chuck: To bylo mně :-)
Ale možná to dáš i přes sedmým únorem, držím palce :-)
Jezek: To vše, co jsi dneska napsal, patřilo mně?? Já jsem ale teď momentálně bez zákysu, ale určitě brzy nějaký přijde. Bloudění bylo jen jednou, ale v pátek jsem zakysnul ve 3. kapitole ve stavu beztíže, kdy nebylo jasné, kterým směrem mám skákat, protože to tam bylo dost nepřehledné, myslím, že to bylo u trupu lodi. Navíc je teď kluk marod, takže to nemůžu hrát přes den, kdy byl ve škole, takže jen krátce večer a a to taky ne vždycky. Jak říkám, vidím to na ten 7. únor. :-)
Já jsem dával takový magnet dolů a ta věc nebyla označená jako cíl, takže jsem blbě zamířil asik a nešlo mi to, ale pak jsem zjistil, že ten magnet opravdu musím dát dolů, takže jsem tam přišel a udělal jsem to důkladněji :-)
Taková capina, ale stalo se no.

EDIT: Tím, že to nebylo označené v té modré lajně při zmáčknutí "ctrl" jsem si myslel, že ta věc asi opravdu není aktivní a zmýlil jsem se. Nevím, jak to popsat lépe.
[quote]EDIT: Jinak jeden či dva puzzle mě naštvaly, jsem si myslel, že to dělám správně, ale nešlo mi to. Hledím do návodu a zjišťuju, že jsem to dělal správně, resp. měl jsem dobrou myšlenku, ale kvůli ovládní, že jsem špatně zamířil, tak se mi to nepovedlo :-) A navíc ta věc byla bokem mimo označený cíl, takže mi to chvíli zabralo. Ale to ti brzo vykládám, to tě čeká tak za rok za dva, protože je to v předposlední kapitole :-D :-D[/quote]
Ježíši, kde ses tak seknul? Dyť tam není jediný puclík kde by se dalo zakysnout...
Na výšku, ale tam se moc nechodí. Vesměs chodím jen na to, co mě baví :-D
Až se budeš tahat o comp se dvěma dalšími lidmi, pak pochopíš. :-)
A já si teď lámu, jak je možné, že jsem dohrál F.E.A.R. rychleji, než ty Dead space :-D
Jo, úkoly na čas, to "miluju", takže když to sečtu a podtrhnu, mohl bych to dohrát (pokud tedy vůbec) ku příležitosti prvního výročí registrace na DH (únor). :-/
Pokud si zvykneš na ty principy, tak je to v pohodě a moc se trápit nebudeš, ale jak to teď popisuješ, tak asi problémy mít budeš, hlavně od poloviny hry. A potom ještě, jak na tebe bude útočit taková ta nesmrtelná bestie a na některé puzzle budeš mít omezený čas, než tě zabije. To je ta nejlepší část ve hře :-D
Zatím to vnímám jako jednu z těch těžších her, tak uvidím, kam se až dostanu. Když slyším o rébusech, je mi z toho už teď na blití. :-/
No, musíš se s tou hrou nějak sžít a když ti ty principy přejdou do krve, nebudeš mít problémy. U mě se to stalo asi v třetí kapitole a pak už jsem si na všechno zvykl, ale ze začátku to byl též šok. Musíš trochu při hraní dávat pozor, protože hra ti přímo řekne: "Než bude možné obnovit gravita, musí být odstraněna cizí tělesa." Takže je musíš odstranit. V takovém případě ti nepomůže ten "ctrl" aby ti modrou čarou označil, kam máš jít. Označí ti pouze místnost a až po splnění puzzle - v tomto případě odstranění meteoritů, ti označí panel, kde můžeš obnovit gravitaci. Takových puzzlí je tam více, ale vesměs mi od té třetí kapitoly hra nedělala vůbec problémy.

On ti pomůže i ten deník myslím, když dáš písmeno "j", tak ti to ukáže myslím úkoly a pak už pochopíš, co se po tobě chce.

