Má ta verze v LEVELu možnost instalace v angličtině, nebo je pouze v českém interface a s českými titulky?
montana: otázka je, kolik lidí to bude za těch dalších dvacet třicet let zajímat... mně asi jo (pokud budu toho času mezi živými) :-).

90210: že Dreamfall vyšel až tak dlouho po TLJ podle mého není ani chyba, fanoušky si to udrželo (a našlo i nějaké nové), navíc graficky se podle mého jedná o jednu z nejhezčích 3D her vůbec. Spíše je chyba právě ta krátkost a neukončenost.

BTW bojím se, že The Longest Journey 2 už se vůbec nedočkáme.
Ragnar se ale nekolikrat dusoval, ze pribeh dokonci za kazdou cenu a na libivolnym mediu.
Ja jsem to nesledoval, Dreamfall jsem dohral vcera (TLJ kdysi davno) a plny dojmu jsem se zacal pidit po pokracovani, ktery ale evidente nikdy nebude - bohuzel. Na druhou stranu tvorba her (a vlastne vseho) neni zadna charita a znam hodne skvelych her, ktery byly koncipovany jako dil serie, jejichz pokracovani proste nevzniklo. Dreamfall asi nebyl moc velky prodejni uspech a to presto, ze gameplay byl zjednodusen na nejjnizsi moznou miru a v podstate o zadnou adventuru ani neslo. Vysel moc pozde.
Ano, a podivej se na dalsi prispevku o Dreamfallu, kde zblebta, ze se to odklada, odklada, odklada, nebude se delat.
No jo, Funcom pořád závidí Blizzardu ty výdělky z WoW a chce taky svojí úspěšnou MMORPG hru (momentálně pracují na The Secret World, včetně Ragnara Tornquista, asi nejznámější postavou stojící za TLJ), koho dneska zajímají nějaké adventury, že.
Pokud mel mit Dreamfall nejaky pokracovani (a asi mel mit), tak ho Funcom meli udelat obratem po Dreamfallu na stejnym enginu, ted uz je proste pozde. Dreamfall vysel snad 7 let po The Longest Journey, coz byla chyba, kterou asi autori nechteji opakovat. Ten universe je hodne silnej a je otazka, jestli se s tim neda pokracovat nejakou jinou, nez videoherni formou, protoze Dreamfall uz v podstate ani nebyla hra, ale interaktivni film.
Ale dá se to chápat i tak, že zakončení by možná mohlo být zklamáním, že už by to rozpletli nějak divně, nelogicky a byl by konec pokračování ještě horší, než je ten neuzavřený z Dreamfallu. Ono by se na některé otázky blbě odpovídalo, jasně jde to, ale chce to hodně umění. Ne že bych pochyboval o lidech, co by to dělali, ale stejně....
musa: Líbil se mi scénář a příběh obecně, ale je mi jedno, jak skončí ... no a? Nezdá se mi, že se tato varianat nějak vylučuje. Ten příběh je zajímavý, kombinuje toho mnoho známého, ale ve hrách víceméně neukázaného. A konec to zakončuje skvěle, pointa nebyla vyzrazena a mě to ani moc nemrzí, protože po těch úžasných hodinách hraní, co jsem pomalu nedýchal, by to pro mě bylo zřejmě poněkud zklamáním.
Možná si to odporuje, ale nedá se říct, že se to musí navzájem vylučovat :-)

Prostě je to fajn do půlky a pak čest, ne? :-D
kubulus: pockej, jestli to spravne chapu, tak se ti moc libil pribeh, byl jsi z neho nadsenej a natesene hral az do konce, ALE nevadi ti, ze to cele vlastne nijak nekonci, konec je useknutej a pokracovani ci dokonceni te nezajima?

to dost dobre nechapu, podle me si to ponekud odporuje...
Abych se přiznala,také mne moc neuchvátil a vím jistě,že se k němu už vracet nebudu.
Falagar: To já budu zas asi výjimka v té věci, že mi to neuzavření příběhu nevadí a pokračování hry ani nechci :-)
Kubulus: Právě to jsem si myslel. Protože vyzdvihovat tady ten příběh (neboli to, za co jsem já Dreamfallu strhával body) dost napovídá, že jsi jedničku neprošel. Tam byl dobrý a hlavně uzavřený příběh. Na Dreamfallu mne naštvalo, že nijak nekončí - nebo pokud ano, pak končí jako konec prvního dálu ze stodílného seriálu a to je pro mne prostě špatné...
:) Je normalni, ze kazdy ma svuj nazor. S tvym nesouhlasim, ale chapu jej. Rozhodne jsem nechtel vrhnout dojem, ze je Dreamfall spatnou hrou. Suma sumarum me i bavil, ale rozhodne ne neco, k cemu bych mel touhu se vracet. Jestli nekomu vadi hodnoceni, tak podotykam, ze pouzivam celou bodovou stupnici. Dreamfall JE nadprumer. :)
THX: Ne tak chápu že ti to nešmakovalo, i když to neznamená, že pro to mám pochopení ;-). Ale tohle mě prostě překvapilo a žral jsem to po masivních soustech.
Kubulus: Ahá! Takze to je ten pocit, jako by ti neco tlacilo oci do hlavy a mozek vytykal usima? Emoce... kdo by to byl rekl.
Mě se prostě líbí scénář. Já tu hru nainstaloval, přičemž jsem o ni nic nevěděl, nevkládal jsem do ni ani důvěru a čekal jsem nějakej obvyklej brak. A to jsem byl samozřejmě potom silně překvapenej.
Zrovna kvůli příběhu jako takovému bych Dreamfall rozhodně do nebes nevynášel. Ale co se týče zpracování, to už je jiná.
Falagar: Hrál, ale nedohrál. Zatim ...

