Say kdybys to napsal jako koment, tak máš ode mě hned mínus :)
Krátké? Jak dlouho odhadem? Zrovna se stahuju od zmrzlého archologa dolů k LZ. Mám celou řeku před sebou a helikoptéru zapatama.
(myslí si, že poměr Korejců a mimozemšťanů v hrací době je 50:50 :-)
Souhlas, ta první část se hodně podobala Far Cry s rozvážným postupem, kdežto druhá půlka byla opakem. Navíc Crysis je hodně krátké, a ani jsem se nesžil se hrou a už byl konec.
Nechce se sepisovat komentář, tak to zestručním... Grafika naprosto špičková (chci to RPG v CryEnginu), děj odpovídající žánru, eliminace otravná, tak jak byla džungle na začátku krásná a výborně optimalizovaná, tak druhá polovina hry (od jádra a dál) byla tak nezajímavá a nepochopitelně s nižším FPS na stejné nastavení. S tím se taky pojí hektickčnost a nátlak na speedrunning ,,God damn, Nomade, go go! We need your help! Get your ass now, soldier!" a vůbec nemožnost někam zalézt a v klidu vydechnout. Navíc s tím prostředím a leveldesignem si docela vyhráli a já byl přesto nucen prostě běžet a střílet jak pošuk. Snipření, šmejdění po mapě či nějaký stealth jde bohužel uplatnit tak někdy v prvních 4 misích. Shrnuto podtrženo... První polovina hry tak 65%, druhá nějakých 20%.
O 75%. Plus mínus.
Bodkin: V leže je to řekl bych tak o 50,89%.
Maximálně na polovinu, víc rozhodně ne!
spíš tak o 42%, možná až 56%
Omlouvám se, vskutku je to tak. Přehazoval jsem to při zůmu a rozklepanost rukou se opravdu tak o 40% snížila.
Asi jsou ty obleky made in china.
Asi jsou ty obleky made in china.
Bodkin: taxi pozoroval špatně ;-) zkus si to při zoomu přes optiku.
No tak s tím korejským AK jsem kvůli munici strávil většinu hry a nijak hroznej mi nepřišel. A jedna dvě rány do hlavy sejmuli každýho. Střelba dávkou mi naopak moc učiná nepřišla protože obecně je v Crysis střelba do těla málo účiná. Takže sypej jednotlivé rány do hlavy (s optikou).
Garret: To mě napadlo jako první, ale rozdíl jsem v tom nezpozoroval.
Say: Ano, Full-Auto pro Close Combat, ale ten korejský AK klon není opravdu marksman choice.
Bodkin: Změn mód z jednoho výstřelu na dávku=) Trefíš i poslepu.
zapni strength mode, ruka se zpevní
Oblek za miliardu dolarů teď opravdu dávají snad každému. Navíc to ani nedokáže něco tak triviálního, jako zpevnit ruku při střelbě.
Ale grafika pěkná, to ano.
Ale grafika pěkná, to ano.
A co to teda znamena, nekde musi byt chyba, protoze prece se me nemuze sekat stara Trackmania z roku 2006 OMG :( Vubec nevim co mam delat, dpc novy PC a toto
13000 je docela malo, pri tomhle rozliseni bys mel mit zhruba 18000-19000
Toto by mel byt asi ten vysledek toho testu:
Score: 12998 3DMarks
Name
Name Cancel
Description
Description Cancel
ProcessorProcessorBest prices from merchants in the USIntel Pentium E5700 / 3 GHz processorStore Price(US) Price(EU) Shipping
Mwave.com $68.99 ~50€ US only
QuikShip Toner $77.89 ~50€ US only
CDW Corporation $92.99 ~70€ US only
$68.99 ~50€
Intel Intel Pentium E6500 / 2.93 GHz processorStore Price(US) Price(EU) Shipping
Mwave.com $79.0 ~60€ US only
Intel Pentium Dual-Core E6500
Processor clock2797 MHz
Physical / logical processors1 / 2
# of cores2
Graphics CardGraphics CardBest prices from merchants in the USeVGA GeForce GTX 460 SE - graphics adapter - GF GTX 460 SE - 1 GBStore Price(US) Price(EU) Shipping
QuikShip Toner $186.89 ~130€ US only
Memory clock0 MHz
Driver nameNVIDIA GeForce GTX 460 SE
Driver version6.14.12.7061
Driver statusNot FM Approved
GeneralOperating system32-bit Microsoft Windows XP (5.1.2600)
MotherboardMSI G41M-P34 (MS-7592)
Memory clock0 MHz
Driver nameNVIDIA GeForce GTX 460 SE
Driver version6.14.12.7061
Driver statusNot FM Approved
GeneralOperating system32-bit Microsoft Windows XP (5.1.2600)
MotherboardMSI G41M-P34 (MS-7592)
Anti-AliasingNone
Texture FilteringOptimal
VS Profile3_0
PS Profile3_0
Ačkoliv 3DMarky nejsou moc zábavná hra, tak co kdyby jsi nahodil výsledek s 05 a 06 jen pro info, jestli to nemáš nějaký celý podělaný?
