Marcusss: já z nějakého důvodu nemám rád mise navíc, datadisky apod - např. bonusové mise k Zaklínači, kterého jsem žral hodně moc, mě nebavily. Prostě mám rád "původní" hru a jen málokdy mě baví datadisk (vlastně se to povedlo jen prvnímu HL).

User: přesně o nic jsem mluvil.

Kubulus: upřímně doufám, že nebude proč brečet.
On přece mluví jen o těch bonusech z augmented edition. Ve hře samozřejmě budou nějaký tichý zbraně, třeba pistole s tlumičem...
Normální. V té druhé jsem nepřišel na jedinou věc, která by byla tak "augmented" :) Všechny zbraně jsou hlučné (pokud se nepletu) bez artworků to přežiju a krabice vypadá příliš obyčejně na to, abych si ji někde vystavoval. Už tak je pro mě velká fajnovina, že si kupuju hru za plnou cenu. To jsem poprvé a naposledy udělal u Warcraftu 3 a následně jeho datadisku.
JohnCZ: Ty technické problémy co popisuješ budou počítačem, nikdy jsem s něčím podobným nesetkla a to jsem hrál několik verzí hry, Celeronu 500 i na svém nynějším PC. Se základnami souhlasím, oblast 51 mi přišla jako konec takového eposu trochu málo, ale například podmořská základna, i ta část nad vodou je u mne hodně oblíbená. S AI souhlasím, nejde ani tak o to, že nevidí, či neslyší, aspoň to není taková pruda, jako ve hrách kde mě pidipistolkou ostřeluje nepřítel ze dvou kilometrů, ale to běhání ze strany na stranu působí trochu směšně.
MCZ: já nic neobhajuju, chraň bůh, mně jsou star wars úplně šumák, byl to jen příklad.
MCZ: No... Název filmu a celé ságy toho moc ani intelektuálnějšího nenabídne. Pravým vrcholem byla ep. 3. To natlačené umírání téměř všech klíčových postav během pár minut bylo jak na běžícím páse - bez nějaké gradace.

Ale dost SW, nový Deus se mi zatím jeví jako povedená stealth akce... Což není úplně můj šálek kávy. Ale časem zkusím. Přeobjednávat rozhodně nebudu.
Walome: Ano, dav idiotů se svítícíma klackama předvádějící laserovou show (ep2) je opravdu úžasný upgrade a přímo demonstrace vznešenosti řádu. Zvláštní, já měl přitom za to, že lidi obhajující novou trilogii SW vyhlazovali v táborech při poslední světové válce. Asi se mi to trochu popletlo. Škoda.

Jinak jsem rád, že se DE3 zatím jeví tolik odlišný od prvního (a asi i druhého) dílu; vzbuzuje ve mě totiž slušný zájem.
To neni pravda. Vizáž jim mohla zůstat stejná, hlavně by to podtrhovalo celou tu situaci a rasistickou nenávist vůči augmentovaným agentům.

Blbost by byla nechat se omezovat původními díly Star Wars a udělat z rytířů Jedi stejný šmudly jako v původní trilogii :)
V jedničce byli plechovky, protože to jinak nešlo...:/
Byla by blbost se tím nechat omezovat...
JM: taky to je poprvý a na DLOOOUUUUHOU dobu naposledy, co si kupuju hru za plnou cenu - dnešní hry za to nestojej. U Deus Ex doufám, že ty marketingový kecy budou pravda a skutečně se hra vrátí k jedničce.
Ale nevím - je to děsně vystajlovaný - v jedničce augmentovaný agenti vypadali jak plechovky a ve trojce je Adam titanovej superhrdina. Byl by zajímavější jako chodící plechovka, odpovídalo by to universu DE... ale nic, uvidíme.
A to já si počkám až co o tom řeknete :) Po debaklu s Dragon Age už jsem na předobjednávky opatrnej.
Hm, tak jsem právě zaplatil svou první předobjednávku v životě... teď jen, aby těch deset let čekání na pořádné pokračování stálo za to.
A nejsou sami. Možná to nebude mít s původním DX mnoho společného a stále je tu dost prostoru pro katastrofu, ale co se mě týká, tak zasazení, atmosféra, stylizace a pár dalších věcí je přesně podle mého gusta (i špetka GitS z toho kouká).

Mimo to asi i díky Square-Enixu má HR jeden z nejlepších herních trailerů všech dob :)
No je pravda, že tyhle "oficiální" češtiny jsou plné chyb atd. Hm, ještě si to promyslím... uvidíme, jaká bude cena AE... ale z Británie si to objednávat nebudu, to bych se nikoho nedovolal, kdyby se něco posralo...
Walome: Jestli bude mít hra "náročnější příběh s těžší angličtinou" o to horší pak bude překlad. Podle mě i když třeba v originále něco nepochytíš, budeš na tom pořád líp než s češtinou v kvalitě, v jaké obvykle češtiny bývají.
Inu, tak u nás sice bude augmented edition k dostání, ale bez lokalizace - pak je možná levnější předobjednat si to z Británie... ale já jdu do místní české verze - 1)očekávám náročnější příběh s těžší angličtinou (aspoň v něj doufám), 2)v AE není prakticky nic zajímavého, až na pár "hlučných" zbraní, které mi jsou stejně k ničemu, protože DE:HR chci projít co nejtišeji :)
Teď jsem se díval po různých edicí k Deus Ex a vypadá to, že nějaké budou i u nás - zde Ovšem zatím jsem někdy nenašel možnost předobjednávky... a nejsem si jist, jestli tyto "bonusy" za něco stojí.
Myslím ten od Jiřího Mužíka, co začíná větou "A jsem tu s dalším antizákysníčkem na vynikající řežbu Deus Ex". Jaký je ve Win Cheater návod, nevím. Nemám nainstalováno, ale před lety jsem měl. Jinak ten můj návod ke hře je z časopisu Joystick z roku 2000, jenž mi jeden člověk daroval v mých herních počátcích. A jsou v něm návody na samé klasiky, Thief II, Deus Ex, Blood 2, Dark Forces II, Opposing Force, Kingpin, Driver a řada dalších z ostatních žánrů.

