MtD: Nevím jak u nás, ale my tu máme příjemných 20°C. Takže chyba bude jinde... Čti znova.
Say: Hele tady jde spíš o to, že jsi nejdřív napsal že nemáš rád bg kvůli lineárnosti a pak jsi vytáhnul ID jako příklad :D
Co se týče falloutu tak být to fantasy tak to pravděpodobně ani nehraju. Těch fantasy her v dnešní době je až moc. Právě to dělá fallout tak dobrej, ale určitě ne to že je tam hlavní linie o třech questech, které můžeš proběhnout asi za půl hodiny.
Drolin: Vedro dělá s lidma divy :)
Drolin: Vedro dělá s lidma divy :)
... aneb jak se od jednoho tématu (je BG 2 lineárnější víc jak Fallout?) přejde k něčemu úplně jinému.
Isair: Dyť jo. Já BG neodsuzuju (a aji se těším, až to všechno za několik večerů sjedu), jen pořád dokola říkám, že se mi líbí víc NwN nebo ID, to prostě nezměníš. A jo, jsem perfekcionista...
Drolin: Nepapouškuj=)
Drolin: Nepapouškuj=)
Say:Hmm, změna vzhledu je opravdu velmi důležitý RPG faktor:). Ne ale vážně, kromě těch Dovedností (které jsem také jmenoval) nemá NWN nic důležitého, čím může ve vývoji postavy zaujmout. Ale díky ovládání pouze jedné postavy se z NWN stává tupá nebál bych se říci Diablovka. Kdežto v BG (samozřejmě i tebou jmenované IWD), je v tomhle daleko lepší a vývoje postavy si užiješ více a hlavně ho i více využiješ.
"Jsem prostě ulítlej na vývoj postavy, kterou chci mít kompletně pod kontrolou."
Není tohle spíše nějaký druh perfekcionismu? ("chci mít postavu kompletně pod kontrolou") BG naopak spousta lidi chválí, za tu rozmanitost NPC (interakce, romance... tzn. není to jen banda tupých botů, kteří reagují na tvé příkazy:)). Každopádně nic ti nebrání v tom, to rozehrát se svou vlastní partou (což už jsi asi udělal) a rázem z toho máš méně lineární IWD, o moc questů zase nepřijdeš a pokud příliš nemusíš ty interakce, tak tě to také bolet nebude.
Bodkin: pokud bys předhodil bioware před dav rozzuřených lidí, nepokoje skončí a začné autogramiáda xD
"ne s bandou tupých ,,OMG, rofl, lol, heal pls, wtf" retardů" Zase si byl Sayi dlouho na sluníčku? :)
Bodkin: Budu tě krýt fireballem.
Vysmát se nenechám. Každého takového smíška vyzvu na souboj šavlí, načež ho oddělám Hnedou Bess pěkně zdálky.
Arcanum jsem také zkoušel... Mno, zasekl jsem se v tom obrovském městě. Ale jednou se k němu určitě vrátím (ty melodie na violu nezapomenu).
Isair: V NwN si můžeš si měnit kompletně celý vzhled, máš jednodušší modding = víc, mnohem víc vymožeností (nechtěj jmenovat), dovedností je cca 3x víc (tobě můžou přijít na houby, ale pokud si děláš postavu podle svých představ, čím větší škála, tím lepší výběr) a vůbec je tam víc faktorů u postavy, však klikni na ,,C" u BG a v NwN a porovnej. Jsem prostě ulítlej na vývoj postavy, kterou chci mít kompletně pod kontrolou.
MtD: Nemyslel jsem příběh, jako příběh. A máš recht. Post-apo je pro mě přitažlivější prostředí než profláknuté fantasy. A nevím o tom, že by Fallout měl 3 questy a dost, stejně tak jako třeba P:T nebo NwN. MMO by mě možná bavilo, ale ne s bandou tupých ,,OMG, rofl, lol, heal pls, wtf" retardů. A to se v téhle sféře moc nevidí.
Arcanum? Nenech se vysmát...
A proto Arcanum přes veškeré své početné cbyby válcuje jak fallout, tak BGčka.
NWN je hrůza hrůzoucí, jediná hra, za kterou bych předhodil Bioware před rozzuřený dav. I když Mass effect má k tomu taky blízko.
NateLogan: Ty se živíš marketingem? :D
Say: Divim se že tě G3 neláká, protože co se týče příběhu je to to samí jako fallout jen je to fantasy. Kouzlo falloutu určitě totiž neni v příběhu :D:D:D
A nevim co to tu zase meleš, že bg je lineární. V BG2 máš jen krátkej úvod a pak tě dají pustí do světa, že si můžeš dělat co chceš. V BG1 tě do něj pustí hned na začátku. Pravděpodobně spíš nemáš rád propracovaný příběhy, takže jakmile je hlavní linie víc než 3 questy tak už ti na tom něco nesedí. Proto by jsi měl skusit ten gothic 3 ten je přesně pro tebe. Nebo nějaké mmorpg to bude pro tebe extáze tam nemusíš dělat většinou žádné příběhové questy (většinou tak jeden při kterém třeba získáš novej class nebo tak něco).
