@S4TW (06.02.2022 18:53): Realistic by měla být těžší než Hard :D Možná bych to při prvním hraní zas tak moc nepřeháněl, i když ta hra není moc těžká...

Dají, pomocí speciálního elektrického obušku, u něj stačí na nic netušícího nepřítele většinou jen jedna rána. Nebo můžeš používat teleskopický obušek, ale do něj už musíš vrážet dovednostní body, abys sejmul nepřítele na jednu ránu (ale zase do něj nepotřebuješ munici).
Tak konečně rozjeto a zatím jsem stihl jen tutoriál, ale při volbě obtížnosti jsem dal realistic... nebudu litovat? :D co jsem si pročítal, tak realistic by měla být jednodušší než hard, je tak?

Ještě jeden dotaz, dají se nepřátelé omráčit? mě se zatím nepovedlo někoho nezabít :D
@John Mirra (11.01.2022 21:15): uvidim, už jsem to jednou projel ale to tam nebyly ty sekundární zbraně a perky... a šplhání. To šplhání mě dostalo. Zajímá mě, jak překopou ty lokace, který by šplhání výrazně zlehčily.
@S4TW (06.01.2022 09:31): jde to vypreparovat ručně, když víš co hledáš. Pak jen prekopirujes těch pár souboru do normální instalace. Možná pak nefunguje diakritika, menu a UI což mi naopak vyhovovalo, ale celkově je to bezproblemu funkční i s gdmx. Nejsou pak jen přeložené nové věci což ale nevadí. Pár let zpátky jsem to z toho vytáhnul nebo to v té době ještě samostatně bylo. Už je to ale dost dlouho.

New vision jsou myslím jen textury, ale úplně si to už nepamatuju. Možná je součástí tě "češtiny" i nějakej další mód. Nikdy jsem nepochopil proč to autor takhle udělal.
Tak jsem se nakonec rozhodl hrát bez módů :) jen vylepšené rozlišení...
Já se taky přikláním k tomu, že by se poprvé hra měla alespoň vyzkoušet vanilková.
@Cobot (29.12.2021 22:53): "to je ale furt jak u blbejch" moc nechápem čo tým myslíš, ja som dal 100% za vanilla verziu z roku 2000 alebo koľko to bolo, to že sa to nejako modifikovalo mi nevadí, zrovna v tomto prípade to upgraduje hru, čo neplatí všeobecne pre pojem "MOD"
@Garret (30.12.2021 18:38): No já bych stejne  někomu kdo to hraje prvně řekl ať zkusí originál bez módu, přijde mi to správný.
Kdyz si  vezmu ze bych se třeba k Morrowindu dostal až teď a zmodoval ho tak úplně cítím jak bych o něco přišel.

Ja nějaký čas po PC verzi dohral i PS2 verzi a vlastně mi dodnes přijde jak to na tom PC bylo pěkný. Stejne, CP2077 z toho graficky neudělas a i s tema modama to bude pořad docela hnusny:)
@Garret (30.12.2021 18:38): Také přihodím svůj názor:

určitě nebudu velikášsky tvrdit, že je to nejlepší hra na světě - má své mouchy a mnoho stařeckých neduhů. Ale jedna z nejlepších...? To, myslím si, že je. A co se týče zda s mody, nebo bez, tak jsem jednoznačně pro čistou, vanilkovou verzi. Hra je (a byla už tehdy) graficky velmi škaredá, ale prostě to k ní patří. Mody jsem zkoušel a i přesto, že hra prokoukne, není to ono, nebaví mě to. Takže hraji stále tu "základní". Momentálně GoG verzi. Moje první byla z edice Game4U, která u nás vyšla snad rok od vydání, což byl fofr a za pár korun.
@Drolin (30.12.2021 13:54): H34D dostal od ježíška buttplug, ten má svoje priority srovnané!

@Charllize (30.12.2021 10:06): někteří z nás to při vydání hráli, možná to považují za nejlepší hru na světě a přesto by doporučili nováčkům mody, min. grafického charakteru. ten kostkoidní level-design hodně rychle zastaral a prázdné levely jakbysmet...
@Red (30.12.2021 13:52): :(

Je to začarovaný kruh. Bez pumpičky nebude na druhé milý, a bez rozdávání radosti na DH zase nedostane pumpičku... a ještě to chudák Charli odnese.
@Jab (30.12.2021 10:49): Po tom, co jsem četl tvůj komentář jsem se na to zaměřil, a je pravda, že motor společnosti to úplně není :-) Ale na druhou stranu možná právě proto byl ideální volbou pro UNATCO - extrémně výkonný v akci, zároveň neklade moc otázek a vlastně ani moc neví, co se kolem něj děje. Bez ostatních postav by podle mě doteď okouněl na dámských záchodcích :-)
Mody by měly boostovat nejen inteligenci nepřátel, ale zejména hlavního hrdiny. JCD je hrozný ňouma. :)
Co se mě týče, GMDX přidává trochu na obtížnosti tím, že snižuje "účinnost" paklíčů a multitoolů, přidává plížení jakožto skill (který je nutné vylepšit, pokud se chce hráč plížit) a vylepšuje AI. Takže pro nováčka, který moc neví co a jak, co kde užitečného najde (ale musí to pracně hledat a objevovat), to je horší.

Na druhou stranu na normální obtížnost není problém se hrou prostřílet + GMDX přidává spoustu dalších vychytávek, které prostě základní hru dost obohacují.
By mě zajímalo co by jste dělali kdyby jste ti měli hrát při vydání. Nehráli a kritizovali ze to je blby? Asi ne. Módy tu hru slavnou neudělali :)
@mazar1234 (29.12.2021 21:17): to je ale furt jak u blbejch. Hele auta mě moc nezajímá, ale to je jako by ti někdo řekl že se můžeš svézt superbem a nebo v bentley. Oboje je fajn svezení, všichni ale tak nějak tušíme, že bentley asi bude o fous lepší. A hlavně za mě se z toho tady dělá hrozný téma. Žádnej zz tech tři existujících módu z toho svatej gral neudělá. Pořád si po dohrání budes říkat, že to byla fakt dobrá hra. Thats all.
Já pořád čekám na ty argumenty jak gdmx mění zásadně hratelnost....