Tak sice to zrychli rychlost windows, net apod. Ale pochybuju ze to nejak vyrazne pomuze Crysis.
Say: No asi by to opravdu bylo nejspolehlivější a koneckonců pravděpodobně i nejrychlejší řešení.
Tommywise: To je už skoro na reinstall OS.
Ta defragmentace bude užitečná především až po instalaci určité aplikace (v tomto případě Crysisu), na čištění disku doporučuji použít program Ccleaner, určitě se prohrabej v těch procesech, případně zkontroluj systém antivirovým programem.
Defragmentaci jsem delal nekdy pred mesicem, cisteni disku delam prubezne furt. Ale je fakt ze je vsechno jaksi pomalejsi, hlavne treba windows po zapnuti PC nez se vse nacte a furt to premysli, aji internet je pomalejsi. Kdyz byl PC novy tak slo vse rychleji.
Hmmm zajímavé... určitě bych ještě vyzkoušel nějakou tu základní údržbu (defragmentace, vyčištění disku, vypnutí přebytečných procesů etc.), i když nevím, zda-li poznáš nějaký výrazný rozdíl, za pokus to ovšem stojí.
Kdyby to aspon pomohlo, ale zda se mi ze se to seka furt stejne :(
No nevim, kdyz dam vyhozi nastaveni tak me to nastavi automaticky GPU pro vice monitoru, coz je prce blbost kdyz mam jeden. A teda skoro vsechno je bud vyplne nnebo na nizkych stupnich nastaveni :(
"Jinak v nastaveni graf. karty ve windows mam vse na max"
No tam možná bude ten problém, nastav si implicitní hodnoty.
No tam možná bude ten problém, nastav si implicitní hodnoty.
Tak ten v prubehu toho probramu byla min. teplota 41 stupnu, max. byla 49 stupnu, nevim co to znamena. Jinak ty instalace ovladacu grafiky a Direct zda se nijak nepoholy, seka se to furt, mozna min, tezko rict. Jinak v nastaveni graf. karty ve windows mam vse na max, nevim jestli to tak ma byt, ale myslim ze i s tim by to melo jet ne?
Tommywise: Stáhni program FürMark a mrkni se, zda se ti nepřehřívá grafika.
Tak co je je jeste vetsi ulet, tak ze se mi seka uz i Trackmania Nations kdyz hraju s 20 hraci, kdyz nas je treba 5 tak to jede plynule WTF
Uvidim no, zkusim teda nainstalovat ty ovladace na grafiku a directx. Ale teda nevim co delat pokud to nepomuze, pokud se budou podobne sekat i jine hry tak tu grafiku zkusim asi reklamovat.
Tommy: No, já to jel na pětkrát horší grafice naprosto plynule a ta tvoje by to měla zvládat i s Directx10 a very high detaily. Chyba taky může být i zrovna špatnou verzí hry. Tahle mašina by ti opravdu měla zvládat téměř všechno, tady bude problém jinde. Nejsem si jistý, zda ty ovladače apod. pomůžou.
Tommy: A DirectX si aktualizuj nejlépe odtud: http://www.microsoft.com/downloads/cs-cz ... 1b-bc6a-9b6652cd92a3
Stejně jako DirectX..
Tommywise: Nevim, jestli to tu už někdo nepsal, ale zkoušel jsi updatovat drivery (ovladače) grafiky? Stáhneš je odsud.
hmm jenze to nejede plynule ani kdyz mam an medium kvalitu vody, stiny a stinovani, navic bez AA a motion blur ja na 0. Hlavne jak tam byly ty lode tak se to dost seka. V cem teda muze byt problem? PC mam jeste realativne novy. Akorat neni cely nove kupovany ale jen vnitrek je novy. Treba COD: MW2 jel krasne plynule na nejvyssi detaily, vic jsem ale z tech novejsich her jeste nezkousel.