Tak i dnes se najde sem tam nějaká ta hra, která svou komplexností alespoň trochu následuje třeba zrovna Fallouta. Z poslední doby lze třeba z rybníčku AAA her vzpomenout takový Assassin's Creed II, který kloubí dohromady propracované herní mechanismy (i když orientované jen na pohyb a boj), poměrně bohatou náplň a velký funkční svět, to vše ve slušivém grafickém, zvukovém hávu. Pak mě napadá třeba ještě Okami...
Ono v BG 2 ten výběr/vývoj postavy je prakticky stejný, ano nemůžeš si sice měnit povolání podle nálady, ale...
máš zde velký výběr různých povolání (a kitů), velké množství ras, schopností, prakticky stejně, jako je tomu v NWN. Tam tuším navíc byla větší volba ras (bohužel menší volba v povolání tzn. chyběly jednotlivé kity) a ještě možnost vypsat si věk postavy a její příjmení , což je tedy opravdu velmi důležitý RPG prvek, bez kterého bych si hru nedokázal ani představit.
Jediné, co se mi ve vývoji postavy na NWN líbilo, byla volba těch dovedností, které ovšem v IWD 2 jsou daleko lepší a v NWN stejňak většina stála za houby.
Jen mi přijde trochu zvláštní tu kritizovat u BG lineárnost, když si vzápětí ihned protiřečíš tím, že i daleko lineárnější NWN a IWD se ti líbí více.
To jestli tě BG baví nebo ne je mi celkem jedno, každý má jiný vkus a rozhodně nemám potřebu tě zde nějak přesvědčovat.
Gothic mě teprv neláká a nikdy nelákal. Jasně, můžete tu do mě zase tlačit, jak moc je BG výbornej, kdesi cosi... Mě teda záživnější přišel ID2 než BG2 když už jsme u toho, a to hned ze začátku, kdy si partu tvořím sám. Ta hra je pro to dělaná a já mám rád hru pod kontrolou, resp. postavy, ze kterými hýbu prakticky celým vývojem hry. V BG si o tom můžu nechat zdát. Sice teď to mám taky rozehráné se svoji vytvořenou skupinou, ale vím, že přicházím o romance a podobné věci (hrál jsem to původně klasicky, vím o čem je řeč, kdyby se tu náhodou někdo oháněl). Na jednu stranu zbavím se otravných hádek nezáživných postav (není to zaujatost, opravdu mě žádný charakter nezaujal, až na Imoen, která hned zmizela a objevila se až ke konci hry) na stranu druhou, přicházím o mnoho questů a nevyždímám ze hry tolik co bych chtěl nebo spíš měl. Výsledkem je neschopnost přijít hře na chuť.
A když to porovnám s Falloutem. Tam spolubojovníci zdaleka nejsou tak důležití a ovladatelní, jako u BG, takže s tím problém nemám. A sám si taky hravě poradím.
MtD: Víš v čem tkví taky kouzlo Falloutu? Že neplníš úkoly podle příběhu (až na pár záchytných bodů), ale celý příběh tvoříš prakticky sám. V BG chodíš většinou za nosem. V tomhle smyslu jsem myslel lineárnost.
Isair: NwN mě navzdory nudným rozhovorům bavil. A to tak, že jsem u něj (včetně datadisků) strávil cca 80 hodin nad jednou hrou (a teď to postupně procházíme po LANu znova - luxusní MP). Ten vývoj postavy a přizpůsobení tvým představám (včetně vzhledu) v BG opravdu nemáš.
Say: lol BG je moc lineární :D zahraj si gothic 3 to je hra přesně pro tebe ten má stejně jako fallout celej příběh hozenej do tří úkolů s tim že první dostaneš na začátku, ale nemáš k němu skoro žádné vodítko tak se musíš jen flákat a snažit se něco najít. Já hold mám radši hry s nějakym rozmanitým příběhem :) než hry co mají stěží lepší příběh než nějaká mmorpgčka :D
Say: To že tě nevzal, ještě neznamená, že je to špatné. Baldur's Gate a především jeho první díl patří právě do té skupiny nelineárních RPG. Prakticky takových 70% hry vůbec projít nemusíš. Na rozdíl od NWN, který skutečně lineární je.
Co se vývoje postavy týče, možná více možnosti máš, ale pořád vyvíjíš pouze jednu postavu.... čili ve výsledku NWN stejně ostrouhá.
MIGtheDRAGON: Nesouhlasím. BG mě nějak extra nevzal... Na mě moc linární. Ale delší dobu se chystám na BG Trilogy, třeba změním názor. To už lepší je NwN. Já vím, ten je taky lineární, ale člověk má větší volnost co se vývoje postavy týče. Ale od NwN ani rána, nic... Možná snad Drakensang: The Dark Eye, ale čekám na češtinu.
NL: Ten Sins of a Solar Empire vypadá dost luxusně! A tenhle rok vyšla i Trinity (datadisky + ještě cosi). Jen na to zatím není čeština... Ale pro začátek stačí základní hra. Hodně se podobá Star Wars: Empire at War a ten se mi líbil víc než dost, takže se po tom určitě poohlídnu. Dík za tip.
Say: Tak jsou i novější hry kde to tak hezky funguje jako ve falloutu :) třeba bg2 :) (novější jako novější než fallout ne jako z týhle doby :D).
,,Na herní mechanismy nezbývá čas."
Přesně!=/ Ale neztrácím naději a doufám... Jednou, jeden den se to zlomí. Musí.
Přesně!=/ Ale neztrácím naději a doufám... Jednou, jeden den se to zlomí. Musí.
Komplexnější grafika/prostředí a věci s tím spojené (zvuky, animace atp.) si berou stále více času. Na herní mechanismy nezbývá čas. Někdy se oželí grafika, někdy se udělají jen propracované herní mechanismy bez herní náplně/příběhu (třeba Sins of a Solar Empire), někdy zůstane jen ta grafika.
No a ty myslíš, že dnešní hry mají víc?:) Nabobtnavají v podstatě jen skrzevá ty multimediální hody.
Ale jo, je... Necelých 600Mb instalačky. Z kama se to tam všechno bere?!=)
Say: přesně tak. K tomu není co dodat...
ach...ten slastný pocit virtuální moci...
Krása je to v tom, že ono se to tak fakt dít bude (nemyslím teď konkrétně jen toto) a odrazí se to v pár rozhovorech a chování NPC, ne jen v hráčově mozku. O čemž se může většině her jenom zdát.
To je krása Falloutu...
Nevadí :) spravil sem jim to čerpadlo :) alespoň teda těm pěti v těch kanálech ty nahoře sem nějak omylem všechny vymlátil ... tak jim aspoň nebudou uchlastávat vodu :)
Mig: Ne, nedá. Ale když jim opravíš tu pumpu, tak to přece není až tak kruté ne?
Mám otázku pro lidi co to už dohrali.
Dá se ten vodní čip najít i někde jinde než u těch ghoulů ? Nějak nemám srdce jim ho sebrat ...
Drolin: Tak to mě fakt pobavilo :o)
a kolik tam vlastně můžu mít společníků ? Já mám jen toho prvního zatim a celkem se i hodí :)
Já měl tedy v partě ještě Tycha a toho psa.
Nikoho jinýho krom Iana v jedničce do party vzít nemůžu, že?
Lze hrát Fallout ve window mode - nic kloudného sem nenašel? Nějaká utilitka nevíte?
no skusim to s nim nějak měnit ty věci aspon :D jsem si vybral ten vault 13 sem tam nabral spoustu vody a zbraní a ted nemám místo :D a prodávat brokárnu mi je trochu líto i když jí zatim nepoužívám :D
Vyměňovat věci je nejsnazší skrzevá Pickpocket/krádež. A pak mu v dialogu řekneš ať vezme nejlepší kvér a on se si ho připraví.
Btw - každý dává přednost nečemu jinému, Ian pušky nerad, jen pistole a SMG.
Btw - každý dává přednost nečemu jinému, Ian pušky nerad, jen pistole a SMG.
V jedničce s nima tuším můžeš jen obchodovat, ve dvojce i měnit.
Ještě jedna věc by mě zajímala jak je to ve falloutu s těma společníkama ? Teď jsem jednoho ukecal ať se k němu přidám ale nikde nevidim žádnou možnost jak mu třeba dát zbran, nebo tak něco. Hodil by se mi totiž i jeho invetář ten muj je věčně plnej :D
Say - já mám odzkoušený tento postup instalace fallout na windows 7
Say: nn mám vistu a zatim to žádný problémy nedělá jen jsem musel zapnout hw akceleraci jinak se mi to po úvodních videích seklo.
MtD: Máš Win7? Mě to totiž po spuštění vždycky rozházelo celé nastavení Windowsů.
Je to spřízněné krví. Hrej postupně. Jednička je lepší :)
btw - prolez pořádně Vault 15. Je tam lovecká puška.
btw - prolez pořádně Vault 15. Je tam lovecká puška.
Paráda dík už to je česky :) dám nejdřív první díl předpokládám že tam je nějaká návaznost. Třeba přijdu na to proč tu všichni dávají falloutu tak vysoká hodnocení :D
marwel: To je mi jasný, proto sem tu hru ještě nesmazal z PC :)
marwel: To je mi jasný, proto sem tu hru ještě nesmazal z PC :)
Mig - prubni raději tuhle - http://www.madbrahmin.cz/index.php?dir=download&id=download_f1 - patchované to asi bude na poslední, že?
Ve dvojce na zacatku musis projit zkouskou. Ta ti mnoho o charakteru hry nerekne.