hellhouse99: +1, a je mně celkem šumák, že to dělali češi, ale právě proto, že to dělali je to tak nějak blíž.
Teda já se s komentářem Allison takřka ztotožňuji. Mě taky neuvěřitelně Posel Smrti vtáhl do děje. Parádní atmosféra a vše co adventura má mít. Myslím, že díl druhý (rozehráno) zhola nedosáhl svého předchůdce. A trochu marně pátrám po podobné adventuře, u které bych se rozplýval jako u Posla Smrti...
Hamster: Řekl bych, že zejména ta anglická verze měla udělat onu díru do světa. Další dabingovanou verzi (kromě české samozřejmě) jsem ani nenašel. Máš to ale jedno. I pro mě jde o celkem fajn hru a je mi celkem fuk, jestli jsem v hodnocení kousek pod obecným průměrem nebo kousek nad.
Hamster: Pockat, vzdyt na Metacritics byva hodnoceni napriklad i z ceskeho Levelu.
Jab: Je mi to uplne ukradeny, jen se tady nejak casto od tebe objevujou "vykriky do tmy". Kdyz te ta hra nenadchla nebo ti vadi ze je z ni kazdej udelanej protoze ji udelaly "Zlaťoučký český ručičky", tak se tady porad nepripominej :)
Jab: Helejse, já tu hru ani nehrál a zastávat se konkrétně ji potřebu nemám, ale stejně mi to nedá. Je ti metacritics bližší obecně, nebo jen v tomhle hodícím se případě? Snad ti totiž musí být jasné, jak bezcenně arbitrární by bylo mít preference ohledně webů, které jen víceméně kvantitativně shromažďují výsledky profi recenzí a to vlastně i ze stejného rybníku.

Na Mobygames jsem odkázal proto, že těch recenzí cituje více jak dvojnásobek, jelikož metacritics se omezuje na anglicky mluvící zdroje a pokud je ta anglická lokalizace opravdu tak tragická jak jsem vyrozuměl, tak by ten nižší průměr na metacritics snad i odpovídal.
Jab: Hale a pražské, vážně? Já myslel, že tato podivná slova obecně bereš v nějaké včelařské kolonii. :-)
no taky bych tipoval ze par minusu rozdal nebo to mozna bylo jen k tomu co sem "napsal" ja :)
Jabe, to vážně rozdáváš mínus ke každému nadšenému komentáři k téhle hře?

Já jen - už jsem to tu svého času psal a určitě nějsem autor myšlenky - že jediná trapnější věc než fanatické fanboyovství je zanícené haterství...
Hale je hele v současné pražské verzi. Nevím, kdo to vymyslel, ale jsem pražák a lidi kolem mě to používají. A když už Hale tak jedině Jennifer. ;)
Hale... Já fakt nevím, jestli se mi chce v téhle diskuzi pokračovat. Opravdu nevím, proč bych se měl nechat vpasovat do role rabiát vs. ombudsmani. Citoval jsem jednu větu a napsal k ní dvě slova. Čímž jsem údajně z celého komentáře udělal "kůlničku na dříví" (btw i pokud bych tak učinil, tak by to byla zcela má věc). Vaše návrhy na shovívavost vůči novým uživatelům či ještě více uživatelkám (viz Hamster) jdou zcela mimo mě. Trhněte si s tím tedy do budoucna nohou.

Hamster: Osobně mi je bližší metacritics - link
Hamster: Hm, s touto filozofií tady bude novým uživatelkám opravdu blaze.
Chuck: To by sis ale všímat měl, protože ženské z toho zřejmě nemají moc rozum a potřebují speciální zacházení.

(Pravdou ale je, že ačkoliv na otřesy to nevypadá, tak na Mobygames to má recenzí více kladných než záporných a co jsem proletěl očima některé ty anglické, tak nadávají především na anglický dabing link)
Vôbec sa Jabovi nečudujem, že sa mu otvára nožík vo vrecku, či sa otáča v hrobe v jeho prípade, keď vidí prehnaný patriotizmus.
Chuck má pravdu, navíc když je "to" (tedy původce hurávlastneckého příspěvku) podle všeho žena. Hráček (myslím skutečných hráček, ne těch co hrajou ty fejzbůkové blbiny) je tak málo a inkvizitor JAB jí hned z prvního komentáře udělá kůlničku na dříví.

