Zpočátku jsem byl skeptický, protože jsem na hru četl hodně negativních reakcí, např. že spadává, že je plná bugů, že se pořád opakují stejné úkoly atd. Já jsem s hrou strávil celkem 120 hodin a za tu dobu mi nespadla ani jednou (jen jednou se stalo, že měl Ubisoft výpadek serverů a hra nešla pustit), bugů jsem napočítal jen pár a vždy to byly jen drobnosti (občas se stalo, že zlobil výpočet vzdálenosti úkolů), což je u takto rozsáhlé hry skoro zázrak. Vedlejší úkoly byly občas dost podobné, to je pravda, ale na druhou stranu mě i tak bavily.
Assassin's Creed: Origins mě naprosto okouzlilo svým nádherným prostředím a mistrovsky ztvárněným starověkým Egyptem. Mám rád starověk a ze všech her zasazených do této doby u mě Assassin's Creed: Origins vítězí na plné čáře. Celý ten ohromný otevřený svět je přímo boží. Bavilo mě prozkoumávat pyramidy, procházet starověké vesnice, seznamovat se s egyptskou mytologií, závodit v hippodromu, bojovat v gladiátorské aréně a hlavně objevovat nádhernou krajinu delty Nilu. Líbilo se mi, jak tvůrci chytře propojili skutečné historické události s příběhem hlavních hrdinů. Dokonce mě to donutilo, abych si o dané době dohledal další informace a rozšířil si znalosti. Zkrátka líbí se mi, že má hra i tak trochu edukační efekt.
S trochou nadsázky bych se nebál říct, že Assassin's Creed: Origins k dokonalosti nic nechybí, ale naopak přebývá. Ve hře je podle mě pár věci navíc, které kdyby tam nebyly, byl by výsledek ještě lepší. Za mě je zcela nadbytečný celý ten příběh "archeoložky" odehrávající se jakože v budoucnosti, který hru jen brzdí. Také bych se obešel bez fantasy prvků (viz třeba jednorožec), které se do hry vůbec nehodí.
Za mě je Assassin's Creed: Origins fantastická hra odehrávající se v nádherném prostředí otevřeného světa, který si bere inspiraci ze Zaklínače 3. Jeho kvalit sice nedosahuje (protože The Witcher 3: Wild Hunt je samostatná a nedosažitelná liga), ale i tak se nebojím říct, že Assassin's Creed: Origins je jedna z nejlepších her, které jsem měl možnost hrát.
PS: Nesmím zapomenout zmínit Discovery tour mode, který se taktéž povedl.
Pro: nádherné prostředí starověkého Egypta; propojení příběhu s reálnými událostmi
Proti: skoro všeho je ve hře moc (mohlo se trochu ubrat na kvantitě)