Proč ne, když se dá probodávat obléhací zbraní... :)
Solídna poldruhametrová dubová štangla, zapichnutá do chrbta? Hell yeah!
"...cetl jsem jedne dame zivoty svatych. Pristihl mne jeden dustojnik. ,Pane abbe, mate rad rany holi?' Nechal jsem jeho otazku bez odpovedi. Rok jsem pak navstevoval nejlepsi ucitele sermu - ten dustojnik uz nezije, po roce jsem ho zabil..." (rozhlasove zpracovani Tri musketyru, vyuzivajici versovany text Vitezslava Nezvala)
Probodávat holí? Vy jste teda pěkni sadisti koukám.
@Malignus (09.04.2013 20:28): Hrome, já si to musím znova zahrát, nějak tyhle věci už zapomínám :)
@John Mirra (09.04.2013 20:02): Ano. Může používat dlouhý meč, ale nesmí používat bastard nebo obouruční. :-)
@AlieN (09.04.2013 19:50): Zloděj může používat dlouhý meč?
Super , díky za odpověďi a rady.
@Farurej (09.04.2013 19:31): Libovolnou zbraň jakou může používat čistý thief v základu. Nejsilnější jsou hole.
(edit - tedy hole jsou nejsilnější ke konci, v ToBu, v jedničce tipuji Drizztovy scimitary nebo nějaký dlouhý meč)
@Farurej (09.04.2013 19:31): Může to být dýka či krátký meč, pokud si to pamatuju správně.
Ahoj , potřeboval bych se ujistit , jak je to s backstabem , mohu ho použít pouze pokud mám v ruce dýku nebo je možná libovolná chladná zbraň?
@Red (07.12.2012 21:01): :)) Nie nevyhnutne! Rasaad, ten nový monk -- lawful good -- ma baví (dabing + jeho story) a to napriek tomu, že je v boji zatiaľ veľmi chabý (ako každý monk na nižších leveloch) + jeho attributes sú viacmenej slabé. (-1 thac0 za silu a -2 AC za dex a žiaden bonus za CON).
@Malignus (07.12.2012 21:15): Dobre robis, poriadna "omluva" moze zachranit aj zivot. odkaz
@Red (07.12.2012 21:01): Aaaa, pan je na schizofrenikov.
@Red (07.12.2012 21:01): Aaaa, pan je na schizofrenikov.
Red: OK, OK. Nemyslel jsem to ve zlým. Omlouvám se všem Sarevokovým komplicům. Stačí? :-)
@Ebb (07.12.2012 12:54): Ty prostě nemáš rád ikonické postavy. Hrdina musí být vnitřně rozerván.
@Red (07.12.2012 12:05): Presne! Skôr by si to zaslúžil Minsc a Dynaheir.
@Malignus (07.12.2012 05:41): Proč jim nadáváš, to si nezaslouží! :(
Ty blby lze od Sarevoka odlákat po jednom a samotnýho Sarevoka pak umlátit Charname (bojovník) s Minscem a Dynaheir sesílající Magické střely, Kyselé / Ohnivé šípy apod. Ale to jsou postavy na max levelu... :-)
@Neklan (06.12.2012 22:25): Aha takže svitek ochrany před kouzlama chrání aj před výbušnýma šípama.
@Red (06.12.2012 22:47): Tak ten polák, co to hraje má v mnoha ohledech ještě co vylepšovat. Zvlášt některé části musel jet strašne brutálně na save/load/good luck/bad luck. zvláště tu část, kde utíká z dolů v nashkhelu přes ty koboldy komando (na nejtěžší obtížnost každej zásah = smrt), taktéž v cloakwoodu jak zabíjí toho mága to dělá úplně špatně a taky si tam určitě užil perné chvilky s quick load na hotkey. Poslední segment, kdy jde na Sarevoka jsem se chytal za hlavu až to nebylo hezké, ale je to hezké intruktážní video, co se tam dá všechno zkusit. Za barda to jde solnout pouze v klasickém BG1, pokud máte BGtutu - modifikace, která převádí BG1 do BG2 enginu, tak například nefunguje mirror image proti pastím, takže s bardem to nejde. Nejlepší, pokud si to někdo chce střihnout je thief/mage který se schová do stínu, odstraní pasti, když si dáte inteligenci myslím aspon 17, tak i překecáte tazoka v táboře banditů, že jste nová posila a pod. v podstatě pokud nemáte vyloženě smůlu, tak to dáte celé za hodinku, max dvě bez loadu na první pokus. když už víte, co a jak, tak pod hodinu jako on a bez spoléhání, jako on, na save/load a momentální štěstí.
@Red (06.12.2012 22:47): Ja ho vzdycky povazoval za nejzabavnejsi povolani v cely serii.
@Neklan (06.12.2012 21:20): Myslim ze jsem ten zaverecnej boj vetsinou resil mou v cely serii BG obvyklou kombinaci web/entangle a firebally, seslany nejlip zaroven vice postavami a zbytek ostreloval. Prvni varka vetsinou oddela magy, takze pak uz je to spis rubacka, plus je dobry drzet se dal od pasti a byt spis u vychodu z chramu.
Hodně drsné video. Já vždycky považoval samotného barda jsem považoval za budižkničemu.
@Matthew.J (06.12.2012 21:38): ty jejich pasti spousti hrac. oni se mezi sebou navzajem zmazi fireballem, blesky a vybusnymi sipy.:)
@Neklan (06.12.2012 12:24): Lol, že si možů spustit vlastní pasti mňa ani nenapadlo... to je pak jiná.
@valcik (06.12.2012 21:25): nejsem si 100% jist, ale mám pocit, že haste má i v normálu. ovšem v baldurs gate 1 se sčítá bonus haste bot a haste lektvaru/kouzla, takze s touto kombinací jste stále ještě o dost rychlejší než on. V BG2 už se to už nesčítá, taktéž tam už hase nemá vliv na to, jak často se můžete pokusit schovat do stínu.