Sice naprosto nesouhlasím s tím česká hra=nejlepší hra a například z toho, co se stalo z bývalého Illusion se mi zvedá kufr, ale jak říká Chuck..
Proboha lidi, to musíte hned hnípat do nového uživatele?? Málokdo z nás tady první den v komentářích nějak extra vynikal.
"Navíc z dílny čechů - důkaz, že i taková malinká zemička dokáže udělat hru, která pohne Evropou."
Ježíši Kriste!
Též bych se přimlouval pro veřejnou diskusi. Jeden by nevěřil, co se dá pomocí baterky a veverek dokázat :-).
Eru: Pokud chceš se mnou vést diskuze na téma nacionalismus, pak viz pošta.
Jab: Neříkej, že na sportovních soutěžích nefandíš čechům.
Zlaťoučký český ručičky! Jsem tak pyšný, že tuhle hru v potu a slzách vytvořili pomocí baterky a dvou veverek právě čeští autoři. Úplně se ve mně vzdýmá ta národní hrdost. Bratři, pojdmě se všichni chytit kolem ramen (Slováky taky berem - tak nějak mimochodem samozřejmě jako vždy) a pějme národní písně! Na Bělehrad!
Je to uz dlouho, co jsem Posla hral, ale myslim, ze jsem mel pri startu stejny problem. Reseni (ktere uz neznam) jsem nasel nekde na ceskem webu (ze by komentare k abecedaher?), bylo to neco jako zmena ini file, nastaveni kompatibility nebo snizeni palety barev.. Byla by skoda to neprorazit, Posel je skvely, doporucuji i pro spolecnou hru s pritelkou.
Ok, zajímavá rada :) Vypadá to, že budu nucen se přizpůsobit. Btw, je v ang verzi kvalitní dabing?
Setkal se někdo s tím, že by po intru (či nahrání stažených savů) byly zvuky slyšet ale nešel obraz - black screen? (XP, verze ze Score)

Jen se chci ujistit, zda jde o problém mého pc a né hry.
s pěti klíči jsem měl probudit Mordreda, místo toho jsem ho "zamknul"? Jak to? Jak to, že najednou Samuel neudělal to, k čemu měl být po kletbě předurčen?
tohle jsou šlechticové, to by se jmenoval Jerremy Gordon II nebo tak nějak...
Může mi někdo vysvětlit, jak může Jerremy Gordon psát kroniku rodu Gordonů roku 16xx, když to byl otec od Williama Gordona, zemřelého roku 1981?
Ľudia, hrali ste niekto posla na windows7? Lebo mi to hádže dosť kruté bugy, kvôli ktorým sa mi to total znechutilo a v podstate sa to ani nedá dohrať...
Ja som od Nibiru asi po Poslovi Smrti čakal moc, ale tak trapné dialógy a ešte trápnejšia náplň hry, ako sa pachtím po úradoch, vojenskom tábore a podobne a lokácie sa menia slimáčim tempom..no ehm. Ale raz sa možno dokopem k tomu aby som to dohral a potom sa možno raz aj dokopem k Retrobates.

A Polda 1 sa ešte dalo, dvojku som nehral, trojka, povedzme ok, trápne len občas, štvorka rádoby pokus o veľký príbeh v divnej grafike a ten humor = yuck.
proč ještě nikdo nepřidal dvojku?

dvojka je teda zatím pěkná nuda, chcíplý dabing (komentáře věcí mě vůbec nezajímají), ta sestřička v nemocnici mluví jak afektovaná pitcha a o nelogičnostech se ani nezmiňuju. no a první puzzle, skládačka. jak jinak. kolikrát už? a kdo by si zamykal komodu skládačkou??