Say: Z videí se mi zdálo, že je tam málo kovu. :/
RNDr. Gunár Pavel: ? Translate it please.
Zdá se mě to, nebo jsou dwemerské ruiny ve Skyrimu postavené z šutrů? Za to by někdo zasloužil ukopnout hlavu.
Dwemerské katódové svetlá som oplakával už v Morrowinde, mor na Todda! xD
valcik - ok, takze ten dwemer steampunk, by tam tiez nemal co hladat. Ok, chapem ;) A mimochodom, otacaju sa tam aj cele dvere (i ked len v dungeonoch) :))
Netuším, kedy sa celý príbeh odohráva, ale zámky vyzerajú ako zo stredoveku. No, je to Bethesda, buďme teda radi, že sa pri odomykaní neotáčajú celé dvere. o:-)
valcik - lebo v ktorom, ze storoci pozemskej historie sa Skyrim odohrava? Aha...,tak nic ;)
Mne sa zas páči odomykanie zámku z Paulovho videa. Howardovi machri zobrali animáciu a mechanizmus z FoNV a prekryli to novou textúrou, ale neuvedomili si, že vo FoNV boli zámkové vložky moderné, cylindrické. Tie sa otáčajú spoločne s kľúčom. Kľúčová dierka na starodávnych zámkoch by sa ale otáčať nemala, vyzerá to veľmi divoko. xD
Většinou jsou to zbraně, dům mám ve Whiterunu, takže tam jsou tři kováři. Pak ještě mě na levelu 37 napadlo trénovat Smithing a tak jsem kupoval kůži a iron ingoty.
I tak, ze základu měli při každé návštěvě Whiterunu 3000 peněz.
I tak, ze základu měli při každé návštěvě Whiterunu 3000 peněz.
Třeba ve Falloutech (starších) jsem měl z krádeží škodolibou radost, tady mě to nějak nebere. Už jen kvůli tomu debilnímu tagu "stolen". WTF? U unikátních věcí to dává smysl, ale když je u VŠEHO poznat, že je to kradené a obchodníci to něchtějí, no co to je? To snad udělali jen proto, aby mohli přidat ten poslední perk v obchodnickém stromu (prodávání kradených věcí).
Say: Já odolám pokušení přejít na temnou stranu síly v jakékoliv hře :P
NateLogan: Na druhou stranu proč nekrást?
Marty: A komu to prodáváš? Dyť tam nemá nikdo víc jak 2000 při nejlepším, průměrně tak 500-1000.
Tak když kradeš... Při poctivé hře se musí na všecko šetřit. :)
86 tisíc a to se ani moc nesnažím. Chjo, i kdybych koupil všechny domy a komplet v ybavení, tak by mi zbylo. Nemluvě o předmětech za asi 200 tisíc co mám v domě (třetina kradená).
Dostal se někdo do části, kde musí Septimovi dát 5 krví ? Mš se to potom zasekne (hra jde, ale skript asi ne).
Vďaka bohu za console commands cez ktoré sa dá vyriešiť každý buglý quest v hre.
NateLogan: Lokace mi taky právě nesedla.
Say: Jo, zrovna na Samotě/Solitude mám buglý quest a nemohu si získat přízeň jarla :(.
PS: Markarth je mi nesympatický, plus je moc na kraji mapy.
PS: Markarth je mi nesympatický, plus je moc na kraji mapy.
NateLogan: Ačkoliv si můžu hovět v arcimágových komnatách, právě plním úkol pro jarla na Samotě/Solitude, aby mi pak jeho poskok prodal nejluxusnější barák ve Skyrimu. Cena je 25k, pokud ho budeš chtít kompletně vybavit (vším, co ke craftění potřebuješ) tak 36k. Lokace je jakž takž přijatelná. Jo a musíš být minimálně level 20. Ještě mě lákalo kamenné doupě v Markarthu za 8k, ale tak když už, tak pořádně=)
O módu nevím.
O módu nevím.