S nainštalovaným datadiskom je myslím Sarevok pod účinkom kúzla Haste, tiež mi dával pekne na frak.
@90210 (06.12.2012 21:02): tak sarevok sám o sobě je celkem v pohodě, horší je ten mág, kterej hází hromadná kouzla, kterýma vklidu vymlátí celou partu sám, a taky ten Angelo s výbušnejma šípama, to je pro partu taky smrtící.
Nejlepší taktika v partě mi přijde asi dát všem luky a rozestavet se co nejdál od sebe, aby se omezily ty hromadné efekty. Kdo má problém - např sarevoka u nosu, tak utíká a ostatní mezi tím střílejí.
4Neklan - Pekny video, ten Polak to ma vazne zmakly, me delal Sarevok a spol. docela problemy (ovsem je to jeste nic, proti souboji s Isairem a Madae z IWD2, ten vazne nesnasim), ale hral jsem vzdy s kompletni partou a chtel nechat vsechny prezit.
@mazar1234 (06.12.2012 19:12): Rozhodně na tohle člověk těžko přijde při prvním kolečku, ale zase tak nemožné to není, ona ta imka ne kouzla ani úplně nutná není, stačlo by mít slušnou zásobu léčení a sarevok, který léčení nemá by byl také nahraný. Rozhodně nechci propagovat nějaké zběsilé speedrunování, nedej bože ještě s přechozím studiem návodu, pouze jsem to uváděl jako příklad širokého rozměru hry na obě strany. Do hry je možné se úplně ponořit a najít obrovské množství vedlejších questů a zkrytých předmětů, ale taktéž je možné hru hrát velice akčně a zmáknout ji za jedno sezení ve stylu skoro diablo. Samozřejmě bez cheatování a bugování, navíc s možností se kdykoliv odpojit od hlavního příběhu. To považuji na hře za geniální, u jiných her pokud chcete prozkoumat části, které jste při dřívějších hraních minuli, musíte často procházet stejné dlouhé části znovu a znovu, což samozřejmě nudí. Také jsem si myslel, ze "Magická koule Olyuke" je nějaké divné kouzlo s malým využitím a ejhle, není.
@Ebb (06.12.2012 11:05): Inac toto sa mi tiez stava pri inych hrach... prejdem nieco a potom pri druhom hrani si poviem ze "tak teraz to budem hrat opacne aby som videl vsetko co hra ma" a v polovicke hry zrazu zistim ze som na tom tak isto ako som bol pri prvom hrani....
@Neklan (06.12.2012 12:24): To smrdi Oblivionom, "Hra sa da prejst na 3 leveli" Inac pekna finta ako ho v pohode zabit, ovsem vyzaduje to prave one prinesenie vsetkych komponentov cielavedome, takze pri nejakom prvom hrani sa to neda bez precitania si informacii dopredu.
@Neklan (06.12.2012 12:24): Výborné video. Tímto se omlouvám, že jsem byl nevěřící Tomáš a dal minus, již bylo napraveno. Koukám, že jsem rozhodně nebyl sám :-)
@Matthew.J (06.12.2012 09:25): stačí si dát svitek imunity na magii, takže vám neublíží kouzla ani výbušné šípy, následně nalákáte sarevoka na lebku nakreslenou na zemi uprostřed sálu, kde je hodně pastí, dáte si lahvičku neviditelnosti a běháte dokola a spouštíte pasti, které jsou také kouzlem (Myslím, že skulltrap) a na vás tedy nepůsobí a sarevoka zabijete. Taktéž je možné ho vylákat a za použití lahvičky rychlosti mu vždy utečete, takže máte možnost ho ustřílet, nebo se schovávat do stínu, když zaběhnete za roh a zabijete ho zákeřnými útoky zloděje. Toho všeho dosáhnete bez cheatování a používání bugů, pouze znalostí prostředí a tím, že si přinesete, co potřebujete.
shlédněte: https://www.youtube.com/watch?v=P6a6uCpFAXY
shlédněte: https://www.youtube.com/watch?v=P6a6uCpFAXY
Ja som EE rozohral práve druhý raz, (uvedomil som si, že zase hrám BG EE s rovnakou partou a presne rovnakým spôsobom ako keď som to naposledy dohral pred rokom), tak som začal znovu a teraz zobral všetky tri nové NPC (ten Rasaad kandiduje za novú najslabšiu postavu v BG 1). K tomu Garrick (ten otravný bard v Beregoste, keďže som ho ešte nikdy predtým nenabral), a posledný bude overpowered Coran (nech aspoň trochu vykompenzuje Rasaada, Garricka a Nearu).
Žádný jiný magický club tam nebyl. V Cloakwoodu s mody ale dostane člověk hned dva. Ergo esli je to taková ta zarostlá větev, tak to převzali z modů. ;-)
@Bodkin (06.12.2012 09:30): Žejo...
@Matthew.J (06.12.2012 09:25): Celý koment mi příjde jako těžká ironie.
@Ebb (06.12.2012 00:50): Hmm, tak EE přidalo i Club +2
@Ebb (06.12.2012 00:50): Hmm, tak EE přidalo i Club +2
"Na 3. úrovni klidně zabijete hlavního bosse sam jednou postavou" WTF?
@Bodkin (06.12.2012 00:33): Určitě kladivo... tedy srp.
@Bodkin (06.12.2012 00:33): Pár potionov sa mi zdá iba a možno nejaké bullets.
Hmmm, pamatuje si někdo, jakou zbraň měl Arcidruid Shadow Druidů ve svém stromovém domě v CloakWoodu?