Tak si to pošlete poštou, ne?
Akhera: Nápodobně,naposledy jsem byla v Praze před rokem :(.
Nejsme zrovna sousedky :) Ale kdyby Willa někdy měla cestu do Prahy, tak by se to dalo takhle uskutečnit. Já cestu do severních Čech jen tak mít nebudu.
Malignus:Určitě by to bylo,ale já jsem od Jablonce nad Nisou.
Holky, nebylo by jednodušší, kdybyste se někde sešly a vyměnily si to? :-)
Akhera: Už jsem to objednala,tak pokud to nepůjde,tak se pak domluvíme.
No, vlastně by se to dalo ještě zjednodušit, že bych si to koupila já, poslala bych ti českou verzi a ty bys mi zaplatila tolik, kolik stála ta anglická :) Ale nevím jestli to není ještě složitější :)
Akhera:Jasně,objednám to a dám Ti vědět jak jsem dopadla.
No, můj plán je, že to koupíš v angličtině a pak se buď někde setkáme, nebo si to pošleme. Přičemž já nic platit nechci (kromě poštovného když si to pošleme), jinak bych si to totiž mohla rovnou koupit.
Akhera:Takže,když to bude jen v Angličtině a nepůjde mi to,tak si to prohodíme?Stojí 150,-+pošta.Pokud ano,jdu do toho.Díky.
"a btw. nechapu u Xzone "alias Cenega, alias CD Projekt". Proc to tam je? :)"
CD projekt má svůj e-shop stále spojen s x-zone. Cenega jej v minulosti měla (v současné době koukám podporuje ještě JRC a tristní Games ON).
Willa - Já mám zase českou verzi a chtěla bych anglickou :) Když seženeš anglickou, klidně si to s tebou vyměním :)
montana: mozna, ale urcite to teda neprodavaji pod cenou :D
popkec: Jelikoz v tom oboru pracuju, tak trosku vim jaky jsou ceny...
Už jste si někdo koupil ten TLJ,na který tu máte odkaz?Píší,že se dá čeština stáhnout,ale mám s nimi špatné zkušenosti u BS,kde to také psali,ale pravda to nebyla.
Dobre, mozna exitujou i drazsi. Navic to pod cenou neprodavaji, jen treba xzone nad cenou xD. Proc by nekdo prodaval veci pod cenou? Si zkus zjistit jaky ma Surtep velkoobchodni ceny
Nejdrazsi = prodavat novinky o stovku min, nez je doporucena cena distributora? Nejdrazsi = prodavat slveneny hry za jejich doporucenou cenu?
Obchody typu megahry, gameexpress atd. prodavaji hry pod cenou, ve vetsine pripadu dovazi buhvi odkud (nejlepe Polsko, v horsim pripade Skandinavsky zeme) a tak tak jim to staci na jejich existenci.
a btw. nechapu u Xzone "alias Cenega, alias CD Projekt". Proc to tam je? :)
a btw. nechapu u Xzone "alias Cenega, alias CD Projekt". Proc to tam je? :)
popkec: Píšu "občas slušné ceny". :-) A i tak, cenově je to průměrný obchod (nejdražší jsem ze seznamu postupně vymazal - viz třebas gamehouse).
A ten jejich systém slev a odměn je celkem fajný. Jináč jsem tam ale také roky (3) nenakupoval.
Xzone že má slušné ceny? Podle mě je to nejdražsí obchod, na druhou stranu má ale dobrý akce, momentálné 1+1 či ta víkendová sleva 50%
Á. Tak už se dotyčný ozval. :-)
Přidal jsem jej btw i do seznamu e-shopů na Sigilu:
Přidal jsem jej btw i do seznamu e-shopů na Sigilu:
Nebo: http://www.esubagames.eu/produkty/pc-hry/adventury/the-longest-journey Ale tam momentálně není skladem
Jináč se teda v těhle levných edicích ještě dá původní TLJ sehnat. Prima e-shop btw. Díky za odkaz za něj (už nevim komu).