Nate - mne sa zatial pozdava dom v Solitude. Teda mam kupeny aj dom vo Whiterune, ale tam nemam enchantovaci stol. Co mi chyba v dome v Solitude je este kovacska dielna. Ale ta zrejme bude este v inom dome (o ktorom neviem) Dve oficialne nehnutelnosti zatial stacia :)
Skor teraz cakam na Construction Kit a nejake nadherne vytvory modderov, a potom si vyberiem, ktory mojej postave sadne viac (do dnes spominam na vybornu Millstone Farmpre Oblivion. Tak uvidime. :)
A dvě otázky:
Který dům vám přijde nejhezčí a nejpraktičtější?
Existuje už nějaký mod, který by zobrazoval přesně jaká duše byla lapena do jakého kamene?
Který dům vám přijde nejhezčí a nejpraktičtější?
Škoda, že řádná z těch wiki databází není kompletní. K těm obrázkům jsem přihodil i ID, zbývá jen Finn's Flute.
PS: Taky nezmizela Pantea's Flute, ID=000DABA7.
A s těmi questy je to na prd. Mám asi 10 splněných questů, které ne a ne zmizet a teď ve městě Samota mi trčí quest na získání přízně jeho obyvatel (5/5) a nechce pokračovat dál. Tohle je od Bethesdy obrovský fail. Ono stačí ty questy nabrat ve špatném pořadí a hned je všechno v háji.
PS: Taky nezmizela Pantea's Flute, ID=000DABA7.
Marty McFly: Jde, co by to nešlo=) Všechno zavírám např. 4 tlačítkem myši.
Ta sféra je Attunement Sphere, tak snad to trochu pomůže. Druhý předmět už nemám (minimálně v inventáři) a tu lute jsem nikdy neměl. Tak snad to trochu pomůže. Anglicky si to vyhledat bude lehčí (snad).
Také se někomu stalo, že běžel (s ALTem), chtěl do inventáře, zmáčknul k tomu TAB a skočil do Windowsu ?
Takže boční tlačítka myši/prostřední nabindovat nejde ?
Díky s tím diskem, to pravděpodobně bude ten problém. Je v dost špatném stavu (hdd health).
Say: Dobré video
A ještě jedna - já bych třeba knihy chtěl listovat kolečkem, ale ono nic. Stejně tak některá vyskakovací okna jdou potvrdit jen kliknutím, ale jiné i Ečkem. Jiné snad jen ENTERem.
Takže boční tlačítka myši/prostřední nabindovat nejde ?
Say: Dobré video
to by aj mna zaujimalo :) Tie sfery mam dokonca dve. Ale predpokladam, ze bude treba pockat na Construction Kit a az potom sa to vyriesi. Ja by som zase potreboval ukoncit jeden quest :)
Kdyby někdo věděl ID těhle tří věcí, dejte vědět :)
Tak jako takhle pohodlně v leže se dá případně hrát i s klávesnicí (na klíně) a myší (vedle). Ale stejně, já si hlavně doteď neumím představit hrát cokoliv first-person s ovladačem (snad vyjma Echo Night Beyond a podobných adventur bez pořádnější akce). Což by mi teoreticky nemuselo zrovna u Skyrim vůbec vadit, páč hraju převážně z third-person perspektivy, ale ňák se mi nezdá, že třeba s lukem bych se někam na gamepadu domířil. O.o Ale tak, proti gustu žádný dišputát.
Marty McFly: UI není dokonalé, ale tohle podle všeho není častý bug. Zkus defragmentovat disk (notebookový disk není zrovna ideální).
Marty McFly: Vůbec ta interakce je jakási podělaná. Když čteš knihy v inventáři a pak ji zavřeš, zasekne se označování položek myší a musíš jak hňup překlikávat šipkama/WASD.
Btw, 100 způsobů, jak ve Skyrimu umřít.
A ještě... Výstižný koncept UI=)
Btw, 100 způsobů, jak ve Skyrimu umřít.
A ještě... Výstižný koncept UI=)
Hra plná nejrůznějších nasrávacích maličkostí, tak by se to dalo shrnout.
Zase další - prodávám 2-5 předmětů, kliknu na prodat (trochu se hra zasekne, na 1-2s) a klikám několikrát, abych to měl rychleji. V tom ale skočí označení jinam, třeba nahoru/dolů. Nechápu proč, ale nasere to, protože kupovat tu věc znova stojí x-krát více. Takže save před každým prodejem ? Jistě se vám to někdy stalo.