Možná to chce, abys u hry strávil takových 20 hodin v kuse a pak už nenastane žádný problém a zbytek hry projedeš raz dva :-D

Pivo: 50 hodin? To přidej. :-) Jde mi to opravdu dost pomalu, hlavně když zrovna u této hry mám omezené možnosti. Jo, ten stav beztíže tam byl zmatený jednak kvůli tomu ovládání, ale hlavně proto, že docházel kyslík a já se nestačil zorientovat, kam že to vlastně mám skočit, resp. jsem věděl kam, ale žádné dveře jsem neviděl. Takže na to, jak jsem se na včerejší nerušenou pařbu těšil, to dopadlo dost mizerně, hlavně to zdržování.
No, tak třetí kapitola je ještě dost krátká, ale myslím, že tam je jeden problém v tom stavu bez tíže, kde je to trošku zmatené a taky jsem nevěděl kudy jít. Použij ten ctrl a ta modrá čára ti ukáže kam máš jít a podle toho skoč. Jinak v tom stavu beztíže je myslím hodně moc puzzlů.

Každopádně teď bude trošku více těch puzzle, do třetí kapitoly jich bylo hodně málo, ale neboj se, vyřešit jdou snadno. Občas se podívej, co se po tobě chce v deníku a vždy na to nějak přijdeš.

Ale když vidím, jak to popisuješ, tak ti ta hra vyjde na takových 50 hodin :-D
Sám moc dobře víš, že je to pro mě nereálné. Myslel jsem, že toho dneska hodně stihnu, ale daleko jsem nedošel, takže tu 3. kapitolu z dvanácti, kterou jsem chtěl dneska dodělat a byl jsem v její druhé půlce, zřejmě nestihnu, protože to nějak nejde. Ty prostory, kde je stav beztíže, jsou pro mě největší hrob. Ještě chvíli se v tom zkusím povrtat a snad se hnu z místa.

Kapitolu sice nedodělám, ale z místa jsem se pohnul. Doufám, že se mi o tom nebude zdát. :-o
Tak schválně, jestli dojedeš Dead space dříve, než já F.E.A.R., který jsem dnes rozehrál. Už jsem v půlce heč :-D
Já myslel toho v šesté kapitole, ale není těžký. Ten na konci je mizerně lehký. Druhý pokus a to jsem se nesnažil? Ale je to dobře, lepší než se nervovat.

Akorát nechápu, kdo by hru hrál na extrémní obtížnost, já se trochu místy zapotil na střední, nejtěžší bych nedal, ani za nic.
Možná to je tím, že nesnáším loady, jeden load a už jsem naštvaný.
Z posledního bosse není důvod mít strach. Na paniku máš hooodně času.
Chuck: Ten postup vymyslet zase nebude tak hrozné, akorát ti dojdou náboje, tak potom musíš trochu přemýšlet, jak to udělat. Na postup jsem přišel sám, i když jsem si zabojoval na delší chvíli :-)

2Kubulus:Samostatně o ničem, jako doplněk hry parádní. A to mám kreslené věci opravdu rád.
Čučel už někdo z vás na prequel? To kruté anime s litry krve? Je to docela prča :-)
Takže dohráno. Konec je spíše už jenom o akci, kde se na mě vrhaly desítky bestií a žádné lekání se nekonalo. Boss byl jednoduchý, ale to je jedině dobře, protože se nerad nervuju s bossy.

Konec už jsem znal dopředu z youtube, ale stejně nějaké momenty potom nedávaly logiku, ale co.

No fajn hra. Chucku přeju hodně štěstí, na konci šesté kapitoly budeš mít fajn bosse, asi jako u Soulcubu v Doomovi 3 :-)
Pivo: Já jsem sice teprve ve 3. kapitole, ale párkrát mě bestie překvapily natolik, že jsem sebou trhnul, přestože jsem zvuk neměl příliš nahlas. Takže jsem se už přesvědčil, jak to s tím lekáním je, a proto se divím tomu, co se tu dozvídám.
No, Dead space určitě nějaké lekačky má, ale možná je to uzpůsobeno i tím, že hraju s dobrýma sluchátkama a zvuk naplno. Přesto bych si dovolil tvrdit, že bát se u téhle hry je blbost, protože člověk se prostě prostřílí nebo ne?

Nějaké lekačky jsou celkem fajn, ale nechci Chuckovi spoilovat, však ať si počká. Ale říkám, bez sluchátek by to nebylo vůbec ono.