THX: Ale jak se tu píše, tady nejde o výzvu, tady nejde o boje, ani hádanky ba ani tu grafiku a hudbu. Dreamfall mě prostě naprosto uchvátil svym příběhem, který bych se přirovnávat k bé .. bé .. bečku nikdy neodvážil přirovnávat. A vůbec, tohle je rouhání :-) Možná ale jen nejsi obdařen vyšší moci a nebyl si schopen to kvantum emocí vstřebat :D
Kubulus: Podle komentáře soudím, žes nehrál původní TLJ? Určitě doporučuju...
CJ: Pěkný komentář, jen kdyby ses naučil používat celou stupnici hodnocení a ne jen absolutismus, tak by to vypadalo mnohem lépe :))
CJ: Odstraň si prosím ten jeden olbřímí spoiler s April. :-o
TLJ mam v puvodni velke, ceske krabici :) Dreamfall zatim jen z Levelu, ale planuju koupit tu specialku, protoze je naprosto luxusni.. uz sem si ji osahal :)
Jsem teď dokupoval anglické verze TLJ a D z ebaye (každá za cca 10 USD, ještě nedorazily); TLJ by měla vypadat takto http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... IT&item=260415023312 - taková se prodávala i u nás, s mnohem hezčím artworkem, než ve většině jiných zemí mimochodem.

Na druhou stranu, v případě Dreamfallu platí pravý opak - ta naše verze vypadá asi nejhůře (viz obrázek nahoře), sáhl jsem po té původní (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... IT&item=400055166199 - neříkejte, že není hezčí :-) ).

V každém případě jsem ještě chvíli uvažoval o GOTY edici http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... IT&item=330336968598 (takový ultimátní pack - TLJ + D + D soundtrack) a objevil toto http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... IT&item=170347516695 - pravda, trochu moc bílé, ale vypadá naprosto skvěle, jen to není zrovna nejlevnější. K tomu bych měl TLJ už potřetí, což trochu zavání maniakálností :-).
Nechápu :-)
Reakce z čeho, napiš to sem, nevím, jestli z profilu to najdu, než to smažeš. Teď jdu chrápat za chvíli :-D
Z toho si nic nedělej, asi bych měl ty své nepřiměřené reakce vysvětlit v profilu.
No to bude no :-D
Ale já nikomu nepodlízám, jestli ty "zdrobnělinky" jsou na mě :-)
Pipboy: Napsal jsi to dost výstižně, máš tam řadu věcí, které já zapomněl napsat, ale myslím, že to nevadí, stačí si přečíst tvůj koment, ale plusek si zasloužíš více. Výstižné a pravdivé.
Nechápu, co se komu nelíbilo na Pipboyově komentu. Vždyť to popsal dost dobře a za co dostal ty mínusy? No s tím mým rýpáním, teď dostanu asi i já :-)
Asi tam nějaká další animace nebo něco nebude že? :-)
Já se to totiž o tom drakovi domníval pouze z dialogů :-)
To co jsem psal, jsem se jen domníval, to jsem taky nevěděl v tom spoileru, prostě tak to vypadalo z animace :-)
Pivo: Prostě drak, viz první díl :). V zásadě jsou Draic Kin bytosti, které stály u zrodu Arkadie a Starku jako Twin Worlds a pomáhají udržovat jejich rovnováhu. No a White Kin je nejmladší z nich (narodila se na začátku prvního dílu).
Tak jsem u toho dnes strávil skoro 4 hodiny a už jsem někde u konce. Teda mrví se to pořádně :-)
No ty propletené příběhy jednotlivých lidí se mi vážně líbí, je to jak sledovat film, i když filmy mě už nějak nebaví, dreamfall je fajn.

A jeden dotaz: Co zabilo tu čarodejnici - tu dračici?????