Já používám gamepad jen na 8/16 bitový hry a FIFU/NHL, takže nechápu, jak na tom někdo může hrát něco jako Skyrim ))
To pololežanie je hlavne "úžasné" na chrbticu. :)
Nebolia vás krky, keď čučíte na obrazovky poležiačky? xD
Gunár - o tom ležení to celé pohodlí je :-).
Keď vidím to otváranie zámkov, uvažujem nad tým, koľko práce asi odviedli na vývoji slávneho Creation engine Obsidiani, ktorí si upravovali Gamebryo pre FoNV. 8-)
Hranie na gamepadu simuluje pohodlnosť a hrateľnosť oveľa nižšou citlivosťou mierenia. a pohodlné, meh, po menšom maratóne v Tekken 6 som mal pocit, že môžem kĺby zahodiť. Slovami admirála Ackbara.
pěkné video, ale ta navigace v "inventáři"... omg
Paul: No ještě že jsi řekl "pohodlí" a nezačal jsi nějakou story o karpálním tunelu způsobeném hraním na M+K.:D
Pohodlné to je, i když mě z Dualshocku dost bolí ruce, když je třeba ve hrách na delší dobu zabrat + když máš kvalitní nádobí od Razeru a Logitechu (podložka, myš, klávesnice) tak ovládání není o nic méně pohodlné. Pravda je, že přitom nemůžeš ležet. :D
Hry kde je potřeba rychle mířit (např. Hard Reset, Portal 2, Battlefield 3..) hraju na myši, zbytek preferuju na gamepadu už pro to pohodlí :-).
Paul: Šáhneš ty ještě vůbec u něčeho na klávesnici a myš, nebo se na ně už jenom práší? :O
Je tam nějakej ten humor, ale je to spíš vážná fantasy. Není to založený na humoru tolik jako Fallout. Ikdyž v FO3 se bethesdě taky moc nepovedl :-).
Včera jsem dokončil thief guild questline, dostal moc pěknej oblek, tak jsem s ním natočil jedno menší 1080p video :)
Ta sběratelka je cool a chtěl bych ten artbook, ale ta cena je extrém a bohužel tam toho není tolik, aby jí to z mého hlediska ospravedlnilo :/
Zberatelska edicia v obrazoch :)
Jasně, stává se. Ale ta hra "is supposed to be played" desítky hodin, občas i stovky. Vzhledem k takovýmu měřítku je tu extra vážná hra.
Ale momenty srandy to má, to bych hře křivdil.
Ale momenty srandy to má, to bych hře křivdil.
Náhodou jsem už zažil několik úsměvných a vtipných chvilek a to nemyslím bugy.
hej, ty generované jsou na nic. To chce lidskou ruku - nějakou, i třeba chabou a nebo podivnou zápletku a ne jen tak běž někam, zabij je, vrať se bez ničeho dalšího.
Jinak s Vávrou souhlasím hlavně v jedné věci - ta hra je totálně bez humoru (některé bugy dělají groteskní situace, ale to se asi nepočítá). Nemyslím však, že by to bylo na škodu. Ale udělat něco jako ve Fallout New Vegas a znásobit to deseti, no nechal bych si to líbit.
Na generovany questy kaslu, ale ty ostatni + ten hlavni bych rad projel :)
Tak jestli to správně chápu, Skyrim je "nemožné" dohrát do konce... protože hlavní linie není pro hru až zas tak důležitá a díky opakujícím se questům je jediné měřítko dokončení všechny skilly na 100 a všechny oblasti objevené... to by zabralo stovky hodin. Takže délka je tu v podstatě ultimátně variabilní podle toho, kdy to člověka přestane bavit. :-)
Na ja jsem asi na 85 hodinach (lvl 45) a zacina me ta delka srat :) Bo levely uz moc neskacou a v asi 3-4 mestech jsem jeste vubec nebyl a za Skyrimem se mi tvori fronta her co bych rad taky do/hral >_>
Zase je třeba říct si - která hra dokáže zabavit na 100-200-300 hodin a podle toho pak vypadá hodnocení.
Nate,
cez konzolový príkaz, je to gamebryo: