@
M.a.t.t. (02.12.2014 11:48): Hmm, AC seria meni prostredia, pridava stale nejake mensie nove veci - AC2 bola lepsie a skusenejsie spravena jednotka (ktora bola vlastne len ako take demo hernych mechanizmov) pridala toho dost noveho. Potom dalsie casti boli viacmenej dost podobne, vlastne sa jednalo o nieco ako velke DLC hry, menili prostredia a pridavali nejake tie mensie napady - vlastna armada, moznost manazovat ich a posielat ich na misie atd., potom prislo AC3 ktore znovu zmenilo prostredie a pridalo dost vyznamny prvok - namornictvo. Dalej Black Flag zmenil znovu prostredie a ukazal zivot piratov, namorne bitky priviedol k dokonalosti, pridal zasa par veci - zvierata atd.
Dalej prislo Unity, ktore zasa zmenilo prostredie a zameralo sa vo velkej miere na coop hru 4 hračov.
Aj ked po stranke gameplaya su tie hry vyrazne podobne (maju podobne, ak nie tie iste herne mechaniky) tak stale sa pridavaju nejake tie nove veci. Ludia tu seriu maju radi, kupuju ju, tak k nejakej velkej zmene stylu hrania nema preco dojst. Je to proste AC seria a ludia vedia co od toho cakat. To aj dostavaju. Mna ta seria napriklad po skvelom AC2 zacala nudit a prestala ma bavit, ale je mnoho ludi, ktorych bavili vsetky casti a ten opakovany styl hrania od tej serie vyzaduju (podobne ako chce niekto stale take iste COD, len iny pribeh, kulisy, technicke vymozenosti atd.). Black Flag ale priniesol velke ozivenie a mna ta hra bavila (stale ju este mam rozohratu).
Teraz k serii Far Cry. Far Cry 2 bol znovu nieco ako demo hernych mechanik a az vo Far Cry 3 to naplno rozviedli dalej (ale su ludia co maju radsej prve AC ako ostatne, druhe FC radsej ako ostatne atd.) Far cry 3 je vlastne bohatsia FC2. Slavilo to velkych uspech, Ubisoft sa trafil do vkusu mnoha hracov - bavili ma vsemozne situacie pri potulkach dzunglou, bavil ma hlavny zaporak, bavili ma zvierata - bavila ma jednoducho ta bohatost herneho sveta (naozaj Skyrim so zbranami). Vsetci teda jasali, tak priniesol Ubisoft to iste ale zmenil prostredie, zmenil zvierata, gameplay (ktori si ludia chvalili) ponechal a este zvacsil mapu.
Pytam sa Ta - Preco by to malo byt zle? Vela hracov spokojnych s FC3 chcelo prave zazit taky isty herny zazitok kludne aj v tom istom prostredi (to vsak tvorcovia zmenili). Nevidim v tom nic zle. Jednoducho sa im to osvedcilo, FC4 sa predava, ludia su spokojni znovu (este sa neprejedli) a do buducna sa uvidi co bude Ubisoft vymyslat.
Naco ale menit nejako vyznamne nieco, co ludi bavi? Je predsa jasne, ze sa pouziju veci, co sa osvedcili aj dalej, kym sa to bude predavat a ludi to bude bavit.
Nevsimol si si copy and paste sam, sak to vidia vsetci. Ale tych co ten gameplay bavi teraz, chcu taky gameplay aj nabuduce. A tych ludi je vela :)