Edit: 12. 1. 2011 - Shrnutí ze všech dostupných českých návodů ke hře Deus Ex -

Abeceda Her: Takový menší přehled tipů a možností, jak hru hrát a co vše nabízí. Nic víc, konkrétní postup z projití kampaně chybí.

Program WinCheater: Poměrně obsáhlé informace ke hře, ale opět převážně formou rádce, jak hru zhruba hrát, které možnosti nabízí apod. Popis samotných misí z kampaně tu ale nechybí. Nicméně autor předpokládá, že stačí jen nástin dané mise a její cíl, s tím, že hráč si způsob jejího splnění zvolí sám. Jelikož, jak na začátku zmiňuje, lze Deus Ex hrát mnoha způsoby a převážně hráči RPG jsou na to zvyklí, takže asi proto se tam tolik nerozepisuje.

Návod od Jiřího Mužíka z časopisu Joystick číslo 2, vyšlém někdy v roce 2000:
Podrobný návod na projití celé kampaně od začátku až do konce hry. Psaný stylem "krok za krokem, zahni doprava, běž těmi dveřmi apod". Nechybí ani výpis kódů a konkrétně lokace Hong Kong je v něm členěna na asi dvacet menších odstavců. Takže tento návod ti Chucku doporučuji, pokud bys chtěl ve hře pokračovat dál.
PavelU: Teď nevím, jaký myslíš. Mám z Abecedaher.cz a Scorpion´s WinCheater, ale tam zrovna moc podrobní nejsou a zdá se, že jsou oba stejné. Pak už zbývá jen nějaký videonávod, ale ten jsem zatím nezkoušel.
Chuck: Koukal ses do toho návodu, co jsem ti dával v květnu loňského roku ke stažení? Podle něj jsem hru kdysi bez problémů dohrál.
Tak ono když chvilku pobíháš po městě a sleduješ hlavní body (fotky z nichž ukazuje šipka, kde jsou) na mapě, tak se za chvilku vyznat dá... jen ty uličku kolem kanálu jsou všechny stejné a chvilku trvá najít správný kanál s lodí (hlavní orientační bod), popř. příbřežní bar apod.

Proto jsem se orientoval až při třetím hraní - když si z minula pamatuješ, že tam nějaká taková lokace "někde" byla, nakonec ji najdeš. Když při prvním hraní ani nevíš, že existuje, tak ji můžeš jednoduše minout. A když jsou zatopené kanálové oblasti ještě navíc "trošku" schované, je to úplný unreal. ;-) Pamatuji si, že jsem je při prvním hraní hledal snad pár hodin, abych si řekl, že je to zřejmě nevýznamná hláška k dotvoření atmosféry a že tam jistě nejsou (ale jsou!). :-)
Tenkrát byl jeden z mých důvodů ukončení i tenhle zákys. Možná bych býval přece jen dál šel.
Co? Já v Hong Kongu žádné problémy neměl. Doteď si ho pamatuju nazpaměť.
"Jo tak Hong Kong. Tam jsem se pořádně vyznal, až když jsem to hrál potřetí. " Přesně :-D Žádná mapa, žádná šipka, žádný ukazovátko... to byly hry... Jo a k těm oblastem jsem se taky dostal až asi napotřetí.
Chuck: Jo tak Hong Kong. Tam jsem se pořádně vyznal, až když jsem to hrál potřetí. To mi tehdy nedalo a našel jsem i všechny ty zatopené oblasti, o kterých pořád po městě lidi básní a já nevěděl kudy k nim... tam dostaneš základní mapu hned na začátku v novinovém stánku na tržišti, ale trošku se v ní vyznat je taky celkem umění... :-)
USER47: Nedá. Já problém neměl. Leda u metra, ale tam je to prakticky účelem.
Drolin: rejpal :)

Chuck - asi je, ale já ho mám ze steamu.

Garrion a NL: to je sice velká pravda, ale u DE3 mám strach, že bez češtiny mi něco uteče. Ve dvojice jsem se chytal bez problému, jedničku bych bez češtiny nedal určitě...ale kdo ví, hrál jsem ji naposled pár let zpět...
Mimo to čím dál víc lidí bude umět anglicky, a co si budem nalhávat, anglický překlad je ve většině příkladů mnohem lepší.
Co jsem tak cetl a je fakt, ze co tak trochu i vidim v obchodech, je, ze komercni preklady do cestiny uz ustupuji, protoze se financne vzhledem k velikosti trhu nevyplati. A vsichni kvalitni fan-prekladatele uz odesli do soukrome sfery, takze cestiny maji asi docela smulu.
Já zase doufám, že bude distribuován i s japonštinou s možností ang. titulků.