Mozne to je, mozna ne s kazdym procesorem to funguje bezproblemove, protoze jinak si nedovedu predstavit, proc by potom "turbo program" bug "opravoval". Navic v dosboxu (ktery mimochodem krom operacniho systemu emuluje i nektery HW /hlavne tedy PROCESORY, Graficke karty a Zvukove karty/), pokud je hra radne opatchovana nepada. Bez dosboxu a bez turbo programu (ci jineho zpomalovace prociku), i pokud je hra opatchovana pada. (mam to odzkousene) Moje použitá verze hry je ze Score CD, popr. pak z DJoldgames, kde je ovsem take ta ze Score, jen upravena do takoveho baliku i s dosboxem, ale tez bez patchu (to uz si musi hru hrac opatchovat sam, tusim ze je to ve ver. 1.1, takze staci patch na ver. 1.2 + nejaky ten patch na opravu tech dialogu s Katrin (netusim jestli je ve Score "verzi" obsazen) a mozna nejaky import patch (tez nemam overenou jeho implementaci ve Score "verzi").
Navic tuhle radu jsem nalezl na internetu:)(na nekolika webech zabyvajici se QFG serii a dokonce i na oficialnich strankach), ze pomaha povetsinou tam je jako rada pouzit nejaky ten zpomalovac procesoru, ktery funguje (psali tam cosi, ze je chyba kvuli nekterym procesorum, takze je mozne ze to mohlo u nekterych delat problemy i v minulosti).
Takze hra bez dosboxu normalne pod windows (xp) s turbem nema jediny bug (krom toho s bonsai), pokud je radne opatchovana.
Hra s dosboxem (bez turbo programu), nema pokud je radne opatchovana jediny bug, krom toho s tou bonsai (na kterou je samozrejme ten trik, zvysit po dobu hazeni kamenu na kamennou hraz rychlost hry na maximum). Tudiz nevidim jediny problem v pouzivani dosove verze:), krom toho dabingu teda.
EDIT: Mozna pokud hra pada u Chernovy v dosboxu, tak by pomohlo tez zvysit rychlost hry na maximum a detaily na minimum, je to jako jedna moznost psana tusim na fan webech pro qfg a snad i na oficialnich strankach, ale ja osobne jsem ji nikdy nepotreboval a hra v dosboxu sla vzdy vporadku.