Jinak když mám petardu u nohy, tak to mi taky nedělá dobře a cuknu sebou aj když to čekám :-)

A ještě spíše než, že bych se bál, tak spíše bývám naštvaný. Některé pasáže, když na mě skáčou takové malé mrštné bestie a já mám málo nábojů, které ještě vystřílím do prázdna a ony pak vydávají hnusné zvuky a skáčou po mně, tak mě to štve :-)
ja sebou trhnu i kdyz tu lekacku cekam, dokonce mi dela problem zkousnout i petardu co mam u nohy ... radsi zacpu usi ... nevim no xD jsem divny
2SilentWolf:Tak v tom případě máme úplně rozdílné vnímání strachu. Pokud hra sází na lekačky, tak chtě nechtě časem omrzí a hlavě zestereotipní a už vůbec nefungijí jako lekačky. Proto pro mi DS přináší daleko větší porci strachu. Atmosféra je k nezaplacení.
SilentWolf: To, že DS nemá lekací chvíle, bych zas tolik netvrdil. Pokud nejsi jasnovidec a neumíš předvídat, což nepředpokládám, pak nevěřím tomu, že sebou v některých scénách neškubneš. Ne vždy, když má na Tebe skočit bestie, je to dopředu avizováno nějakým typickým zvukovým doprovodem.
pooky je srab... srabík! ani nedohraje HRU! kvuli strachu xD né ja sam sebe povazuju za nejvetsiho straspytla, bal jsem se i u horroru jeepers creepers(skoro parodie) ale proste dead space nic a znam kamose ktery to taky nehral kvuli strachu... nekdo se boji proste lekacek (ja) a nekdo zvuku a pocitu bezmoci (to ja vubec ) a dead space nema ani jednu lekacku , vse je takove nahodne, muze vas leknout kdyz vam na zada skoci emzak ale jako predehru ma zvuk ktery hned poznate a muzete se pripravit na stret .. proste ani jednou jsem nepocitil strach, takze straspytlove DO TOHO!!
Pivo: Až si tohle Pooky přečte, myslím, že se do toho vrhne znovu na 100%, protože se přece zrovna od Tebe nemůže nechat zahanbit. :-)
Takže v předposlední kapitole. Pářichtivou nestvůru jsem zničil podruhé tryskama. Dvě naráz ve skutečnosti opravdu nebyly, ale to se nedivím, když jich skočí deset a některé jsou podobné, že si člověk chvílemi myslí, že jsou ty nesmrtelné bestie třeba dvě. Prostě místy totální zmatek.

Atmosféra celkem v klidu, vlastně na scifi, jakožto žánr, který pro mě není best, je dost OK.

Navíc se mi líbí ten styl jak máte danou oblast a cestujete po ní. Všiml jsem si toho u více her, které sází na strašidelnější atmosféru - mnou hodně oblíbený The Devil inside, Cold fear a Dead space. Možná jsem hrál i další hry, které fungovaly na tomhle principu, ale tohle trio se mi nejvíce vrývá do paměti.

No zítra bych mohl hru dorazit nebo kdyžtak až ve středu.

EDIT: Ale jinak jakkoliv je hra atmosferická a dobrá, tak momenty, kdy jsem se bál, byly maximálně, když na mě vrhli minibosse a já nechtěl, aby mě zabil. To jsem lítal okolo nějakého generátoru či čehosik a vždy menší šok, když jsem tu nestvůru viděl u sebe (strach byl způsoben nedostatkem munice a zdraví).

Tak celkově by se bál snad jen strašpytlík (nic ve zlém) a Pooky by se na hru měl vrhnout a vykašlat se na strach. Je to chyba nedohrát tuhle hru, zvláště když popisuje, jak ho moc bavila.
Chuck: No, jeden den jsem do toho trochu opřel :-)
Teď dohraju Alone in the dark, který mě už nějak moc nebaví a pak se s chutí vrhnu na Dead space. Tento týden bych ho mohl dohrát.
No jeden či dva, stejně s nima nemůžu bojovat, tak mi je fuk, jestli budu zdrhat před jedním nebo pěti :-)

Každopádně bestiář by mohl být trochu pestřejší, ale možná jsem jen trochu uzmýšlený.

Design skvělý a celkem se mi líbí, jak mám sluchátka s vibrací, tak jdu místností, kde mlátí nějaké stroje a hodně to vibruje, tak si připadám, jako bych tam byl (alespoň částěčně :-))
Jop, este sa s nim (alebo skor "s takym"?) rozhodne stretne.
Ja by som dokonca prisahal, ze sa v jednej casti vyskytnu dvaja naraz (ale ruku do ohna by som za to nedal).
hral jsem to davno ale myslim ze ji budes muset sejmout jeste nekolikrat xD ....... tusim finalka je do trysky od lodi