Akhera: To je vcelku jedno, klidne nejakou symbolickou cenu + postovny (ktery vzhledem k dobirce nebude asi nejlevnejsi :)
Kdyztak napis PMko tady na databazi nebo na mail v profilu. Vecer az dojdu domu se muzem domluvit.
Mirius - My se tu ale bavíme o původním TLJ, ne Dreamfall
montana - Zájem by byl :) Za kolik?
montana: Kdyby neměla zájem Akhera, tak to beru, také jsem měl G4U edici, ale někde jsem ji vytratil...:(
Akhera: Mam tu jednu Game4u krabici s TLJ, jestli mas zajem :)
"...jo právě to navštěvování známých míst po letech je rozhodně jednou z nejsilnějších složek Dreamfallu." ---------------------->
NateLogan, MCZ: Tohle je pravda, ale mohlo by mít své kouzlo i navštěvovat místa, která už znám z Dreamfallu, takhle "proti běhu času" v původní TLJ. Mohl by to být podobně silný zážitek, i když "naopak". U několika her jsem to zažil.
Akhera: na eBayi i Steamu se nakupuje hlavně přes PayPal a ten je bezpečný (údaje o svém účtu zadáš právě jen PayPalu a ten pak dělá prostředníka; navíc zrovna eBay i Steam jsou důvěryhodné sites se "zelenými" certifikáty - tam se opravdu nemáš ničeho bát, jdeš-li na ně "přímo" a ne přes nějaké odkazy kdovíodkud).
ad "jiné metody" - když není jiné cesty, je to pořád lepší než to nehrát.
ad "jiné metody" - když není jiné cesty, je to pořád lepší než to nehrát.
MCZ - Nemám k dispozici žádnej způsob jak nakupovat na eBayi a Steamu a nechci si ho dělat. Moc nevěřím platbě přes internet.
No dobrá, no. Asi budu muset použít "jiné metody" jak si to sehnat, přestože jsem se zapřísáhla, že takhle už si hry shánět nebudu...
NateLogan: jo právě to navštěvování známých míst po letech je rozhodně jednou z nejsilnějších složek Dreamfallu (navíc já to hrál až cca po více než roce od posledního dohrání TLJ, takže to bylo "po letech" téměř doslova :-) ).
Akhera: na ebayi jsem to tuším viděl, je to i na Steamu. Anebo warez fóra. Rozhodně je lepší si jedničku jakkoli sehnat, než hrát rovnou druhý díl (= -50% zážitku).
Akhera: Jestli chceš vyzkoušet nějakou "velkou" adventuru, tak si nedokážu představit lepší než první díl TLJ. :)
... následovaný Dreamfallem, samozřejmě.
... následovaný Dreamfallem, samozřejmě.
NateLogan - No dobrá no, ale jak říkám, nebudu si sháně The Longest Journey když nevím jestli mě to bude bavit. Teď mi jde jen o to, si vyzkoušet nějakou tu "velkou" adventuru, protože mám takovej dojem, že jsem vlastně žádnou nehrála, jen freewarovky.
Caelos - No jo, až budu doma, tak se asi podívám, co všechno tam mám.
Caelos - No jo, až budu doma, tak se asi podívám, co všechno tam mám.
Ano, je lepší si sehnat první díl a dohrát je hezky zasebou (já to tak udělal). Ono se to sice nezdá (velká část hry přímo neodkazuje na první díl), ale je zde pár situací, míst, lidí, úkonů a narážek, kde bez znalosti prvního dílu budeš tápat ve tmě. Ono jenom třeba vydedukovat, co je to takzvaný kolaps (tohle není spoiler), o kterém se mluví hned od začátku hry, je i se znalostí obou dílů poměrně náročné :-). A také pochopit, proč se April v Dreamfallu chová tak, jak se chová, snad ani nepůjde bez dohrání a pochopení prvního dílu.
Navíc ta perfektní atmosféra procházet stejnými oblastmi po letech s jinou postavou za jiné situace a atmosféry je nezapomenutelná. A podle mě i motivace a jeden z hlavních tahounů hry je právě vztah k hlavní postavě z prvního dílu (alespoň mě první setkání Zoe a April působilo takřka dokonale, od atmosféry až po emoce).
PS: Uff, nějaké dlouhé a zamotané. Snad z toho pochopíte, co tím chtěl básník říci.
V Levlu byli i další, celkem dobré adventury: Paradise, Broken sword, Ni.bi.ru., Alone in the dark 4, Penumbra, Atlantis, apod.
Memphis - No jo, ale přece to nebudu kupovat, když nevím jestli mě to bude bavit. A navíc žádnej internetovej obchod, co znám, to nemá, musela bych se asi kouknout po bazarech. No nic, tak díky, asi zkusím spíš Syberii :)
Stáhni si ZNK:) Ne vážně, já jsem hrál taky jen Dreamfall, myslím že z předchozího dílu nic znát nepotřebuješ. Jenomže jsem ho nehrál, tak to nemůžu vědět přesně.
Akhera: Já bych do toho raději nešel, respektive bych si sehnal jedničku a užil si to naráz a popořadě. :)
Poslední dobou mám tak nějak chuť si zahrát pořádnou adventuru (i když adventury skoro vůbec nehraju) a pak jsem si vzpomněla, že v levelu vyšlo Dreamfall a tudíž ho mám. Ale potřebuju se zeptat: Má cenu to hrát, když jsem nehrála původní The Longest Journey?
Já taky :)
ha! dostal jsi me:)! pravda, wonkers na me hodne zapusobil, takovou roztomilou "herni postavu" aby clovek pohledal... he is sooo cute :D. kdyby to slo, chci taky svoji watillu
Musa is everywhere: http://www.xfire.com/screenshots/natelog ... 4946c173772e23cd.jpg, http://www.xfire.com/screenshots/natelog ... 9a92d5ff0180a45a.jpg (pozor na screeny kolem, je zde hodně spoilerů).
Jak řikam, jestli ve hře byla už nějaká ta muzika, tak já jí díky dokonalé atmosféře vůbec nevnímal (respektive si teď krátce po druhém dohrání žádné nevybavuji). Bokem samozřejmě vybočují ty písničky, kde se přímo zpívá.
Soundtrack ma neco pres hodinu a 22 pisnicek. Soundtrack puvodni TLJ ma sice asi 36 pisnicek, ale je jen asi o 5 minut delsi :)
NateLogan: hned na konci prvního odstavce máš - sice lehčí, ale stejně - spoiler.
"Hudby zde mnoho není" - to je opravdu nesmysl - soundtrack má asi 22 tracků, k tomu je výborný (nicméně první díl měl přeci jen o něco lepší).
OK, to jsem asi napsal špatně :-). Myslel jsem to tak, že některé efekty, textury, interakce postav s prostředím a mezi sebou zkrátka nabyly ani tenkrát na špici, ale dohromady tvoří opravdu působivé scenérie (zvlášť v Arcadii). To jsem zas doufal, že bude jasné z poznámky o dokonalém level-designu... mno psát ve 2 ráno nějaké komentáře je nebezpečné :-D
Kolik je v OST písniček? Já ve hře postřehl jen ty při přepravě a návratu domů (jsem byl totiž totálně zažraný do příbehu a všechno ostatní jsem nevnímal).
NateLogan: Graficky hra za moc nestoji? wtf? :) Jediny co za moc nestoji je mimika postav, ale jinak je to radost pohledet. A hadby je tam stejne jako v kazde jine hre... navic soundtrack je opravdu vybornej, doporucuju zkusit.
u duny som myslel hlavne to zakoncenie (od kacirov az po uplny koniec ktory uz nepisal herbert)
ale to je offtopic :)
ale to je offtopic :)
aoshi: Zrovna Duna, kterou zmiňuješ, mi přijde jako svým způsobem právě opačný případ (četl jsem jen první 3 části). Na něco, co uzavřené bylo, se začaly uměle roubovat další části a až tím začala vznikat spousta nesmyslů a rozporů.