Tommywise: To by ti mělo jet hezky plynule. Chyba bude imo někde jinde. Mě to jelo na vysoké detaily akorát z drobnými záseky v druhé polovině hry. Moje sestava viz profil.
Pivo: Mam GTX 460 SE 1GB DGDDRS od Gygabite, jinak CPU: Dual Core 2,93 a pamet: 3,25 GB RAM
Dx9 nepodporuje několikero shaderů (extra kouřové efekty nebo třeba sluneční paprsky, které ale lze následně povolit přes system.cfg), v dálce zobrazuje jinak LOD objektů atp. a mě osobně přijde, že s Dx10 je celý obraz takový splynulý, bez kontrastů (SSAO to musí napravit), s přemírou těch kouřů a rozptýlení světel... Anyway, důležité jsou v případě Crysisu ty FPS a ten nárůst tam opravdu je.
Tady mám (bohužel ne moc povedené) porovnávací screenshoty (všimněte si rodílu přes 10 FPS kdo nevěří)
DX9 vs. DX10
DX9 vs. DX10
Jo, nasviceni je ale vec designu, ne enginu. Efekty, ktere dopadajici svetlo zpusobuje uz je vec enginu, ale v tomto pripade se proti prvnimu dilu nic nezmenilo.
Já bych řekl, že i v nasvícení apod. bude rozdíl, ale nechce se mi do toho více šťourat a porovnávat, takže to je možná jenom subjektivní pocit. Jinak ta "veselá" zelená barva se odvíjela od nastavení detailů, na ultrahigh už působila více reálněji a záleželo, jak byla nasvícená apod.
No nevim. Jediny rozdil, ktery jsem v grafice zaznamenal je zmena barev. Uz to neni ta vesela zelena z prvniho Crysis, ale spis nahnedle zelena jak je tomu ve skutecnosti. Jinak mi prislo, ze vypada na plne detaily stejne jako jednicka. Spis nez o to, ze by mu schazely nektere efekty pujde o celkovy design. Kde v jednicce je to udelane schvalne na WOW efekt, Warhead uz takovy neni.
Marwel: Jo, to vím, že jde povolit i pod Dx9 ty nejvyšší detaily, ale Warhead jsem hrál na nejvyšší a zdál se mi graficky trochu horší, určitě tam neměl všechny efekty, které měl původní Crysis na very high.
Pivo: Very high nastaveni je jen takova reklama na dx10. Dx10 totiz oproti devitce zrovna nic extra neprinasi a tak to udelali v Cryteku tak, aby si lide mysleli, ze very high nastaveni zvladne jen dx10 (coz je nesmysl). Muzes si je nastavit i ve Win Xp s temer stejnym grafickym vysledkem, ale pod dx9 (s vyrazne vyssim frame rate). Ostatne Warhead tomu dal za pravdu kdyz zpristupnil maximalni detaily i pod Win Xp.
Isair: Takže jestli to dobře chápu, tak mezi high na directx9 a high na directx10 je rozdíl 15 fps? To bych pak nechtěl vidět ten rozdíl mezi mezi high DX9 a very high DX10, ale hádat se nebudu, benchmarky jsem nezkoušel a nesledoval to nějak.
Tommywise: Však jo, ten post nebyl na tebe. No, tak to už pomůže jenom to snižování detailů. Jakou máš vůbec GK?
Pivo: Vsak sem uz psal ze extra detaily me nejdou nastavit, takze se to seka na vysokych detailech.
Isair: Testoval jsem to několika benchmarky a strávil u toho 3 večery, takže vím co říkám. V případě, že si ještě pohraje s System.cfg a dopíše tam nějaké řádky, aby nepřišel o nějaké efekty, tak či tak je nárůst o cca 10-15 FPS bude.
Pivo: Hmm... nicméně dle několika článků/diskuzí např. http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php?f=28&t=10914 prý můžeme opravdu dosáhnout rozdílných fps, pročež má Say pravdu.
Nicméně pro Tommyho to v tomto případě stejně není nijak podstatné.
Nicméně pro Tommyho to v tomto případě stejně není nijak podstatné.